Свештеник Саша Ђурђевић: Не таласај, ћути!

И значи, све се своди на то да не треба таласати, јер ћеш изгубити све што имаш и светиће ти се… Па како човек тако да живи!?

Свештеник Саша Ђурђевић

Видите драги моји, ово никога не интересује. Ни тату ни маму, ни баку ни деку, ни жену, ни пријатеље, скоро никог…

А због здружене и организоване, вишевековне кампање и пропаганде, затирања наше историје и корена. Данас нам краду светиње! И данас нам хапсе свештенике и владике. Отимају светиње а ми у глас вичемо: „Мило лопове не дамо ти светиње, па онда, не дамо литије, па онда не дамо владике итд“! Вучићу одлази или…

Али ово и даље никога не интересује!? Потурају нам да смо старији од амеба, да имамо некакве митове. Врло блиски људи, или они који се сами одваже да нешто напишу, говоре често: „ма шта си се ухватио тог рата и комуниста и Стевана Филиповића, и усташа…“

Кажу, напиши нешто лепо. Па шта говориш против власти, па они ће ионако Косово и Метохију да издају, или продају. Па не мој да говориш против Грка-Фанариота. А, они су нам укидали патријаршију. Једно време су и за новац постајали патријарси и владике! Наметали су нам свештенство, језик, појање. Кажу нам, све сте добили од нас, ми смо Вам мајка итд…

Они су нам маћеха, то је истина. Тек их је кнез Милош прогнао из Србије и наших цркава. Протерали су они нас, народ српски, више од 950.000 Срба из Егејске Македоније и Солуна… Ником ништа.. Онда Бугари, убијали нас, масакрирали нас, отимали. Ужас од православне братије…

Да не говорим о Ватикану и комунистима, то је исто…

И значи, све се своди на то да не треба таласати, јер ћеш изгубити све што имаш и светиће ти се… Па како човек тако да живи!? Морамо сведочити и морамо се упознавати са историјом да би нам садашњост била сигурнија а будућност видљива!

Фото: zlocininadsrbima.com

Немци су нам бомбардовали библиотеке и ризнице, да би нам затирали трагове. Вук Караџић је изнео много драгоцених старина и предао-продао Бечу. Слава Богу некад је нешто продавао и Русима, то је у сигурним рукама.

Питамо се зашто су нас затирали?! Па зато што хоће да нам наметну да смо кравари и лоши људи, убице и досељеници на Балкан. Бомбардовали су нас ’99 и то не само бомбама, него су посејали и осиромашени уранијум и сад нам народ умира од рака!?

Умире и данас, после више од 20 година… Размислите која је то мржња и геноцид!? А онда нам председник узме, оне који су нас бомбардовали за саветнике и пријатеље!

Баш ужасно! И на крају, премијер Израела, Бенјамин Натанијаху, 2014. саопштава да су Јевреји и Срби стари пријатељи…

И ником ништа!? Овако би ми могли до сутра и данима да набрајамо што шта.
Него народе Трибалски, Далмати, Срби, витезови, светосавци, востаните и отворите ум и срца за оно ко смо!

Онда нас неће отимати, расрбљавати, и неће нас затирати!

Отац Саша Ђурђевић, Форт Норт, Флорида

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 8. 6. 2020)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

6 replies

  1. Добри отац Саша, ваљани ваљевски Светосавац…

  2. Ово умртвљивање живе вере Христове се одвија од стране огромне већине модерних свештеника. Они би најрадије угушили сваки вид активности који нема директну везу са црквом, причињавају при томе огромну штету менталном стању људи у нашем народу. Типичан пример на западу како се на лицемеран начин избегава “таласање”, јесте следећа активност: скупља се нпр. хуманитарна помоћ, и онда се од ове елементарне хришћанске активности, која дакле без поговора треба да се подразумева јер је хришћанска, прави велики спектакл, бусајући се у прса, и то најпре овакви свештеници са својом одабраном екипом, правећи од тога лични маркетинг. Они сматрају да је српство, Светосаље или жива вера Христова, овим у потпуности испуњено, и не желе ван овога ништа да чују. Зато гуше и протерују свесно све друго што је ван овог домашаја. Јер може угрозити њихове личне интересе. Народ је у овом случају зомбиран. Како? Па једноставно, добротвори не могу у тој мери константно помагати, колико издајници све уништавају. Свака издајничка власт би сама доделила плакету оваквим активностима, само да они не буду угрожени. А неће бити угрожени, уколико народ сматра да је скупљањем гаћа, чарапа, пелена, чоколада … испуњена хришћанска врлина и задатак сваког појединца. Дакле нити издајничка власт, нити овакав тип свештеника не желе да народ себи постави питање:”Колико дуго ја могу, и истовремено колико има смисла да ја помажем, када неко други у исто време перманентно, свесно и небројено пута више уништава?”.
    Зато је на пример, преко овог трика, пре десетак година на западу протерана од самих свештеника Светосавска Школа, која је у себи садржала између осталог и практична питања, на пример питање државотворности Републике Србије. Школа је имала за циљ, формирање будуће здраве политичке елите Србије, које би се остварило кроз похађање ове наставе од стране младих људи.
    Све је спречено на врло перфидан начин. И зато овакви свештеници индиректно помажу долазак сваке издајничке власти. Свака част одређеном броју светосавских лица, који се у јако тешким условима боре за истину. Светли пример тога, је управо овај текст Саше Ђурђевића.

  3. Оче Саша,
    па какав вам је то “иконостас” у цркви за име Бога! Још мало па ће да уклоне и ту преграду да подсећа на јеретичке цркве.

  4. Захваљујем се Стању Ствари, што је поделио моје размишљање! Баш се изненадих кад угледах текст, рано јутрос, пре Св. Литургије.
    Што се тиче Цркве и иконостаса, то је све Моравска школа и ремек дело је. Али, немамо још иконе и многе ствари. Али хвала Богу служимо и молимо се!

  5. Мало више о цркви…
    https://youtu.be/ZcoMQOOHIpA

  6. Оцо Саша, зезнули вас мајстори, мангупи, Са Крита?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading