Предраг Бошковић: Орден Светог Савe вратио сам поштом, имам потврду DHL

Министар одбране Црне Горе рекао да је средином фебруара вратио орден који му је додијелила Српска православна црква

Предраг Бошковић (Фото: Јутјуб)

Министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић саопштио је у парламенту да у Војсци Црне Горе има припадника свих нација, док Срба има више од 20 одсто.

Он је поручио да пушка Војске Црне Горе није окренута ни према коме у нашој земљи.

„Пошто сам добио сагласност да ово могу да кажем, начелник, како га ми зовемо у Генералштабу Г1, дакле главни који је одговоран за кадровање је Србин из Требиња. Бивши командант ваздухопловства који иде на мисију у Брисел је Србин из Крагујевца. Командант највећег брода је Србин из Војводине“, поручио је Бошковић, у одговору посланику ДФ-а Милану Кнежевићу.

Бошковић је рекао да је још важније то што ти људи Црну Гору доживљавају као своју земљу.

„Земљу коју спремни да бране и да погину за њу“, истакао је Бошковић.

Тврди да у Војсци Црне Горе никад неће бити пребројавања по вјери и националности, већ искључивости према односу државе чију униформе носе.

Бошковић је рекао да је средином фебруара вратио орден који му је додијелила Српска православна црква (СПЦ): „Имам доказ DHL-а за то, тако да сам више него поносан на то“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ИН4С/Искра, 3. 6. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

7 replies

  1. По мери и по пеесу.

    Сад је све како треба. Доказ DHL чувај.

    Ако Сави не јаве да си вратио.

  2. Vazno je da si se razduzio,kao i sa mozgom,

  3. Све је релативно, и зависи од тога колико се ти Срби у војсци Монтенегра осећају Србима. Ево примера и из садашњем Монтенегру сродној НДХ: Ако на Google поставите питање “Srbi časnici u vojsci NDH“, добијате резултат:
    https://www.google.com/search?rlz=1C1GCEA_enNL786NL786&sxsrf=ALeKk01t0h-lmTJHP_becEaJPoAUCRScHg%3A1591393627475&ei=W73aXs3MHMW0kwWWjZuABw&q=Srbi+%C4%8Dasnici+vojske+NDH&oq=Srbi+%C4%8Dasnici+vojske+NDH&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQDDIHCCEQChCgATIHCCEQChCgAToECCMQJzoECAAQQzoFCAAQgwE6AggAOgUIABCxAzoHCAAQsQMQQzoHCAAQgwEQQzoECAAQCjoFCAAQywE6BAgAEBM6CAgAEBYQHhATOgYIABAWEB46BQghEKABULcyWM5zYO2RAWgAcAB4AIABtgGIAeYOkgEEMjEuMpgBAKABAaoBB2d3cy13aXo&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiN5vOe0-vpAhVF2qQKHZbGBnAQ4dUDCAw
    Из тога се може видети да их је било поприлично, како у домобранству, тако и у усташким јединицама – а њима ништа није сметало ни Јадовно, ни Пребиловци, ни Јасеновац. Скоро би се могло опкладити и да је доста њих после рата прешло право у Титову ЈНА.

  4. Руси кажу, циркус отишао, кловнови остали.

    Док је оваквог Карадага–Монтенегристана, циркус остаје а кловнови коло воде.

    Неки враћају Орден СПЦ!

    Ово је једна од најбизарнијих вести на интернету. Са потврдом ДХЛ-а!

  5. @Don Quixote: Право питање је: Зашто, на основу чега, и коме СПЦ последњих деценија додељује своје ордене? Па ваљда су и врхови СПЦ који додељују то ордење на основу нечега како-тако проценили да и тај Бошковић заслужује орден? Дакле – на основу чега? Исто питање би се могло поставити и о високим политичарима којима је тај орден – и највиших степена недавно додељиван…Све је то једна иста морална каљуга – од додељивача, до одликованих!

  6. @…једна иста… То масовно додељивање ордења описао је Радоје Домановић у (чини ми се) Страдији. Личи ми више на генетски него на црквени проблем.

  7. @…једна иста…, @Радојица

    Да не претерасте мало изједначивши врх СПЦ са овим натолисцем и сличнима?

    Индивидуа на слици изгледа као да служи само да одело и кравата имају на шта да се окаче.

    Дати орден СПЦ њему је била грешка, сада очигледна (потврда у ДХЛ-у).

    Или мислите да до грешке није смело доћи, нпр да је Патријарх непогрешив?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading