Предраг Бошковић: Орден Светог Савe вратио сам поштом, имам потврду DHL

Министар одбране Црне Горе рекао да је средином фебруара вратио орден који му је додијелила Српска православна црква

Предраг Бошковић (Фото: Јутјуб)

Министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић саопштио је у парламенту да у Војсци Црне Горе има припадника свих нација, док Срба има више од 20 одсто.

Он је поручио да пушка Војске Црне Горе није окренута ни према коме у нашој земљи.

„Пошто сам добио сагласност да ово могу да кажем, начелник, како га ми зовемо у Генералштабу Г1, дакле главни који је одговоран за кадровање је Србин из Требиња. Бивши командант ваздухопловства који иде на мисију у Брисел је Србин из Крагујевца. Командант највећег брода је Србин из Војводине“, поручио је Бошковић, у одговору посланику ДФ-а Милану Кнежевићу.

Бошковић је рекао да је још важније то што ти људи Црну Гору доживљавају као своју земљу.

„Земљу коју спремни да бране и да погину за њу“, истакао је Бошковић.

Тврди да у Војсци Црне Горе никад неће бити пребројавања по вјери и националности, већ искључивости према односу државе чију униформе носе.

Бошковић је рекао да је средином фебруара вратио орден који му је додијелила Српска православна црква (СПЦ): „Имам доказ DHL-а за то, тако да сам више него поносан на то“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ИН4С/Искра, 3. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

7 replies

 1. По мери и по пеесу.

  Сад је све како треба. Доказ DHL чувај.

  Ако Сави не јаве да си вратио.

 2. Vazno je da si se razduzio,kao i sa mozgom,

 3. Све је релативно, и зависи од тога колико се ти Срби у војсци Монтенегра осећају Србима. Ево примера и из садашњем Монтенегру сродној НДХ: Ако на Google поставите питање “Srbi časnici u vojsci NDH“, добијате резултат:
  https://www.google.com/search?rlz=1C1GCEA_enNL786NL786&sxsrf=ALeKk01t0h-lmTJHP_becEaJPoAUCRScHg%3A1591393627475&ei=W73aXs3MHMW0kwWWjZuABw&q=Srbi+%C4%8Dasnici+vojske+NDH&oq=Srbi+%C4%8Dasnici+vojske+NDH&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQDDIHCCEQChCgATIHCCEQChCgAToECCMQJzoECAAQQzoFCAAQgwE6AggAOgUIABCxAzoHCAAQsQMQQzoHCAAQgwEQQzoECAAQCjoFCAAQywE6BAgAEBM6CAgAEBYQHhATOgYIABAWEB46BQghEKABULcyWM5zYO2RAWgAcAB4AIABtgGIAeYOkgEEMjEuMpgBAKABAaoBB2d3cy13aXo&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiN5vOe0-vpAhVF2qQKHZbGBnAQ4dUDCAw
  Из тога се може видети да их је било поприлично, како у домобранству, тако и у усташким јединицама – а њима ништа није сметало ни Јадовно, ни Пребиловци, ни Јасеновац. Скоро би се могло опкладити и да је доста њих после рата прешло право у Титову ЈНА.

 4. Руси кажу, циркус отишао, кловнови остали.

  Док је оваквог Карадага–Монтенегристана, циркус остаје а кловнови коло воде.

  Неки враћају Орден СПЦ!

  Ово је једна од најбизарнијих вести на интернету. Са потврдом ДХЛ-а!

 5. @Don Quixote: Право питање је: Зашто, на основу чега, и коме СПЦ последњих деценија додељује своје ордене? Па ваљда су и врхови СПЦ који додељују то ордење на основу нечега како-тако проценили да и тај Бошковић заслужује орден? Дакле – на основу чега? Исто питање би се могло поставити и о високим политичарима којима је тај орден – и највиших степена недавно додељиван…Све је то једна иста морална каљуга – од додељивача, до одликованих!

 6. @…једна иста… То масовно додељивање ордења описао је Радоје Домановић у (чини ми се) Страдији. Личи ми више на генетски него на црквени проблем.

 7. @…једна иста…, @Радојица

  Да не претерасте мало изједначивши врх СПЦ са овим натолисцем и сличнима?

  Индивидуа на слици изгледа као да служи само да одело и кравата имају на шта да се окаче.

  Дати орден СПЦ њему је била грешка, сада очигледна (потврда у ДХЛ-у).

  Или мислите да до грешке није смело доћи, нпр да је Патријарх непогрешив?

Оставите коментар