Миодраг Кулић: Отворено писмо неваспитаном власнику „Пинка“

Поводом писма Жељка Митровића академику Душану Теодоровићу

Миодраг Кулић (Извор: Јутјуб)

Господине Митровићу,
Ваше недавно вулгарно обраћање истакнутом српском научнику, академику и професору, Душану Теодоровићу, показује да сте један неваспитан, бахат и пре свега неувиђаван човек.

Не знам тачан садржај изјаве уваженог академика, али изгледа да је помињао и багере à la Џо. Није ваљда да се плашите да би те багере пред „Пинк“ могли довести револтирани грађани?!

Мислим да ће за Вас бити примеренија казна да – када се ускоро одиграју демократске промене у Србији – „Пинку“ буде одузета национална фреквенција и да се судски конфискује Ваша нелегално стечена имовина. Такође, да Вам се суди за урушавање културе, као и за морално и интелектуално загађивање Србије, јер афирмишете блуд и пороке. То ће бити крај ере понижавања и срозавања Србије и тада Вам више неће падати на памет да јавно и осионо држите „моралне придике“ ученим људима – који су у свету прослављали  Србију док сте је Ви систематски културно загађивали.

Ваш „храбар“ позив академику на интелектуални двобој – на тест интелигенције, и то на било ком британском универзитету, није ништа више него доказ да сте предозирали у неувиђавности. Има ту један (по Вас) велики проблем. Нема тог британског универзитета који би Вама, тако некултурном и необразованом човеку, допустио да крочите на њега и да у њиховим амфитеатарима бљујете ријалити мудрости. Позивате академика на немогући интелектуални двобој. То не бива, јер за такав двобој је потребно двоје интелектуалаца, што Ви – као што сви знамо – нисте.

Да завршим на нивоу који Ви разумете. Као што не бива никада и нигде, да сеоски клубови могу изазвати на двобој Реал Мадрид и Лејкерсе, да почетници изазову Ђоковића или светског првака у шаху Карлсена, исто тако не бива, да необразован и некултуран човек, утемељивач културног бордела који неки зову и телевизијом, Жељко Митровић, изазива на интелектуални двобој врхунског српског интелектуалца, академика и доказано врхунског научника светског ранга, професора Душана Теодоровића.

Др Миодраг Кулић, физичар, Немачка



Categories: Разномислије

Tags: , , ,

5 replies

  1. Sta drugo reci nego Dr. Kulicu svaka vam je rec na mestu, tako da nemam sta vise da dodam.

  2. Митривићу, то што вам се опрема налази на 20000 метара висине не значи да вам је памет, интелигенција а пре свега морал на завидном нивоу.Што би рекао наш народ боље би било да се покријете ушима и завучете у мишију рупу, јер кад оде ова власт ко зна која ће вас поплава однети

  3. Поздрав г Кулићу – аутору овог одличног чланка

    Тешко је наћи човека који је – као Жељко Митровић – у блато бацио културу и пристојност у Србији. Који као штеточина наставља да разара и трује наше друштво.
    Уз врелу подршку Александра Вучића.

    Мало је људи који су се задњих година – као Душан Теодоровић – лавовски борили да одбране ниво Београдског Универзитета.
    Уз млаку подршку академске заједнице.

  4. И онда се десила још једна ствар која забрињава.
    САНУ се није огласио да заштити свог члана?
    Да ли су они у страху од једног типа који је очигледан пример талога који је испливао у ова времена и сматра да може да блати и једног академика?
    Да ли САНУ сматра да не треба да се оглашава поводом оваквих најпростачкијих коментара и изјава?
    Или су се академици посули перјем па како им буде?

  5. Ево и Шешеља уз власника Пинка ! И он би да увреди академика Душана Теодоровића. Тим поводом су чланови Самоодбране написали писмо о дворским лудама које су од Србије направили лудницу.
    Лудама – које је произвео и кроз чија уста говори ВЛАДАЛАЦ :

    https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/poslednji-dani-u-otkljucanoj-ludnici/

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading