Петиција Светом синоду: Верници против Ордена Светог Саве Александру Вучићу

Ради заштите угледа и достојанства Српске Православне Цркве молимо вас да поништите одлуку о награђивању г. Вучића, стоји у петицији

Aлександар Вучић и Милорад Додик у Патријаршији (Фото: СПЦ)

Светом Архијерејском Синоду Српске Православне Цркве

Ваша Светости,
Високопреосвећена и преосвећена господо архијереји

Ми, доле потписани православни верници, изражавамо наше противљење Вашој одлуци да доделите Орден светог Саве председнику Републике Србије, г. Александру Вучићу, на свечаној академији поводом прославе 800. годишњице аутокефалије наше свете Цркве.

У више наврата, непосредно и преко својих сарадника, г. Вучић је износио најгрубље неистине о нашим угледним архијерејима, свештеницима и монасима у медијима под његовом контролом. Он је наш косовски и видовдански етос прогласио „митом,” а отвореним залагањем за „разграничење” са Косовом и Метохијом директно се оглушава о једногласном ставу Светог Архијерејског Сабора наше помесне Цркве.

Сматрамо да председник државе који се са толиким ниподоштавањем и презиром односио према ставовима наше Цркве и њеног верног народа није достојан овог највишег одликовања.

Ради заштите угледа и достојанства Српске Православне Цркве у овој јубиларној 800. години њене аутокефалије, молимо вас да поништите одлуку о награђивању г. Вучића јер међу народом, пуноћом Цркве Божије, уноси саблазан и неверицу — и неће бити прихваћена.

Деца светог Саве

Потпишите и ви:

Петицију можете потписати ОВДЕ         



Categories: Моба

Tags: , , ,

1 reply

  1. Потписао. Не знам ни за једну петицију која је успела, али, нека стоји.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading