Ана Брнабић: Харадинај ми рекао да је вест о забрани уласка српским званичницима на Косово лажна

Драго ми је да сам од Рамуша Харадинаја чула да је лажна вест да су српским званичницима забрањене посете КиМ, рекла је премијерка

Рамуш Харадинај (Фото: Бета)

ПОЗНАЊ – Председница Владе Србије Ана Брнабић каже да јој је премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај рекао да је лажна вест да су српским званичницима забрањене посете Косову и Метохији.

„Драго ми је да сам од Рамуша Харадинаја чула да је лажна вест да су српским званичницима забрањене посете Косову и Метохији”, рекла је премијерка, али је истакла да је „чуди да лажне вести шире саветници такозваног министра за спољне послове”, јавља Танјуг.

Вест је, наиме, у четвртак ујутру саопштио Јетљир Зиберај, саветник министра спољних послова Беџета Пацолија.

Брнабић је новинарима у Познању, где је у току Самит ЕУ – Западни Балкан, рекла да то што јој је рекао Харадинај, да је реч о „лажној вести”, донекле смањује тензију која је, каже, велика у региону.

Брнабић је навела да јој је Харадинај то казао на радном доручку са председницима влада Западног Балкана. Оценила је да је разговор током доручка био занимљив и отворен.

(Политика, 5. 7. 2019)

Приштина свим српским званичницима забрањује посете КиМ

Одлука је донета због „претњи које Србија упућује Косову, сталне пропаганде и лажних вести, те због вештачког стварања хуманитарне кризе на северу Косова“

Приштина (Фото: Пиксабеј)

ПРИШТИНА – Приштина ће убудуће ускраћивати сагласност за посету Косову и Метохији свим српским званичницима, преносе медији у Приштини.

Одлука је донета, како је рекао заменик министра спољних послова Јетљир Зиберај, због наводних претњи које Србија упућује Косову, сталне пропаганде и лажних вести, те због вештачког стварања хуманитарне кризе на северу Косова.

„Министарство спољних послова неће дозволити ниједном званичнику из Београда да посети Косово и сви захтеви ће бити одбијени, све док се ово понашање настави”, рекао је Зиберај, јавља Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 7. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading