Харадинај уручио Наташи Кандић „Златну мапу Косова”

Харадинај је захвалио Наташи Кандић „на великом послу” који је обавила око евиденције убијених и несталих у сукобу на Косову и нагласио да су подаци које је објавио Фонд за хуманитарно право и даље најверодостојнији

Наташа Кандић и Рамуш Харадинај (Извор: RTK2/RSE)

Приштина – Премијер Косова Рамуш Харадинај уручио је оснивачици Фонда за хуманитарно право из Београда Наташи Кандић „Златну мапу Косова” у знак признања за залагање на пољу заштите људских права и слобода, саопштено је из кабинета косовског премијера.

Како се наводи, Харадинај је изразио задовољство сусретом који се одржава уочи Лондонског самита, на којем се очекује да земље Западног Балкана потпишу заједничку декларацију о евиденцији, кредибилним изворима и околностима убистава у ратовима 1990-их година.

Декларација има за циљ, како се наводи, да се не дозволи могућност фалсификовања историје. „Деловати у неизвесним околностима, а не делити жртве на њихове и наше, већ тражити правду за њих и моралну сатисфакцију није само јединствени хуманизам, већ и грађанска и људска храброст”, рекао је Харадинај.

Он је захвалио Наташи Кандић „на великом послу” који је обавила око евиденције убијених и несталих у сукобу на Косову и нагласио да су подаци које је објавио Фонд за хуманитарно право и даље најверодостојнији.

(Бета/Политика, 23. 4. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading