Марко Ђурић на Васкрс поново на Косову и Метохији

Захтев за посету је одобрен у духу мира и разумевања поводом православног ускрсног празника”, рекао је саветник министра спољних послова тзв. Косова Јетлир Зиберај

Марко Ђурић (Фото: Србија данас/Саша Џамбић)

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствоваће сутра, 7. априла, поноћној Васкршној литургији у манастиру Бањска.

Да ће Ђурић боравити на КиМ и присуствовати литургији у манастиру Бањска саопштила је Канцеларија за КиМ, а вест је потврђена и у Приштини.

Наиме, да ће Ђурић сутра бити на КиМ саопштило је и косовско министарство спољних послова, а том медију потврдио и саветник министра спољних послова, Јетлир Зиберај.

Ђурићев одлазак на Косово и Метохију долази свега две седмице након његовог хапшења, 26. марта, од којег је Приштина начинила политички спектакл, а покушала да га објасни наводним непоштовањем процедуре везане за посете, те ускраћивањем дозволе Ђурићу, иако, по тој процедури, он није дужан да тражи дозволу, већ само да благовремено обавести о посети.

Зиберај и сада за Газету експрес каже да је тај ресор „одобрио” Ђурићу посету.

„Да, захтев за посету је одобрен у духу мира и разумевања поводом православног ускрсног празника”, рекао је Зиберај за Express.

Додао је да Ђурић, као и сви други верници, има право да се моли у било којој цркви у којој жели.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Танјуг/Политика, 6. 4. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading