Младен Обрадовић: Четврти децембар уместо Видовдана?!

Уколико желимо да србски народ опстане у овим смутним временима, морамо пре свега знати ко смо, шта смо и чији смо. За сваког истинског Србина и Србкињу, Видовдан (као и Савиндан) јесте најсветији дан србске повести и камен-темељац србске будућности

Министар одбране Ву Лин (у преводу с кинеског: неспособан за војску) жели да прогласи 4. децембар „Даном ратника“.

Уместо ВИДОВДАНА – традиционалне Крсне славе и свечаног дана србске војске, као вечног подсећања на мученичком крвљу потврђено опредељење за Царство Небеско и слободу у Христу – еврофанатични колонијални управници Србије желе да нам наметну још један у низу безличних сурогата (мање вредних замена), како бисмо заборавили на Часни крст и Слободу златну.

То је класичан пример разарања памћења (damnatio memoriae) поробљеног народа, коме завојевачи и издајници мењају свест у толикој мери, да све што је узвишено и племенито у својој духовно-историјској баштини почиње да посматра као „превазиђено“, „непотребно“ и на крају „штетно“, док му се о непријатељима намеће слика као о „пријатељима“, „стратешким партнерима“ и „цивилизаторима“ („инвеститорима“).

Уколико желимо да србски народ опстане у овим смутним временима, морамо пре свега знати ко смо, шта смо и чији смо. За сваког истинског Србина и Србкињу, Видовдан (као и Савиндан) јесте најсветији дан србске повести и камен-темељац србске будућности.

Србски родољуби морају бити носиоци снажне духовне и националне свести, јер искључиво тако могу постати слободарско језгро око кога ће се сабрати шири слојеви друштва. Темељ те и такве свести чини управо светосавско и светолазаревско (видовданско) опредељење за „Царство небеско, којим се једино може одржати царство земаљско на дуже време“ (Св. Николај Србски).

(Фејсбук страница Младена Обрадовића)

Advertisements

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s