Ознаке

, , , , ,

Њујорк, 16. 9. 2017. (С*ање ствари) – Чињеница да ће председник Србије Александар Вучић присуствовати заседању Генералне скупштине Уједињених нација привукла је пажњу водећих америчких медија, па су заједнички интервју са њим направили „Њујорк тајмс“, „Вашингтон пост“ и „Волстрит џорнал“. Непосредан повод била је чињеница да ће се председник Србије видети са председником САД Доналдом Трампом. „Одвојићу неколико минута да се видим и са председником САД Доналдом Трампом“, казао је Вучић уочи одласка у САД.

Чланак на сајту „Њујорк тајмса“

Највећи део разговора посвећен је питању Косова и подршци Српске листе новом премијеру Косова Рамушу Харадинају. „Харадинај за нас остаје осумњичени ратни злочинац, али нисмо ми судије да пресуђујемо ко је крив а ко није. Подржали смо раније и Тачија па никоме то није сметало?! Ако је можда и убијао, Харадинај није вадио органе“, рекао је председник Србије о свом новом коалиционом партнеру на Косову.

На питање америчких новинара шта ће бити ако се настави са негодовањем због његове подршке коалицији Српске листе и Рамуша Харадинаја, Александар Вучић је отворено рекао: „Ако наставе да пишу по Фејсбуку и Твитеру против те коалиције, ми ћемо подржати Аљбина Куртија и његов покрет Самоопредељење, који се залаже за уједињење Косова и Албаније! И немојте да после буде да смо ми криви ако настане Велика Албанија!“

(С*ање ствари)

Advertisements