Бранко Драгаш: Реалност

Зашто злочин називају – прихваћањем реалности постојећег стања? Када Србе убијају и поробљавају, то је онда  прихватање реалног стања. Када Срби, немајући избора, почну да се боре за животни опстанак, онда је то варварство реметилачког фактора на Балкану и Србе треба изоловати, бомбардовати, оптужити за геноцид и казнити за нарушавања реалности постојећег немогућег стања

Бранко Драгаш

Страшно ме нервира та проклета политичка фразетина – морамо прихватити реалност постојећег стања.
То заговарају издајници, конвертити и аутошовинисти.
Иза те празне демагогије се крије истина о уништавању, пљачкању, силовању и окупацији Србије.
То је та њихова реалност постојећег стања.

Како то изгледа у животу?

Ви живите у својој кући или стану са својом  породицом, власник сте своје имовине и укњижени сте у катастру као једини власник.
А онда дођу неке барабе, криминалци и насилници, уђу вам у кућу или стан, окупирају вашу имовину, силује вашу жену и кћерку, физички се обрачунавају са вама и вашим сином.
Живе на вашој имовини и понашају се као да су они власници.
На крају, натерају вас да им препишете имовину и да се, како бисте се ослободили насиља, преселите у подстанаре.

Како би неко од скоројевића Другосрбијанаца из Круга Двојке  назвао све ово да му се то лично и догоди?

Кукали би и вриштали до неба, јер су угрожени њихови ус*ани и себични животи и њихова отета лична имовина.
Тражили би да НАТО хитно интервенише и да казни насилнике.
Па, зашто имају двоструке стандарде када је Србија у питању и када се врши геноцид над Србима?

Зашто злочин називају – прихваћањем реалности постојећег стања?

Када Србе убијају и поробљавају, то је онда  прихватање реалног стања.
Када Срби, немајући избора, почну да се боре за животни опстанак, онда је то варварство реметилачког фактора на Балкану и Србе треба изоловати, бомбардовати,оптужити за геноцид и казнити за нарушавања реалности постојећег немогућег стања.

Када Турци набијају на колац и када насилно и уценама исламизирају Србе, када децу одводе од родитеља и претварају их у јањичаре, када доносе драконске законе који смрћу кажњавају  Србе који се дрзну да попреко погледају или вербално увреде своје тиране, онда се то слави као долазак велике империје на примитивни Балкан, која нас мачем и огњем просвећује. То је прихватање реалног стања ствари.

Када Срби  устану да се одбране од турског зулума, када сељаци узму оружје и подигну буне и устанке и када епске народне песме и Његош то опевају снагом свог изворног народног талента, онда је то окрутан злочин и нетолерантност према другим народима и другим верама и онда се то забрањује, осуђује и напада јер вређа национална и верска осећања других народа освајача.

Када аустро-угарске и нацистичке фаланге направе масакре над Србима у Мачви, када побију све од немоћних стараца до беба у колевкама, када нацисти и усташе у концентрационим логорима стотине хиљада Срба спаљују, маљем разбијају лобање и  десетину хиљада деце масакрирају, када се за једног немачког војника убија сто Срба, онда се све то сматра нормалним, европским и реалним стањем ствари,ко је јачи мора да табачи, виша раса мора да  искорени нижу расу, морају да се прихвате европске вредности и стандарди и Срби морају да прихвате реалност постојећег стања.

Када велике силе, супротстављајући се Србији и фалсификујући историју, створе Албанију и када направе договор са комунистичким режимом Великог мештра свију хуља да стотине хиљада Албанаца илегално уђе на српско Косово и Метохију, када Албанци добију подршку Великог Инквизитора да могу да убијају и на флаше набијају Србе, православне шизматике, који вечито праве проблем и причају о својој древној писмености, култури и цивилизацији, када добију одобрење да крвнички протерују Србе са Космета, да пале српске манастире, у којима су осликане фреске са предђотовским мотивима, фреске које су још један у низу доказа да се ренесанса у сликарству јавила код Срба пре него што је букнула у Италији, када европска политика подржава насиље Албанаца над Србима, јер сваки убијени Србин је боље решење за крсташе, него живи,  курчевити и неприлагодљиви Србин, када се протера 200.000 Срба са Космета и 250.000 Срба из Хрватске у библијском егзодусу, који треба да буде цивилизацијска срамота Европе, све то и много тога другога што се у последњих сто година дешава на Балкану је само доказ  да нема никакве доследне европске политике, да је све проклета лаж, обмана, фалсификат и превара, да српска крв вековима у потоцима тече Балканом, да је отворен и дозвољен стални лов на Србе и да је колонијализам, експлоатација, геноцид и најстрашнији злочин обележио европску политику у последњих, нећу да идем предалеко, сто година,да се систематски ради на уништавању древног европског народа како би се заметнули трагови европског злочина и како би се надмено, препотентно, бесрамно и подло изговарале најглупље могуће фразетине – да  Срби морају да признају реалност постојећег стања.

О каквој реалности постојећег стања ви, бедници, говорите?

Зар су сви ти геноциди и злочини према једном древном европском народу, који вам је подарио европску цивилизацију, што ви никако нећете да признате, морали да се догоде?

Ко је крив што је успостављена реалност постојећег стања?

И када Срби крикну из своје напаћене, пробијене, рањене утробе и када зашкрипе зубима од беса и зареже на ту небеску неправду и непоштење, када отворено проговоре о тој подлости, покварености, превртљивости, поткупљивости, ароганцији, злочину и геноциду Европе, који је почињен над Србима, када Срби, немајући избора у борби за опстанак, устану, на линији свог људског достојанства и древне украдене повести,  да одбране свој животни простор,  своју територију, своју кућу и своје огњиште, своју жену, децу и породицу, када покажу  зубе освајачима, зликовцима и убицама,онда се Срби проглашавају варварима, дивљацима, разбојницима и реметилачким фактором на Балкану, Србе треба казнити, санкције им се морају увести, геноцидним их треба прогласити или, пак, како се то данас подло ради, промењена је тактика, дозволити издајницима и конвертитима да изнутра потпуно униште и разоре Србе, те православне шизматике, Влахе, мале Русе, те непоправљиве пагане који имају свој, српски календар и броје 7.526 година.

Све то Европу силно нервира.
Постоје сведоци њених лажи и превара.
И зато су измислили реалност постојећег стања.

Не прихватамо реалност постојећег стања.
И боримо се за своју земљу, кућу и породицу.
То је наше хиљадама година и остаће наше.

Опрема: Стање ствари

(Сајт Бранка Драгаша, 16. 9. 2017)Categories: Преносимо

Tags: , ,

9 replies

 1. Са вером у Бога, чекајући Краља, Богопостављеног монарха, за Отаџбину – то је Крст који Србље, у радости патње носи, у кући, са породицом, да би и кућа и породица наши о(п)стали још 7526 година барем…

 2. Стварно, и ја мислим да прихваТање постојећег стања једина опција коју не треба уважити. Народи који прихватају постојеће стање су мртви, као риба која плива низводно.

 3. Мада сам већ једном ногом у гробу, са тугом констатујем да овај млади српски интелектуалац одбија да прихвати реалност постојећег стања. Сваки нормални човек, сваки домаћин, пре но што донесе одлуку и крене у акцију, претходно анализира – тј прихвата – постојеће стање, стање ствари.

  Овај чланак је најобичнија кукњава над тужном судбином српског народа. Аутор плива кроз прошлост, не прихвата садашњост, и уопште се не усуђује да погледа будућност и предложи неко конкретно, политички зрело и прихватљиво решење.

 4. @ Деда Ђоле,

  Мада сам већ једном ногом у гробу, са тугом констатујем да овај млади српски интелектуалац одбија да прихвати реалност постојећег стања. Сваки нормални човек, сваки домаћин, пре но што донесе одлуку и крене у акцију, претходно анализира – тј прихвата – постојеће стање, стање ствари.
  Овај чланак је најобичнија кукњава над тужном судбином српског народа. Аутор плива кроз прошлост, не прихвата садашњост, и уопште се не усуђује да погледа будућност и предложи неко конкретно, политички зрело и прихватљиво решење.
  ++++
  Ех деда Ђоле,
  док си још увек са нама, пре него што почнеш са тугом да констатујеш, не би било лоше да се ипак мало упознаш са радом оног о коме имаш тако лоше мишљење.
  А само си мало требао да отвориш једну страницу па да видиш да аутор има и поглед на будућност, да предлаже конкретне ствари, политички зреле, кроз прихватљива решења.

  http://www.dragas.biz/program-pokreta-promene/

  И онда би сео, попио кафицу, размислио и рекао самом себи: што ми уопште треба да се јављам, и коментаришем нешто о чему немам довољно сазнања.
  Осим, ако Вам и то није део неке преписане терапије ?
  Уз жеље за добро здравље.
  Поздрав !

 5. Одпоздрав @грешном

  Погледао сам Драгашев ПРОГРАМ ПОКРАТА ПРОМЕНЕ.
  Одличан, мада уопште не помиње Косово.

  Немам лоше мишљење о Бранку, напротив. Имам лоше мишљење о овом чланку у коме нашироко набраја српска страдања у прошлости, одбија да прихвати садашњост (реално стање) и избегава да погледа у будућност и предложи било које решење за Косово.

  Што је и логично. Онај ко не прихвата реално стање данас, не може ни да предложи неко конкретно и за обе сукобљене стране прихватљиво решење.

  Као стар човек сведочим да ме је бежање од стварности увек скупо коштало.

 6. @Деда Ђоле – “РЕАЛИСТА“?!

  Шта виде песимиста, оптимиста и реалиста у тунелу?

  Песимиста види увек – мрак, оптимиста – светло на крају тунела,
  а релиста – локомотиву!

  А шта види машиновођа?
  Три БУДАЛЕ у тунелу!!!

  Драган Славнић

 7. @Деда Ђоле
  Има он и за КиМ предлог.

  http://srbin.info/2017/08/23/dragas-izdaja-intelektualaca-je-teza-nego-izdaja-prevrtljivog-politickog-olosa/

  На Вашу констатацију: „ …Онај ко не прихвата реално стање данас, не може ни да предложи неко конкретно и за обе сукобљене стране прихватљиво решење “, желим да Вас подсетим.
  То, што Ви зовете “ реално стање “ плод је велеиздаје и злочиначке политике и оног ко данас позива на дијалог о Косову и Метохији.
  Тај позив треба да њега и његову злочиначку политику амнестира од одговорности за злочин према грађанима наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине.
  А како ће тај терет одговорности за издају на крају да превали на све нас грађане, а он на крају да испадне чак и добри чика који је чак упозоравао на последице можете да се упознате у прилогу ………

  https://stanjestvari.com/2017/05/31/aleksandar-vucic-polozio-zakletvu/

  Ваше “ реално стање “ као плод злочина и велеиздаје, верујем и јавно исповедам, ни један честити грађанин у нашем логору не може и не сме да прихвати.

 8. @Деда Ђоле

  опростите, у мом коментару на тему:

  https://stanjestvari.com/2017/05/31/aleksandar-vucic-polozio-zakletvu/

 9. @грешан

  Хвала на линку у коме Бранко Драгаш у 11 тачака износи свој програм за КОСОВО. Све тачке произилазе из прве, а она ми изгледа неостварива без пуча или грађанског рата. Шта мислите ви ?

  Као и ви и ја сматрам да је Александар Вучић некомпетентан, безобразан и врло опасан човек. Реално стање.

  Слажем се са вама да је „реално стање“ на Косову плод злочина и велеиздаје и додајем : и политике вођене од 1945 год и рата против НАТО год 1999.

  Обзиром да смо на сајту СТАЊЕ СТВАРИ, питам се :
  Какво стање прихвата неко ко не прихвата „реално стање“ ?

Оставите коментар