Милош Ковић: Сретењска беседа, промоција књиге „Упоришта“

Сретењска бесједа у организацији Србског сабрања Баштионик, одржана по пети пут, 15.2.2017.  у Свечаној сали Академије наука и умјетности Републике Српске у Бањалуци.

Бесједник на тему „Вјера, нација и држава у нововјековној историји српског народа“ био је доц. др Милош Ковић са Филозофског факултета Универзитета у Београду.

(Србско сабрање Баштионик, Бањалука)

Милош Ковић у Народној библиотеци Србије

Позивамо вас у петак, 3. марта, у 19 сати, у Амфитеатар Народне библиотеке Србије на представљање књиге Упоришта проф. др Милоша Ковића.

Говоре:
проф. др Милош Ковић,
проф. др Мило Ломпар,
проф. др Слободан Антонић,
проф. др Милош Јовановић и
Бранимир Нешић, директор ИК Catena mundi.

Књига представља избор из публицистичких текстова, интервјуа и јавних иступања Милоша Ковића, насталих у периоду 2009. до 2016. године. Основна тема ове књиге јесу дисконтинуитети и континуитети у српској историји.

Главни мотив настанка текстова проистиче, према тврдњи аутора, из осећања дубоке одговорности, па и стида, интелектуалца према проблемима епохе у којој живимо.

Проф. др Милош Ковић предаје Општу историју новог века на Филозофском факултету Универзитета у Београду. Гостујући је предавач на Дипломатској академији МСП и на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Писац је и приређивач више књига, међу којима је и „Disraeli and the Eastern Question“ у издању Oxford University Press (2011).

Петар, 3. март у 19 часова, Народна библиотека Србије.

Добро дошли!

(Catena Mundi)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

  1. Какав геније! :)))

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading