Прелазно веће: Владан Глишић не говори у име Двери; Владан Глишић: Нисам изашао из Двери

Прелазно веће Српског покрета Двери: Владан Глишић не говори у име Српског покрета Двери

Владан Глишић има право да у јавности говори у своје лично име, али од Оснивачког Сабора Српског Покрета Двери, одржаног 27.јуна 2015. године, не говори у име Српског Покрета Двери.

Владан Глишић и Бошко Обрадовић (архивска фотографија)

Владан Глишић и Бошко Обрадовић (архивска фотографија)

Од Оснивачког Сабора престало је да постоји Старешинство Покрета Двери, па се Владан Глишић не може представљати као члан Старешинства. У вишемесечним интерним и јавним наступима Владан Глишић се изјаснио против потврђеног Статута Српског Покрета Двери, као и против изабраног Председника, који је на Оснивачком Сабору изабран практично једногласно, рачунајући и глас Владана Глишића. На тај начин Владан Глишић је самовољно напустио политичку организацију Српски Покрет Двери, што је Прелазно Веће и констатовало.

Захваљујемо се Владану Глишићу на сарадњи и великом доприносу у досадашњем раду и развоју Двери и надамо се да ће постојати могућност сарадње и убудуће, с обзиром да су нам политички циљеви исти.

У Београду,15.августа 2015.

Прелазно Веће

Српског Покрета Двери

Извор Двери, 15. август 2015.

Владан Глишић: Нисам изашао из Двери

Поштовани,

Нисам изашао из Двери.

Нисам напустио идеју Двери.

Владан Глишић

Владан Глишић

Представљам групу грађана Двери правно и идејно, групу грађана која је придобила 200 000 гласача за свој програм породичног друштва.

Тачно је да сам критиковао предлог газдинског статута странке Бошка Обрадовића и његових следбеника. Тај статут је предлог још увек нерегистроване странке СПД која покушава да узурпира име ДВЕРИ. У том смислу, радио сам оно што смо сви заједно радили претходних 15 година: критиковали смо квазилидерство и страначкопаразитски систем. Сада се то прогони у странци Бошка Обрадовића, али то нису Двери које смо стварали.

То нигде у цивилизованом и демократском друштву није довољно да би неко био искључен из покрета који је стварао па тако није довољно ни за моје искључење.

Ја настављам да се борим за исте идеје за које сам се борио до сада и позивам све који су до сада веровали у идеју Двери да се боре и даље за ту идеју.

С поштовањем,

Владан Глишић, Двери за живот Србије

(Нови стандард, 16. 8. 2015)

Бошко Обрадовић: Глишић дао велики допринос, Двери спремне за изборе

Владан Глишић није искључен из Двери, већ није прихватио нову развојну фазу овог покрета, рекао је Бошко Обрадовић председник ове политичке партије.

„Дубоко жалим због тога што је Глишић напустио покрет, јер је то човек који је дао велик допринос у досадашњем раду и развоју Двери и надам се да ћемо и у будуће сарађивати. Оно што је најважније по Двери је да смо ми предали документацију за регистрацију наше политичке партије, припремамо се за покрајинске и локалне изборе, и морам да кажем да су сви натписи у режимским медијима нетачни и плод жеље да се ослаби једина истинска политичка алтернатива у земљи”, рекао је у изјави за ГЗС Бошко Обрадовић.

Извор: Глас западне Србије

(Сајт Двери, 17. 8. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5pU



Categories: Вести над вестима

1 reply

  1. Бошко је оснивач Двери. Владан се касније прикључио.

    Бошко има подршку 20% својих Чачана, Владан је (на листи Двери) био на граници цензуса међу својим Аранђеловчанима.

    Дакле, Двери се нису поделиле, само су одређени појединци иступили из Двери.

    Неки медији су писали да је до ”поделе” дошло због жене. Делимично су у праву. До разлаза је дошло због жене, али не Лидије Глишић, већ Санде Рашковић Ивић, односно због жена – Санде и Миле Алечковић.

    Мила Алечковић је прекинула сарадњу са Двери због споразума Двери и ДСС, због Санде Рашковић, своје колегинице по струци, коју не може да смисли. Мила је оптужила Санду да је део режима, да са њом на челу ДСС нема револуције.

    Затим се Мила Алечковић учланила у режимску странку Српску народну партију (СНП) Ненада Поповића, тајкуна који је сателит СНС, тајкуна који је купио и уништио Минел. Толико је Мила Алечковић против режима, толико је спремна на револуцију. Неки функционер СНП оптужује ДСС на чијем је челу Санда Рашковић да је превише екстреман, да превише напада режим. И Двери су екстремне зато што траже закон о пореклу имовине, па да Ненад Поповић и остали тајкуни објасне како су постали мултимилионери.

    У праву је Никола Милованчев када пише да Вучићу и осталим напредњацима највећа претња долази од савеза Двери-ДСС. Зато покушавају на све начине да их одвоје.

    Тужно је што је Владан Глишић кренуо путем Миле Алечковић, путем Ненада Поповића и сличних.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading