Александар Живковић: Београде, лаку ноћ

У НАТО системом утврђеним косовским границама, Србима на Косову и Метохији остаје да се поздраве са Београдом

Срби из Лепосавића и Северне Митровице који су пешке кренули за Београд на митинг „Србија наде“ (Извор: Република.рс)

Хроника најављене предаје (16)

Док ово пишемо (петак, 26. 5. 2023. у 17:42) приштинска полиција заузима зграду општине Лепосавић, пошто је претходно заузела општинске зграде у Звечану и Зубином потоку. Бруталност специјалаца према грађанима који пружају углавном пасиван отпор (сведочење г. Арсенијевића из Грађанског отпора који је и сам претучен) наставља се, упркос позива из најглаватије Амбасаде. Српски таблоиди се хватају за те позиве, колико и за изливе љубави покислих митингаша према Великом Вођи. Ускоро ћемо и њега лично видети у улози Вука у циркусу, тврдио је да је тако нешто немогуће, али Србија је велика тајна.

Сузавац и шок бомбе на северу КиМ – има повређених, подигнута борбена готовост Војске Србије

У међувремену, амбасадор Ховенијер, пре њега, нешто деликатније и амерички сенатори, поставили су нацрт новог дила. Приштина ће да понуди неку форму чувене ЗСО, при чему ће се све битне институције за опстанак Срба уклопити у косовски систем, а за тако велики уступак, Албанци са Косова ће имати отворену „евроатлантску перспективу“, читај: улазак у НАТО. И зато се њиховим покровитељима веома жури, време „Тројних пактова“ добија некад у историји и за дипломате неочекивано убрзање.

Албанијан пост: Имплементација споразума Београда и Приштине у четири корака, рок за прва три јесен 2023.

У НАТО системом утврђеним косовским границама, Србима на Косову и Метохији остаје да се поздраве са Београдом. Довиђења или Лаку ноћ?

Но, и Београд остаје превелика глава на малом телу. Он је природни центар региона, а не хегемон, и то хегемон који више никад то неће бити, како данас тврди Шкељзен Малићи. Да би сачувао своју улогу центра, Београд мора да се тргне, његова младост мора да се ослободи од плиткомозгића који су разорили земљу. Можемо ли се томе надати од београдске младости у наредним данима? Можда се ипак чује: Београде, добро јутро!

Опрема: Стање ствари

(Журнал, 26. 5. 2023)

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , ,

8 replies

 1. Када се оно настављају преговори ? Посао још није завршен , шиптари су добили од свог брата Вучићија на тацни „север” и заокружили „ државност ” ( на жалост уз свесрдну помоћ самих косовара који ме од данас више уопште не интересују , он нису заслужили да се зову српски народ ). Посао је скоро готов . Остало је још да Вучићи одради пријем у Нато , Интерпол и Уницеф . То значи његова , сада већ чувена реченица „ ових дана и недеља чекају нас тешки дани ” . Овог пута ће то одрадити , наравно погано , перфидно у складу са својом личношћу ( ваљда свако има неку своју личност , па чак и он ) и то замислите , овај пут као ПРЕДСЕДНИК СВИХ ГРАЂАНА . Мој сигурно није , после десет година протраћеног ми живота . Таман толико ми је председник колико ми је онај несрећник Перић патријарх . Остаје сам да ће обојица у српској историји бити заувек записани као
  „ историјске личности ” .

  36
  3
 2. Prvo:
  Uvek Beograde dobro jutro.

  Drugo:
  Nikada Beograde laku noć.

  Treće:
  Beograd je centar svekolikog Srpstva.
  Isključivo.

  Četvrto:
  Beograd nikada više centar Regiona.
  Ni u ludilu.

  Peto:
  Beograd ima Srpsku mladost.
  Svesnu nacionalno.

  Šesto:
  Beograd nikada više da ima „mladost“ anacionalnu.

  Sedmo:
  Srpska mladost u Srpskom Beogradu.

  Osmo:
  Ne možda nego UVEK Beograde dobro jutro.

  Deveto:
  Ne možda nego UVEK Srbijo dobro jutro.

  Deseto:
  Ne možda nego Srpski svete dobro jutro.

  Deset ZAPOVESTI za svakodnevno BUĐENJE:

  Srpske mladosti u Beogradu
  Srpske mladosti u Srbiji i
  Srpske mladosti u Srpskom svetu.

  13
  6
 3. Ko hoće da brani KiM neka ga brani, nije korektno da proziva druge a sam piskara. Nije razlika u konformizmu, nego u licemerju.

  7
  29
 4. Запањен сам , одговори ми Вучићи . Нисам знао да прати СС .https://sputnikportal.rs/20230528/vreme-je-da-se-ujedinimo-vucic-poziva-na-razgovor-i-resavanje-problema-1156338643.html

  5
  1
 5. Запањен сам , одговори ми Вучићи . Нисам знао да прати СС .
  https://sputnikportal.rs/20230528/vreme-je-da-se-ujedinimo-vucic-poziva-na-razgovor-i-resavanje-problema-1156338643.html

  1
  1
 6. У Србији је борба за власт облик колективне психотерапије којом читаво друштво компензује потпуну неспособност државе да се одупре спољним непријатељима.

  8
  3
 7. dok se ovde vode amaterske bitke za prestiž u jezičkim bravurama, dole se narod brani kamenicama

  6
  7
 8. Баш напротив, језичке “бравуре” и менталне акробације свих врста су најприсутније када треба одбранити велеиздајника.

  6
  2

Оставите коментар