Покрет за одбрану КиМ: Александар Вучић мора да поднесе оставку

Вучић у име Србије извршио акт усменог de iure признања „Косова“, и на тај начин погазио Устав Србије, Резолуцију СБ ОУН бр. 1244, као и заклетву која га обавезује на заштиту територијалне целовитости државе

Десетогодишњу одисеју, започету потписивањем Бриселског споразума, Александар Вучић је окончао прихватањем документа о имплементацији „француско-немачког споразума“. Тиме је обавио последњи корак у капитулацији пред бриселско-вашингтонским ултиматумом, којим се Србија обавезује да своју окупирану покрајину третира у складу с Повељом УН, поштујући и њен „територијални интегритет“. Вучић је у име Србије извршио акт усменог de iure признања „Косова“, и на тај начин погазио Устав Србије, Резолуцију СБ ОУН бр. 1244, као и заклетву која га обавезује на заштиту територијалне целовитости државе.

Због чина велеиздаје, којим је починио нешто чему се недвосмислено противи огромна већина грађана ове земље, Александар Вучић је изгубио било какву легитимност за даље обављање функције председника Србије. Стога захтевамо његову хитну оставку. Исто тако, захтевамо да Влада Републике Србије без било каквог одлагања и у целости одбаци „француско-немачки споразум“, те да поништи све правне последице које су проистекле или могу проистећи почевши од 20. јануара 2023, када је Вучић први пут обелоданио да прихвата западњачки ултиматум.

Грађане Републике Србије, све Србе, све националне – духовне, научно-културне и државне установе, подсећамо да у судбоносним седмицама пред нама свако има дужност да се одлучно супротстави највећем унутрашњем злу с којим се Србија суочила у својој новијој историји.

Дани организованог отпора су пред нама – нико нема право да стоји по страни док најнедостојнији међу нама спроводи историјско и идентитетско-духовно потирање Србије и српског народа.

Београд, 19. март 2023.

Покрет за одбрану Косова и МетохијеCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

7 replies

 1. Добро јутро! Поранили, зору преварили!
  Oће л’ бити неке петиције?

  Која је највећа Лаж о Косову?

  7
  1
 2. “Покрет за одбрану КиМ: Александар Вучић мора да поднесе оставку”
  Слажем се у потпуности. Треба га на то присилити.

  14
  1
 3. За почетак, СПЦ му мора одузети/опозвати додељени орден
  Светог Саве!
  А тај орден доделити стварним борцима за очување КиМ – Петру
  Златановићу и монаху Антонију, а посмртно и блаженопочившем
  Епископу Артемију!

  18
  1
 4. Нико нема право да стоји по страни док најнедостојнији међу нама спроводи историјско и идентитетско-духовно потирање Србије и српског народа.

  Значи:

  1.историјско потирање
  2.идентитетско потирање

  14
 5. Морате наћи замјену за њега. Мислим да политичари којима Покрет за одбрану Косова и Метохије верухе нису добра замјена. Сјећам се да је Вучић био много њима сличан.

 6. Шта ћете радити ако Заветници, ДСС и монархисти дођу на власт и признају независност Косова и Метохије?

  1
  11
 7. @Независни мислилац

  „Шта ћете радити ако Заветници, ДСС и монархисти дођу на власт и признају независност Косова и Метохије?“

  Исто оно што ћемо радити и ако Независни мислилац дође на власт и призна окупацију Србије.

  14
  1

Оставите коментар