Ана Брнабић са делегацијом Астра Зенеке разматрала сарадњу и заједничке пројекте у области биотехнологије

У разговору истакнута изванредна сарадња током ковид пандемије у набавци вакцина, као и посвећени ангажман локалног тима компаније током борбе против ковида-19 у Србији

Извор: НСПМ

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се са делегацијом компаније Астра Зенека предвођеном потпредседником за Централну и Источну Европу и Балтик Хансом Сијбесмом, саопштено је из владе.

На састанку су разматрани потенцијали за сарадњу, укључујући и заједничке истраживачко-развојне пројекте у области биотехнологије, кроз активно учешће ове компаније у БИО4 кампусу.

Синиша Љепојевић: У Србији постоје четири биолабораторије, попут оних у Украјини

Идентификоване су области могуће сарадње компаније са институтима и факултетима у оквиру БИО4 кампуса и договорено да се почне са преговорима од заједничког интереса око пилот пројеката у области биомедицине, наводи се у саопштењу.

На састанку је наглашено да то представља и велику шансу за нашу научну заједницу да се укључи у истраживачко-развојне пројекте са једном оваквом компанијом, од великог глобалног значаја.

Вакцина Астра Зенека се од сада зове Ваксзервија

У разговору је такође истакнута изванредна сарадња током ковид пандемије у набавци вакцина, као и посвећени ангажман локалног тима компаније током борбе против ковида-19 у Србији.

Наслов и опрема: Стање ствари

(N1/НСПМ, 14. 10. 2022)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: ,

2 replies

  1. ан(а) као искусан чале носи чорапице на ромбоиде. Сад је пожелела да васцела Србија носи ( једнократно ) вене на астразенекине тромбоиде…

    13
  2. U vezi Ana Brnabic. U blizini mene zive dvoje, vencanih. Jedno je ostalo zenskoga imena kao sto su joj roditelji dali. Drugo muskobanjasto sada je John. Da li je mozda political correctness da Anu sada zovemo Ante.

    16

Оставите коментар