Министарство одбране: Шпански војници на обуци у раду са реалним токсичним хемикалијама у Центру АБХО у Крушевцу

Обука припадника страних оружаних снага у Центру АБХО одвија се од 2016. године на основу техничких аранжмана са партнерским земљама, саопштило Министарство одбране Србије

Фото: Министарство одбране Србије

Обука припадника оружаних снага Шпаније у раду са реалним токсичним хемикалијама реализује се у Центру атомско-биолошко-хемијске одбране (АБХО) Војске Србије у Крушевцу, саопштило је Министарство одбране Србије.

Обуку изводе сертификовани инструктори из Центра АБХО, који ће током петодневног усавршавања полазницима пренети знања о токсичним хемикалијама, мерама заштите на раду и оспособити их за рад са овим супстанцама.

Синиша Љепојевић: У Србији постоје четири биолабораторије, попут оних у Украјини

У складу с програмом обучавања, увежбаваће се рад патрола атомско-биолошко-хемијске службе на извиђању контаминираног земљишта и објеката.

Бавиће се и хемијском детекцијом и деконтаминацијом наоружања и опреме, као и пружањем медицинске помоћи у случају контакта са токсичним хемикалијама.

Предраг Кон: Маске никад нећемо скинути

Обука припадника страних оружаних снага у Центру АБХО одвија се од 2016. године на основу техничких аранжмана са партнерским земљама.

Успешна реализација различитих облика обуке и велико међународно интересовање за усавршавање у нашем центру представљају најбољу потврду квалитета обуке у Војсци Србије и стручности нашег кадра у области атомско-биолошко-хемијске одбране.

Опрема: Стање ствари

(Tanjug/НСПМ, 20. 10. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар