Израел: Не желимо Астра Зенеку – не бисмо да нам стигну и да морамо да их бацимо у смеће 

Аш изјавио да Израелу више не треба 10 милиона доза вакцина које је договорио са компанијом Астра Зенека

Астра Зенека (Фото: AP Photo/Gareth Fuller)

Израел више не жели вакцину “Астра Зенека” против-ковида 19 и са том компанијом сада анализира да ли би поручену велику пошиљку могла да преусмери негде другде, изјавио је данас израелски координатор за пандемију Нахман Аш.

“Покушавамо да пронађемо најбоље решење. Уосталом, не желимо да вакцине дођу овде и да морамо да их бацимо у смеће”, рекао је Аш за “Арми Радио”, наводећи да потребе Израела задовољавају други добављачи.

Аш је рекао да са залихама осигураним до 2022. године, Израелу више не треба 10 милиона доза које је договорио са компанијом Астра Зенека.

“Те вакцине се сигурно могу користити на другим местима у свету у овом тренутку, а заједно са компанијом покушавамо да пронађемо најбољи начин за то”, рекао је Аш, а преноси агенција Ројтерс.

У својим коментарима, Аш се није осврнуо на то што су Астра Зенекине вакцине повезане са појавом случајева врло ретких крвних угрушака у Европи.

Многе европске земље наставиле су да користе ту вакцину, након што је Европска агенција за лекове саопштила да су њени бенефити већи од ризика.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 21. 4. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading