Нова позната лица на листи СНС: Лазар Ристовски, Даница Грујичић, Стојан Раденовић…

Судећи према последњим информацијама, кандидати за посланике испред СНС биће др Даница Грујичић, глумац Лазар Ристовски и кошаркаш Марко Кешељ

Лазар Ристовски, Марко Кешељ и Даница Грујичић (Фото: Н1/Драган Мујан/Нова.рс/Иван Динић/Нова с)

На листи коју ће Српска напредна странка кандидовати на предстојећим парламентарним изборима наћи ће се бројне нестраначке личности. Судећи према последњим информацијама, кандидати за посланике испред СНС биће др Даница Грујичић, глумац Лазар Ристовски и кошаркаш Марко Кешељ.

За мање од два месеца биће одржани ванредни парламентарни, председнички и београдски избори, а полако у јавност испливавају имена која ће бити део тима напредњака у кампањи, али и после ње.

Иако званично није објављено ко ће бити кандидати за председника и премијера, објављена су имена нестранчких личности који ће бити кандидати СНС за посланике.

Међу њима је др Даница Грујичић, неурохирург и директорка Института за онкологију и радиологију Србије. Да ће се она наћи на листи напредњака, открио је лидер те партије Александар Вучић.

“Она се није двоумила и одмах је прихватила јер жели да буде са нама у представљању наших резултата. Има идеју да се истражи све о НАТО бомбардовању и утицају осиромашеног уранијума на онколошке болеснике, да направимо највећи онколошки институт који би вредео око 300 милиона евра, што би било нешто огромно што ћемо оставити генерацијама које долазе“, рекао је Вучић.

Кандидатура за посланика неће бити први улазак Данице Грујичић у политику. Као функционерка Социјалдемократског савеза 2012. се кандидовала за председника државе, а тим изборима освојила је 30.602 гласа или око 0,78 одсто.

На листи напредњака биће и глумац Лазар Ристовски, а за ширу јавност овакав његов ангажман није велико изненађење. И раније је била очигледна његова блискост са СНС. Појављивао се на конвенцијама СНС, а био је и један од потписника подршке Александру Вучићу на председничким изборима 2017.

Александар Вучић, Свечана академија и обележавање 13. година постојања СНС-а (Фото: Филип Краинчанић/Нова.рс)

“Данас сам овде да изразим свој људски и грађански став. Дошао сам да јавно кажем да ћу гласати за Александра Вучића. Данас смо сви овде да докажемо да постоји само једна, а не пет Србија. Нема грађанске, без сељачке Србије, има само једна Србија, чији ће председник бити Александар Вучић”, рекао је пре пет година Ристовски.

Он је иначе на председничким изборима 2012. подржао Бориса Тадића у трци за председника Србије.

Како је рекао Дарко Глишић, председник ИО СНС, на листи напредњака биће и неколико познатих спортиста. Међу њима је Марко Кешељ, бивши кошаркаш и члан Председништва КК Црвена звезда. Ово ће бити његов први улазак у политику.

Потврђено је и да ће кандидати за посланика испред напредњака бити математичар Стојан Раденовић и Јелена Беговић, директорка Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство.

Медији су пренели да ће “дрес” напредњака обући и Немања Мајдов, који је био светски џудо шампион, као и параолимпијка Борислава Перић Ранковић.

Кандидат за посланике наводно ће поново бити виолиниста Јован Колунџија. Он је после прошлих парламентарних избора у Скупштину ушао као нестраначка личност.

Опрема: Стање ствари

(Нова.рс, 6. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

5 replies

 1. Sad imamo za koga da glasamo!

  4
  9
 2. То је нама наша борба дала…

 3. О ужаса и срамоте шта нам нуде! Као да не знамо чије интересе заступа ова наметљива препотентна особа у белој мантији која плус и црпи наш буџет, а чије жртве морају да ћуте јер више не могу ни да говоре а ни да дишу..Та жудња за контролом туђих живота, ради давања смисла свом сопственом, је жалосна.

  12
  1
 4. А некад сам веровала докторки Дани!

 5. Овај чланак нам даје имена десетак познатих (нестраначких) личности које ће се наћи на листама СНС. СНС припрема изборе врло професионално. Приликом задњих избора за град Београд, на челу листе СНС нашло се пар познатих (нестраначких) личности које су, као носиоци листе, послужиле да привуку гласаче :

  ИЗБОРНА ЛИСТА КАНДИДАТА ЗА ОДБОРНИКЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА 4. МАРТ 2018. ГОДИНЕ
   
  1 Зоран Радојичић 1963. Професор универзитета
  2 Аја Јунг 1972. Кореограф
  3 Синиша Мали 1972. Доктор наука
  4 Весна Станојевић 1945. Дипломирани правник
  5 Горан Весић 1969. Дипломирани правник
  6 Сима Аврамовић 1950. Професор универзитета
  7 Бојана Борић Брешковић 1947. Музички саветник
  8 Андреја Младеновић

  Партија на власти чврсто држи државну (нашу) касу Србије и без контроле и без рачуна може да привуче обећањем, поклоном или … директорку болнице, академика, професора, познатог спортисту, новинара, глумца, министра, председника изборне комисије . . .

  Може да купи милионе младих са 100 (наших) евра и милионе пензионера са 20 000 (наших) динара

  Може да обећа младима да ће бити награђени (из наше касе) уколико подрже Вучића.

  5
  1

Оставите коментар