Александар Вучић најавио још по сто евра младима пре Видовдана

Ово је начин да помогнемо младим људима. Ово је добра порука, могу да рачунају на најмање од по сто евра. Неће бити пре избора, навео председник Србије

Александар Вучић (Фото: Филип Краинчанић/Нова.рс)

Председник Србије Александар Вучић, гостујући у емисији „Ћирилица“ на Телевизији Хепи, најавио је да ће сви млади у Србији, старости од 16 до непуних 30 години, поново добити државну помоћ у износу од 100 евра.

„Крајем маја, најкасније почетком јуна, а свакако пре Видовдана, још по 100 евра ће добити сви млади људи, од 16 до непуних 30 година”, изјавио је Вучић.

“За три дана креће исплата по 20 хиљада динара за пензионере, то је око 34 милијарде, чиме показујемо да у време кризе за коју нисмо криви, и енергетске и инлфлаторне, да желимо да помогнемо људима и да подстакнемо додатну потрошњу, да бисмо наш економски раст могли да подигнемо на још виши ниво, јер је то суштина свега”, додао је он.

Како је навео, Србија у овом тренутку преговара са 92 инвеститора, а укупна вредност тих инвестиција је 7,3 милијарде евра и укључује преко 35.000 радних места.

„Када поставите све то и трошкове живота, можемо да дођемо до краја мандата Владе и до 1000 евра. Ми очекујемо да просечна плата у јануару буде између 610 и 615 евра на нивоу Србије. У Београду очекујемо да буде 765-770 евра. Пензије морају да буду просечне 500 до краја следећег мандата Владе. Тако постижемо велике резултате и тако ће људи имати већу наду за себе и за своју децу. Једино што може да нас у томе поремети је велика светска криза. Увек полазимо од најгорег могућег сценарија, рекао је председник.

„Београд ће бити центар за развој. Мења се Србија, све се мења. Када су неки рекли: плата ће лекарима специјалистима бити 1000 евра – па већ су. За лекаре специјалисте, 2011. је плата била 609 евра, данас је 1020 евра. Са запосленима у црвеним зонама је 1548 евра. Медицинске сестре имају веће повећање плата.  2011. године имале су просечних 282 евра, плата им је увећана за 85 одсто, данас је 522 евра. Мислим да се ово врло просто види. Ту нема лажи и нема преваре. Медицинска сестра у ковид црвеној зони има 694 евра, рекао је председник.

„У овом тренутку преговарамо са 72 инвеститора. Укупна вредност тих инвестиција је 7.3 милијарде евра, и то је преко 35.000 нових радних места. У овом тренутку имамо рекордну запосленост у Србији. Посебно нам недостају занатлије: од заваривача, бравара, механичара… сви нам недостају. Ово што је важно је да морамо да наставимо низ успешних година што се тиче привлачења страних инвестиција и да јачамо домаће инвестиције.

Мало пре смо завршили састанак председница Владе Ана Брнабић, Синиша Мали и ја. Желимо да обрадујемо људе у Србији. Видећете да нема везе са изборима. Негде у мају месецу, или почетком јуна, свакако пре Видовдана, сви млади добиће још по 100 евра. Продужићемо, од 16 до непуних 30 година. Бринемо о својим мајкама и очевима. Много људи смо изгубили, не све од короне, неко од излива крви у мозак, од срца… Ово је начин да помогнемо младим људима. Ово је добра порука, могу да рачунају на најмање од по сто евра. Неће бити пре избора.”

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 2. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Biće sigurno 1000 evra. Biće i 500 milijardi. Kad čovek zna šta se planira nije mu teško da obećava.

  2. Чини ми се да је Ђилас одлучио да сви грађани Србије старији од 14 година после избора добију по 200€ и то његових пара а не паре из буџета.
    Веома великодушан гест.

    3
    2

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading