Бошко Обрадовић: Група интелектуалаца окупљених око Покрета за КиМ иницирала састанак за уједињење „патриота” у Србији

Група интелектуалаца окупљених око Покрета за КиМ на челу са Милошем Ковићем и Слободаном Самарџићем иницирала састанак у просторијама Двери са представницама коалиције Нада, ПОКС-а Жике Гојковића, Доста је било, Заветника, потврдио Обрадовић

Бошко Обрадовић (Фото: Немања Јовановић/Нова.рс)

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да је та странка отворена за договоре око уједињења такозваних патриотских организација, истичућу да су заједно јачи, као и да имају око чега да се „саберу”.

Група интелектуалаца окупљених око Покрета за КиМ на челу са Милошем Ковићем и Слободаном Самарџићем иницирала је јуче састанак у просторијама Двери са представницама коалиције Нада, ПОКС-а Жике Гојковића, Доста је било, Заветника, на којем је договорена сарадња у чврстој координацији и одбрани изборних резултата, потврдио је Обрадовић.

Он је казао да је лично пре неколико месеци указивао да је неопходно уједињење „патриота” у Србији, наводећи да је тако и формиран патриотски блок окупљен око Српског покрета Двери.

„До сада је у том блоку осам политичких организација, али то није крај. Намеравамо да до расписивања избора додатно проширимо патриотски блок и разговори са различитим организацијама су у току”, најавио је Обрадовић, пренео је Танјуг.

Примећује да је тенденција на српској политичкој сцени, с једне стране, укрупњавање „политичких опција бившег режима”, као и зелено-левих које су, каже, још „прозападније” у односу на бившу власт, те је логично да се дође до зближавања и сарадње десних патриотских опција.

„Имамо веома мало времена, ради се о неколико дана до расписивања избора. Што се нас тиче ми ћемо бити потпуно отворени за договоре у том правцу, јер сматрамо да наш патриотски блок треба додатно ојачати и проширити”, рекао је Обрадовић.

Бошко Обрадовић (Фото: Немања Јовановић/Нова.рс)

На питање да ли то значи да би одустао од председничке кандидатуре и одређеног броја мандата на парламентарној листи, Обрадовић одговара да патриотски блок инсистира да је његова председничка кандидатура најбоље решење за заједничког кандидата, али да је он спреман и да се повуче за рачун неког другог још бољег председничког кандидата, ако га има, и ако је то неко око којег могу да се договоре.

„Најмањи је проблем да се договоримо око осталих техничких питања за заједничку листу на републичком и београдском нивоу ако има добре воље. Сад се поставља питање има ли те јасне свести колико би уједињење патриота у Србији одјекнуло као добра вест пред наступајуће изборе”, рекао је Обрадовић.

Он је оценио да је велика мана претходних изборних циклуса била много бачених гласова који су остајали испод цензуса.

„Све је отворено и о свему може да се договара и Двери никада до сада нису биле сметња таквим разговорима па неће бити ни убудуће”, поручио је Обрадовић.

Сматра да би и заједнички председнички кандидат и заједничка листа требало да иду у пакету, како би, каже, грађанима било све јасно.

На питање како оцењује своју шансу на председничким изборима, Обрадовић каже да има утисак да је његова кандидатура нешто што је недостајало на политичкој сцени која се, каже, поделила између садашње власти и „исфорсиране приче о заједничком кандидату бивше власти – Поношу”.

„Имам утисак да велики број људи жели нешто треће. Нити су за садашњу власт нити за повратак Тадићеве власти, мислим да у потпуности испуњавам критеријуме за трећу опцију. Нисам био на власти и имам најбољи национални, економски и социјални програм”, сматра Обрадовић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

9 replies

 1. Елем, колико сутра да очекујемо да се огласи Милица Заветница и да каже како ће они ипак сами на изборе, не би ли опет остварили сјајан резултат од 0.7%.

  43
  1
 2. Мислим да је дотични то сањао. Двери, Заветници и Доста је било немају гласача ни за скупштину станара. „Што је баби мило, то јој се и снило“

  17
  29
 3. Тешко је за србског сељака заиста, јер нема своју власт, још мање праву опозицију. У опозицији стално тиња борба комплексашке природе – отприлике ко ће бити главни. Има наравно додатни проблем уз све то, а то је да неки глуме опозицију, по налогу власти и Запада. Истински представници србског сељака бивају аутоматски поједени у том метежу лудила, што и јесте главни циљ србских непријатеља – да се србски сељак никада не подигне из пепела, јер то је снага и огледало домаћинске Србије.

  53
 4. Практично, сви политички актери , у земљи и ван, су урадили све што је до њих да актуелни председник остане на месту, на коме је, још један мандат(неизвесно, да ли цео). За Запад, он је „кооперативни“ саговорник. Сам председник се препоручио потписивањем два „споразума“, а „намигује“ и „завршним“, као и задуживањем код „међународних финансијских институција“ (зна он која „врата треба отворити“, наравно на штету Срба и Србије, или због чега је пао Чаушеску). За РФ је гарант гасних аранжмана, а за Кинезе омиљени клијент њихових банака.. „Потрудили“ су се и ови „други“, у земљи, тако што је председник једне странке предложио кандидата из друге странке кога није кандидовала ни матична странка, те су кандидовањем тоталног аутсајдера дали свој допринос претходно написаном, или како су се на оној „лиги“ искомпензовали с Ацом(овај откупио права, а онај купио тим из поменуте, притом се ради о трансакцијама које се не завршавају за недељу и месец, тако да је та фина синхронизација више него до очигледна) и организовали „еколошке протесте“ у којима је учествовао занемарљив број грађана, ако не рачунамо припаднике полиције у цивилу као протестанте, који су истрчавали на ауто путеве и блокирали саобраћај, и за све то добили несразмеран публицитет у медијима. Нема више софистицираних „позоришних представа“, добрих сценарија и још бољих режија. Рачунају ваљда с тим да је народ довољно глуп, да ће све проћи, тако да је сваки озбиљнији ангажман у правцу „квалитета“ сувишан. „Најјачи“ су ми ови што предлажу сами себе(Тадић и Обрадовић). У најмању руку је неукусно, да не кажем непристојно. „Патриоте“(исправно сте их ставили под наводнике) и „суверенисти“ су били „шапићи“, у нешто другачијем формату, и пре Шапића, створени од режима и неких „структура“ као „продавци магле“ да народу „чешкају уши“, од „Двери“ до „патрола“, Миле и Неше „змаја“, и разних „подрумских телевизија“ и подкаста, а већина, ако не и сви, као напредњачке „веш машине“. Једном речи, ријалити. Али, где оно беше снимљен први ријалити, или одакле риба смрди? Знају Срби и одакле се чисти, или о „.. свако свога..“ из покосовског циклуса. На крају, и зашто полиције диљем планете све више личе на паравојне формације? Спремају их за сукоб с ким, или о Гејтсовом „вирусу“ који ће однети много више живота.. Долази време мудрости и разликовања духова, по духу.

  21
  4
 5. Boško Obradović je vučićev pulen, prodao se njemu za dobre pare i ima određeni zadatak a to je uloga lažnog patriote koji će skupljati glasove opet za AV.

  15
  28
 6. Радовао би ме обједињени наступ Двери и Доста је било, и то на свим нивоима, док дубоко сумњам у исправност организаџија какве су ПОКС и Заветници. А ни Нада ми баш не улива поверење.
  Ако прве две наведене групације не буду имале заједничког председничког кандидата, мој глас иде Шкору. Ето.

  24
  6
 7. Промена људи на власти не решава проблем. Потребна је промена система. Привремена Скупштина и влада Народа достојног Србије су једине легалне институције, по Уставу. Идеологија је врло проста – држава без политичара и страних плаћеника, држава неоптерећена свим штетним уговорима и агендама, враћање суверенитета појединцу и држави (земља, вода , ваздух, природна богатства), укидање регистрације Србије и свих њених институција као фирме, отворена могућност наплате штете за Први и Други св.рат и НАТО бомбардовање, представници власти без имунитета… https://privremenaskupstinanarodasrbije.com/

  27
  1
 8. DSS, Dveri, DJB, Zdrava Srbija i Zavetnici na jednu listu (oko 10 %) i da ponude Darku Tanaskoviću da bude zajednički kandidat.

  6
  10
 9. Хахахаха…
  Лупате ми минусе, али десило се оно што сам вам и написао.
  Састанак се распао пре него је и почео. Неко ко нема ни 0,9% покушао је да уђе у друштво јачих са својим условима. Па не иде то тако. Бошко није ни зонска лига и ако га НАТО држи за за прихватљиву и пожељну патриотску опозицију. Распитајте се мало пре лупања минуса.

  3
  8

Оставите коментар