Двочасовне блокаде путева широм Србије

Протести које су организовала еколошка удружења од 14.00 часова незадовољни законом о референдуму и о експропријацији протекли су без већих инцидената

Фото: Танјуг

Грађани који су се данас окупили и блокирали саобраћајнице у Београду и у више градова Србије почели су да се разилазе око 16.00 часова, а саобраћај се нормализује.

Протести које су организовала еколошка удружења од 14.00 часова незадовољни законом о референдуму и о експропријацији протекли су без већих инцидената.

Демонстранти се разилазе код моста Газела, Сава центра, и у другим деловима Београда, јавили су извештачи Танјуга.

Извор: Твитер

Двочасовно окупљање завршено је и у другим градовима као што су Шабац, Чачак, Нови Сад, Суботица, Ниш, Нови Пазар…

Током блокаде на мосту у НС избила туча, вербални сукоби

Током данашње блокаде путева дошло је до неколико инцидената, један од њих се догодио у Новом Саду је дошло до туче две групе грађана, а како јавља извештач Танјуга, летеле су и каменице.

Извештач Танјуга наводи, позивајући се на очевице, да је повређена једна особа.

Медији преносе да је дошло до краћег физичког обрачуна између десетак младића који су изашли из блокираних аутомобила и сукобили се са грађанима на блокади.

Медији преносе и да је током блокаде саобраћајнице код Пупиновог моста у Земуну дошло до туче.

Фото: Танјуг

Како наводе, возач аутомобила је покушао да пробије блокаду грађана и тада се сукобио са једним мушкарцем, а окупљени су их раздвојили.

У Краљеву су учесници протеста блокирали раскрсницу улица Јована Дерока и Војводе Степе и Зелене Горе, којом пролазе камиони у транзиту кроз тај град.

Дошло је до вербалног сукоба, када је до учесника протеста дошла група жена, које су држале фотографије Драгана Ђиласа, наводе медији.

После краће расправе и негодовања окупљених, грађани који блокирају саобраћај пропустили су те жене, које су кроз блокаду прошле без инцидената.

Извор: Пинк/Снимак екрана

Група мушкараца са капуљачама и маскама запалила је данас на неколико минута бакље на надвожњаку преко аутопута, код Сава центра, јавља извештач Танјуга, а неки од њих бацили су неколико петарди према демонстрантима, који су се налазили испод надвожњака.

Физичких инцидената није било.

Према наводима медија, на Новом Београду је нападнут новинар Фонета Давор Лукач.

Саво Манојловић изјавио је да је на мосту Газела током блокаде саобраћаја око 15.30 дошло до инцидента када је група навијача гађала каменицама и бакљама грађане који су блокирали мост.

Манојловић, који се налазио на лицу места, за агенцију Бета изјавио је да је група навијача дошла из правца Новог Београда и да су се после тог напада повукли, као и да према првим информацијама није било повређених.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 12. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading