Зоран Радовановић: Феномен Несторовић као државни пројекат

Несторовић ковид пасоше означава као „чист фашизам“, не препознајући у својој поруци о природној отпорности Срба нешто још горе – елементе расне супериорности, као одлику нацистичке идеологије

Зоран Радовановић (Фото: Иван Динић/НоваС)

Лекар мора баш много да одступи од професионалних и моралних постулата да би се колеге јавно окренуле против њега.

Такав редак изузетак десио се прошле и ове године професору дечје пулмологије Бранимиру Несторовићу (у даљем тексту Б. Н.). Четири редовна професора Медицинског факултета и бивша директорка једне агенције СЗО тражили су од Лекарске коморе да му одузме лиценцу. Независно од њих, сличан захтев упутило је ове године на исту адресу и удружење лекара Уједињени против ковида.

Чиме је тужени заслужио гнев својих колега? До почетка пандемије за њега су углавном знале оне мајке астматичне деце које нису прелазиле Саву да би тражиле савет од професора Минића из Института за мајку и дете.

У орбиту контроверзне популарности лансирале су га изјаве на конференцији за штампу 26. фебруара прошле године да је смешан вирус од кога је, како се процењује, до сада умрло преко 10 милиона људи, међу њима знатно преко 25.000 у Србији, да жене не могу да се заразе итд. Машти је потом све више пуштао на вољу, збуњујући већ слуђени народ.

Године 2019. Н. је и пре почетка пандемије почео да ради на промоцији своје приватне праксе, па је најавио и оснивање амбициозно замишљеног Центра за интегративну медицину.

Бранимир Несторовић (Фото: Милан Обрадовић/Бета фото)

За упуштање у такав подухват потребна му је пажња јавности, макар на начин како до ње долазе ликови са естраде.

Тако је октобра 2019. обнародовао да особе плавих очију потичу са Марса (!). Уследио је низ сличних изјава које код нормалног света изазивају подсмех (да не набрајамо остале емоције), али очигледно има људи жељних да се одмакну од тужне свакодневице голицањем маште на по мало неуобичајен начин.

Томе доприносе и поруке: „Смрт не постоји… на ободима црних рупа налазе се неке информације, те практично душа може лако да пређе у паралелни свет и тако настави свој живот“ или „Младеж, односно белег је последица реинкарнације“ (човек се, наводно, роди са младежом где је тело претходног носиоца душе убодено ножем или пробијено метком).

Ко не би свој чемерни и гурави живот волео да обнови у примамљивом „паралелном свету“?

Изранављеној српској души, понижаваној општим презрењем западног света током последњих 30 година, годе поруке о спасењу помоћу Теслиних наводних открића: „Он је човек слао предмете у будућност, враћао их назад, то се све зна“; „Тесла није умро. Он је можда физички умро, али нам је оставио Новака Ђоковића“.

Бранимир Несторовић: Не будите зомбији, не верујте СЗО

Лековита је илузија да ће нам Б. Н., као поседник тајновитих Теслиних открића, обезбедити будућност каква нам се откривала само у ретким влажним сновима. Довде је све једна испразна манипулација без много штете.

Невоља је када Б.Н., уместо озбиљних научних извора, из дубина анонимности пронађе извесну траварицу као арбитра у лечењу карцинома, када нам понуди скоро подједнаког научног анонимуса са „истином“ да рак настаје „из главе“, а не услед науци познатих узрока, пре свега пушења или кад се позива на хомеопатску мантру о чудесном „памћењу воде“.

Навођење на такве странпутице многе лаковерне наивчине кошта живота.

Још опасније су његове поруке типа: „Глумили смо епидемију, све с короном је измишљено“ и „Нико неће да ми плати усавршавање да докажем да ковид не постоји“, упркос којима, у својству члана Кризног штаба, почетком маја 2020. позива грађане да изађу на улице како би се заразили и „до 15. јуна“ окончали епидемију „непостојеће болести“!?

Тврди: „Тестирање не вреди ништа, као ни вакцинација, а од ковида се не умире“, док идеју о међународној завери намеће инсинуацијом како је „овај вирус, САРС-KоВ-2, патентирао Ротшилд 2015.“

Зоран Радовановић: Не постоји ни индиректна веза између осиромашеног уранијума и рака

Ковид пасоше означава као „чист фашизам“, не препознајући у својој поруци о природној отпорности Срба нешто још горе – елементе расне супериорности, као одлику нацистичке идеологије.

Његов „просветитељски“ рад заснива се или на измишљању података или на представљању каквог бизарног, по правилу одмах оспореног резултата у неком (обично) маргиналном часопису као апсолутне истине која треба да учини смешном целокупну светску науку.

Уз таква „открића“ често иде оптужба да их зли људи, оличени у целокупној научној заједници и водећим научним установама, скривају из мрачних разлога. Примери су лекови ивермектин и хидроксихлорокин, који су напуштени због своје некорисности и евентуалне штетности, али их Б. Н. препоручује уз објашњење да га његове колеге не дају због тога што су јефтини.

Много је недвосмислених показатеља да Б.Н. ужива јаку подршку власти. Без такве заштите не само да би давно изгубио лиценцу, већ би му следовала затворска казна због ширења дезинформација (чл. 343 Кривичног законика).

Зоран Радовановић: Изложени сандук патријарха извор заразе, верници љубе исто место и преносе пљувачку

Председник Србије се брукао негирајући постојање Несторовићеве жалосне изјаве о смешном вирусу, уврстио га је у Кризни штаб, а затим му доделио државно одликовање, мада је „одликаш“ већину мисаоних и вербалних диверзија, пре свега по кредибилитет научних истина, али и по здрав разум, изваљивао пре доделе високог признања.

Својим обилато медијски подржаваним сумњама у постојање пандемије и смисао вакцинације, један је од „јунака“ директно одговорних за трагичан биланс наше изразито неуспешне борбе са ковидом-19.

Мало је људи у Србији (мени на ум пада само један човек) који би имали вољу и моћ да подржавају још једну од многих вештачки ствараних подела и омраза међу грађанима, овај пут конфронтирајући нас као „ковидаше“ и „антиковидаше“.

Политичари кажу да је Б. Н. фаворизован у електронским медијима с националном фреквенцијом зато што се уредници руководе комерцијалним интересима, а он привлачи публику. Немају, међутим, одговор на питање зашто онда не зову изузетно врцавог Зорана Кесића, па да нам свима, као у време Душка Радовића, с осмехом почне дан.

Александар Лазић: Неразложан страх проф. Радовановића да свето причешће изазива заразе

Разочарала би ме одбрана лика и дела Б. Н. нападом на мене. Унапред признајем да сам запалио Александријску библиотеку, снабдевао Борџије отровом и цепином смрскао главу Троцком, али је питање да ли су плавушански ботови заиста пали са Марса, да ли власт осећа одговорност што поспешује популарисање будалаштина које угрожавају народно здравље и све друго што чека на одговор.

Аутор је епидемиолог, пензионисани професор Медицинског факултета, члан Уједињених против ковида

Опрема: Стање ствари

(Данас, 7. 10. 2021)

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

9 replies

 1. Vidi sendvicara, covece …?! Nabio vise od 70 banki u d..e i misli da ce sa parama od neprijatelja da zivi jos toliko. E pa neces zli covece, neces. Dr Nestorovic je za tebe velicina u svakom smislu.

  70
  2
 2. Ovom profesoru kao i mnogima ne treba pridavati pažnju. Nestorović je zbog takvih mediokriteta napustio NKT!

  59
  2
 3. Можда је овај пензионисани професор у праву да пензионисани професор Несторовић има заштиту некога из власти. Али ме занима чију заштиту имају он и његове слично мислеће колеге које нам више од 18 месеци кроје капу и слуђују са контрадикторним изјавама које пас са маслом не би појео, а притом се позивајући на своју стручност и компетентност. Толико делују искрени да би се више људи вакцинисало да су рекли да је у вакцини отров. И зато не треба да криве Несторовића, већ искључиво себе. Та њихова заштита ме више брине,чини ми се да је однекуд с висока и издалека.

  64
  1
 4. Браво докторе Радовановићу!
  Хвала Богу да се нашао неко да ово Несторовићево шарлатнство којим је загадио Србију, разголити…
  Том надобудном „професору“ који је БРУКА професије, да има „државе Србије“, давно би била одузета дозвола за рад…
  А право је чудо који нам је тип био професор на медицинском факуктету?!

  2
  53
 5. Види Србине,није добро улазити у овакве „расправе“ лекара јер се интензивно развија биомедицина која ће указати на разлике у биологији здравог и болесног ткива и органа…надамо се да ће многе расправе утихнути…Толико о томе.

  6
  1
 6. Kovid jeste patentiran, video sam patent, dostupan je javno. Nemam predstavu sta bi to moglo da znaci.

  14
  1
 7. Браво Стање ствари! Време је уштеђено, секташтво је превазиђено и унеређено, читалаштво више није увређено, с*ање ствари је унапређено!

  Горе од Аљаске до „@у стра’ ли је“ кад год се сретнемо увек се позитивно наелектрисана честица информације зарије у централни идеолошки систем жртве, чинећи жртву ‘финландизованом’, тиме и с ону страну (изнад) опоравка.

  Свака сличност епидемиолога (обогаћених) са стварним лекарима (осиромашеним), до нивоа катедре, намерна је, двосмислена и са предумишљајем.

  10
 8. Dr Nestorovic , mislim da ima kod sebe dosta istocnjackog ucenja sto ga pravo samo sposobnijim da pomogne ljudima. Mene obraduje I osvezi kada se pojavi na TV. U Australiliji oko 4 milijarde dolara potrose stanovnici na traditionalnu medecinu, sto pokazuje odlicne rezultate.

  12
  1
 9. „Од човека и бесједа“ … Несторовић никог не критикује, лечи. Доћи на ред код њега се чека и парнмесеви, не знам шта ради Радовановић, од кад је у политици.
  Ако знамо да су политичари плаћеници богаташа, ето и одговора.

  13
  1

Оставите коментар