Бранимир Несторовић: Болнице пуне због лажно позитивних тестова

Погазили смо све принципе етике у знак одбране од вируса, чија је смртност тренутно испод 0,1 посто у свету, мало више од грипа, упозорава доктор Несторовић

Доктор Несторовић позиционирао се као контраш у Кризном штабу (Фото: Фонет)

„Тест не значи бог зна шта. У суштини тест може бити и овакав и онакав, то је главна примедба. Тако да је тест често лажно позитиван. Онда долазите у ситуацију да огроман број људи који имају благу клиничку слику морате да примате у болницу, а онда су болнице пренатрпане и амбуланте. Децембар месец је, сезона респираторних вируса“, рекао је пулмолог у пензији Бранимир Несторовић и тако још једном подигао прашину у јавности.

Ковид болнице у Србији су препуне, лекари падају с ногу јер једва успевају да се изборе са обимом посла, здравствени систем је пред пуцањем… О свим тим темама данас је говорио пулмолог у пензији Бранимир Несторовић, пулмолог у пензији и најшаљивији члан Кризног штаба, који је касније и напустио, и још једном изазвао буру у јавности.

Он је гостујући на Хепи ТВ рекао да велики број људи који се у болнице примају са благим симптомима имају лажно позитиван тест на корона вирус и да тако долазимо у ситуацију да су болнице пренатрпане.

Апелациони суд у Лисабону: PCR тестови на корону нису вјеродостојни

„Тест, као сваки тест. Шта значи тест? Тест не значи бог зна шта. Око теста то је сад битка на живот и на смрт. Подигла се једна велика група, 22 експерта, који траже да се тестирање обустави, јер је методологија којом се ради потпуно непоуздана. Ви када умножавате генетски материјал вируса ви то радите у циклусима, апарат загреје ДНК, она се разиђе, онда додају ензим. Оно се охлади, они направе од једног 2, од 2 – 4 од 4 – 8 и сад зависи где ставите крај циклуса“, рекао је Несторовић и додао:

„Америчка агенција каже ако радите 33 циклуса скоро сви који су позитивни су здрави… Са 25 нико нема. Ако идеш на 37 циклуса или 50 циклуса сви ће бити позитивни. У суштини тест може бити и овакав и онакав, то је главна примедба. Тако да је тест често лажно позитиван. Онда долазите у ситуацију да огроман број људи који имају благу клиничку слику морате да примате у болницу, а онда су болнице пренатрпане и амбуланте. Децембар месец је, сезона респираторних вируса.“

Како каже, раније се људи нису тестирали на грип, и у јеку сезоне многи су били болесни и прележали инфекцију, не знајући којим су вирусом тачно заражени. Он додаје да је необично то што је трећи талас епидемије корона вируса најјачи, али да је смртност, ипак мала у односу на број заражених, као и да свега 0,5 посто људи старости до 70 година заврши фаталним исходом.

Како је казао, обдукцијама које су рађене у свету показало се да је најчешћи узрок смрти ковид пацијената згрушавање крви, а не упала плућа. Несторовић се осврнуо и на принцип присилне хоспитализације у БиХ.

„Имаш позитиван тест, они те сместе у болницу, а ти нећеш да идеш у болницу. Погазили смо све принципе етике у знак одбране од вируса, чија је смртност тренутно испод 0,1 посто у свету, мало више од грипа. Ми смо потпуно покидали људске карактере. Из СЗО кажу да следеће две године не можемо ни да размишљамо о утакмицама и концертима. Енглеска доноси закон да не можеш да одеш код девојке, ако ниси венчан… Не могу то да разумем. Биле су епидемије куге, колере, озбиљних болести… Не разумем потребу да се људи плаше, јер нема разлога за страх. Свака болест има своју смртност“, испричао је др Несторовић.

Кристијан Перон: Модерна и Фајзер нису вакцине, већ генска терапија коју морамо категорички одбити

Он је рекао да би смрт од корона вируса требало да се констатује не само позитивним тестом, већ и променама које се могу видети на телима преминулих обдукцијом.

Опрема: Стање ствари

(Србин.инфо, 9. 12. 2020)

Погледајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Све у служби боцкања(присилне вакцинације) којем теже да нас приморају.
  Е сад дал’ ћемо к’о ћурани у сватове, избор је наш.

  12
  2
 2. Финансирана од Била Гејтса полуприватна компанија звана СЗО објавила рад Џона Јоанидиса (најцитиранијег научника на свету, епидемиолога!) да је смртност од крунског 2019. вируса до 0,1%; у Белорусији и Шведској се нису догодиле никакве масовне смрти (осим занемаривања у старачким домовима) иако нису слушале “стручне” препоруке СЗО и позатварале становништво; преко седам стотина хиљада медицински стручњака широм света, под вођством најцењенијих светских епидемиолога, потписало објаву против неутемељених мера којима владе затварају становништво и гуше основна права и слободе; у Кини, одакле је кренуо страшни вирус да хара по свету, иду на базене и концерте, школе крцате деце која не носе маске и – и даље иста прича по мас медијима! Докле?

  12
  1
 3. Искрено, не знам зашто ико овом човеку даје простора у медијима у вези са корона вирусом. Чујем да је добар пулмолог, и немам разлога да не верујем у то. Али његова потреба да стално буде контра, да искаче у први план својим увек другачијим, а наводно ауторитативним мишљењем, невероватно је иритантна. Кад погледате колико је глупости испричао о вирусу за ових мање од годину дана, од одласка у шопинг у Италију па до данас, колико паушалних мишљења, погрешних прогноза….
  Да не причам о безвезаријама да је Тесла слао предмете у будућност и враћао их, да су људи с плавим очима потомци ванземаљаца, па скандалозној понижавајућој објави на фејсбуку о Кону и Тиодоровићу (што не значи да сам њихов присталица или велики поштовалац) и о изјави из априла ове године да ће због епидемиолошких мера пропасти Ускрс који је назвао “великим крканлуком”… Он је од оних људи који мисле да су најпаметнији и најбољи, и да сви треба да следе њихово мишљење, жељан пажње, дивљења и аплауза. Једном речју, оно што се колоквијално назива “егоманијаком”.

  4
  15

Оставите коментар