Зоран Радовановић: Наметнути обавезну вакцинацију здравствених радника, полиције и војске

Радовановић на конференцији Демократске странке рекао да треба извршити и „разуман“ притисак на просветне раднике да се вакцинишу, али и да их треба образовати о вакцинацији

Зоран Радовановић на конференцији Демократске странке (Фото: Демократска странка)

Епидемиолог Зоран Радовановић изјавио је данас да је неопходно наметнути обавезну вакцинацију здравствених радника, као њихову професионалну обавезу и морално питање.

Он је рекао да обавезну вакцинацију треба проширити и на полицију, војску и запослене у јавној служби, јер ти људи могу да угрозе остале.

Радовановић је рекао да треба извршити и „разуман“ притисак на просветне раднике да се вакцинишу, али и да их треба образовати о вакцинацији, јер је већина „повучена“ дезинформацијама.

„Такође треба промовисати вакцинацију ширењем истинитих информација, обуставити систематско сејање ненаучних ставова путем прорежимских медија и да Кризни штаб преузме одговорност за текући епидемијски талас, односно да поштује научна сазнања без обзира на политичке ефекте“, рекао је он на конференцији за медије у просторијама Демократске странке.

Радовановић је оценио да је ковид пропуснице требало увести „много раније“ и да је и на том пољу Кризни штаб показао да је подлегао политичком притиску.

Израелски министар здравља: Ковид пропуснице немају везе с медицином, њихова сврха притисак на невакцинисане

Он је казао да су мере требале да се предузму много раније, јер би то онда омогућило Кризном штабу да предвиди пети талас, који је неминован, и да се баве само питањем његовог размера.

„У јуну је требало да учине нешто да број заражених падне на испод десет, а они су били као у зимском сну са изјавом да чекају да број заражених достигне 500, што је сумануто, јер то онда више није превентивна акција, него гашење пожара“, казао је он.

Епидемиолог сматра да је Кризни штаб „још увек пасиван“, јер је постао „жртва политиканске калкулације“, уместо да се држи научних чињеница.

Медицински факултет у Београду увео ковид пропуснице за студенте и запослене

Докторка Татјана Вешовић оценила је да је Србија „црна рупа“ по питању епидемије и позвала све грађане да се вакцинишу.

„Вакцинација и очување здравља нема боју, нема политички дрес, нема разлике, само је битно да будемо здрави и сачувамо здраву популацију“, рекла је она.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 27. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

4 replies

 1. Нисмо ми баш необразовани што се тиче вакцина како др.Радовановић мисли.Али нисмо ни плаћени као појединци да бисмо је промовисали

  22
 2. Обавезна вакцинација се не може вршити ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИМ
  ВАКЦИНАМА јер је за то потрбен пристанак и потпис пацијента.
  Када ово предлаже овај СТАРКЕА, нека каже Председнику да
  држава мора гарантовати сваком пацијенту да се неће разбољевати,
  и/или имати накнадне, нежељне последице.
  Разуме се, држава то неће прихватити ни у лудилу јер за вакцине не
  гарантује ниједан произвођач!
  По причи овог СТАРКЕ
  Е испада – да је обавезна вакцина и да је
  ОБАВЕЗАН потпис ДОБРОВОЉНОГ примања вакцине!
  То је правно нреодрживо!
  Закон о обавезној вакцинацији становништва не садржи члан којим
  би се прималац вакцине обавезао и на СВОЈЕРУЧНИ ПОТПИС
  непосредно пре примања вакцине.
  Ово што предлаже ова сподоба је шизофрено, а и правно неодрживо,
  невезано за Устав.
  Обавезно “добровољна“ или “добровољно“ обавезна вакцинација –
  по ИЗЛАПЕ*ОМ др Радовановићу?!

  18
 3. Kakva kontradikcija. Demokrate predlažu nedemokratsko rešenje. Tragikomedija.

  11
 4. Наравно да је неопходно.
  Здравствени радници су рука која треба да даје екс-пери-менталну вакцину, а полиција и војска су две руке које треба да држе оне који се отимају.
  Када сви они буду обавезно вакцинисани, све ће ићи много лакше. Антиваксери-биотерористи неће имати шансе. Јер, „ако сам ја могао да се вакцинишем, мајчин сине, вакцинисаћеш се и ти“.
  А тада и вакцинација деце више неће бити морално питање, него професионална обавеза. Јер ако деца остану невакцинисана, онда ће она „угрозити све остале“. Све остале који су вакцинисани, то јест.
  У Аушвицу је било угодније – тамо бар није било лицемерја, уринирања по мозгу, и нико није примораван да потпише да жели да добровољно иде у смрт.

  17

Оставите коментар