Медицински факултет у Београду увео ковид пропуснице за студенте и запослене

Присуствовање настави и обављање радних активности на клиничким предметима биће дозвољено и уз негативан резултат ПЦР или антигенског теста и то не старији од 72 часа

Извор: Н1

Медицински факултет у Београду донео је одлуку да у новој школској години уведе посебне услове за присуствовање настави и другим активностима на факултету, који ће важити за студенте, наставнике, сараднике и ненаставно особље, а са циљем спречавања ширења инфекције ковид-19.

Позивајући се на одредбе Закона о заштити становништва од заразних болести, управа факултета је усвојила документ под називом Правила и начин извођења наставе у школској 2021/2022. години док траје актуелна епидемиолошка ситуација.

Како је наведено у одлуци, први услов за присуствовање настави и обављању других активности на факултету је „одсуство знакова и симптома акутне респираторне инфекције и фебрилности“. Други услов је комплетно спроведена имунизација (14 дана после друге дозе било које вакцине) или доказ о прележаној болести ковид-19 (отпусна листа из болнице или одговарајућа потврда из ковид амбуланте) или серолошки доказ о постојању ИгГ антитела у крви (не старији од шест месеци).

Фото: Медицински факултет

Присуствовање настави и обављање радних активности на клиничким предметима биће дозвољено и уз негативан резултат ПЦР или антигенског теста и то не старији од 72 часа, док ће присуствовање настави и обављање радних активности на претклиничким предметима и на факултету бити омогућено и уз негативан резултат ПЦР или антигенског теста који није старији од седам дана.

“Студенти, наставници, сарадници и ненаставно особље који не испуне један од наведених услова, неће моћи да присуствују настави ни обављању других послова на Факултету, док траје актуелна епидемиолошка ситуација. Непридржавање наведених мера повлачи за собом одговорности прописане законом, подзаконским актима и општим и појединачним актима факултета”, наведено је у докумнету који је Наставно-научно веће Медицинског факултета у Београду усвојило на седници одржаној 23. септембра 2021. године.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 24. 9. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Ovo ce da iznedri generaciju jos vecih klimoglavaca i totalnih levaka, koji nemaju veze sa medicinom. Bice najobicniji klovnovi, pisaće recepte i glumiti lekare.

    17

Оставите коментар