Златибор Лончар позвао власнике ресторана да сами забране улазак невакцинисанима

На питање шта ће бити ако због таквог става неко тужи власника локала, Лончар је одговорио да ће преузети одговорности и одговарати за сваког власника кога буду тужили

Златибор Лончар (Извор: Министарство здравља)

Министар здравља Србије Златибор Лончар изјавио је да су ковид пропуснице спремне, али да одлука још није донета.

„О тој одлуци се разговара, размишља и тражи се најбоље решење“, казао је Лончар новинарима током обиласка Дома здравља у Нишу.

Лончар је рекао да свако ко је у прилици, мислећи на власнике локала, не мора да чека ту одлуку и да може да је уведе, јер је, како је навео, реч о заштити живота људи и здравља.

Медицински факултет у Београду увео ковид пропуснице за студенте и запослене

Министар здравља је додао да ће дати један предлог и позвао да сви стану иза тога.

„Апелујем на све у Нишу, у Србији који држе ресторане, кафиће да покажу ту врсту одговорност и кажу ‘у мој кафић, ресторан могу да уђу само вакцинисани’“, рекао је министар и нагласио да за такву одлуку грађанима није потребна никаква држава и никаква одлука.

Лончар је додао да гарантује да ће се на тај начин за 10 до 15 одсто подићи проценат вакцинисаних.

На питање шта ће бити ако због таквог става неко тужи власника локала, Лончар је одговорио да ће преузети одговорности и одговарати за сваког власника кога буду тужили, пренео је Танјуг.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 24. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

 1. Хоће ли их позвати и да не плате доприносе држави

  23
 2. Притисак на невакцинисане се наставља преко леђа власника ресторана. Срамота!

  20
 3. Свакако ће бити тужени. Дискриминација, уцена и прогони то су озбиљна кривилна дела. Он сам ће за то свакако одговарати али то ове друге не ослобађа од одговорности. Пошто ће кафићи и ресторани бити тужени због аусвајса тј дискриминације др Смрт нуди “генијално” решење:
  Он као велики стручњак за правна питања каже да ће он да одговара за сваког туженог власника ресторана или кафића…🤣🤣🤣 Он то засмејава правнике??

  23
 4. Само да додам – боље би му било да одговара за свако нежељено дејство и смрт након вакцине! А то неће избећи

  21
 5. Uvedu li propusnice treba da otvorimo lokale za nevakcinisane. Šalu na stranu za ovaj vid diskriminacije kojom se krše osnovna ljudska prava Lonče zajedno sa onima koji izglasaju odluku bi trebao krivično da odgovara. Ugrožena su sloboda volje, sloboda kretanja i mnoga druga osnovna ljudska prava. Vlast u tom slučaju (uvođenja propusnica) jezivo podseća na fašističke i nacističke režime (Australija danas) a narod se oseća kao da je u logoru (propusnice podsećaju na brojeve tetovirane na rukama logoraša). Nadam se (možda naivno zvuči) da do njihovog uvođenja neće doći.

  13

Оставите коментар