Бранимир Несторовић: Напунићемо гробља, али не због ковида!

Помрећемо – од рака, од коронарне болести ћемо помрети: 30.000 прошле године умрло од рака, 10.000 више него претпрошле; 78.000 умрло од кардиоваскуларних болести, 50.000 је српски просек, рекао др Несторовић

Бранимир Несторовић (Извор: Снимак екрана/ТВ Хепи)

У емисији На правом месту Телевизије Хепи приказаној 17. 9. 2021. гостовао је и др Бранимир Несторовић, пензионисани професор Медицинског факултета у Београду. Доносимо изводе из разговора.

Бранимир Несторовић: Нема никаквог стручног дијалога. Већ осамдесет шеста или која недеља епидемије – је ли била некад нека отворена трибина међу лекарима? Све по телевизијама се нешто свађамо, причамо приче. То није место. Четири пута сам упућивао позив – прво овом алтернативном, па овом кризном штабу… Значи нема никакав стручни дијалог… Ја сам сто пута питао: „Ко је направио протокол за лечење? Који пи-си-ар тест користимо?“ Имате педесет седам пи-си-ар тестова у свету. Рецимо, Америчка агенција за лекове повлачи пи-си-ар тест из употребе од 1. јануара јер је неспецифичан, он одређује и грип и разне друге вирусе… Зато нема грипа… Онда остаје то питање аутопсије. По нашем закону о заразним болестима, сваки пацијент који умре од тешке заразне болести – мора да се уради аутопсија. Пише у Закону о заразним болестима. А ми не радимо… Значи, онда правимо кривично дело зато што не радимо аутопсију. Онда сад терапија… Јер, ако постоји терапија, а постоји терапија – ивермектин, хидроксихлорокин, цинк, интравенски витамин Це – то се зна, знало се у јулу прошле године, кад је Раулт објавио оне своје прве радове – и сад нико то не помиње… Зашто нико не помиње? Па просто – ако има терапија, онда се поставља питање сврсисходности вакцине, наравно. Јер видели смо да вакцина, нажалост, није ефикасна. Ако је Фајзер у Израелу 46 посто ефикасан… Кад је Фајзер поднео студију за вакцину, рекли су да 96 посто штити особе од обољевања. А знаш колико је штитио у контролној групи плацебо? 94,6. Значи, разлика је била један и по посто. Један и по посто између контролне групе и вакцинације! То је све политика. Од самог почетка је политика.

Пази – пандемија… Пандемија је била до свињског грипа – 40 посто оболелих, 12 посто смртности. У овом тренутку још нисмо дошли, после годину и по дана, до 40 посто оболелих у свету. А смртност је мање од 0,1 посто. Пандемија је проглашена у моменту кад је било шеснаест смртних случајева, у фебруару месецу (2020. – прим. Стања ствари) у свету. Шеснаест! А тест за дијагнозу је одобрен један дан пошто је аплициран – 19. јануара аплицирано, 20. јануара одобрено. Човек поставља питања каква је то медицина.

Да се вратим на наш Кризни штаб, пошто они су нама интересантни, они нама кроје капу… И сâм сам био, док сам изашао из те приче… И онда је била прича, на почетку, не може вакцина да се направи за мање од 18 месеци… И онда се појавила вакцина у септембру, и кажу „Супер је, испитано, све у реду!“

Замислите сад ову причу: они који су добили две дозе могу и даље да се разболе, треба да добију и трећу дозу… Каква је та вакцина – она није за делта сој… Ти си правио вакцину – колико ја знам – за бета сој. Ти си сад направио вакцину за одређену конфигурацију. Просто речено, имаш браву – имаш кључ. И тај кључ откључава ту браву. Сад се брава променила, појавио се неки зубац, и кључ не може да уђе у браву. И ти ми објашњаваш да кад даш трећу дозу исте те вакцине, сад ће да делује – значи, урадим четири кључа, и та четири кључа ће сад откључати исту ову браву коју не може да откључа ниједан од њих… Нек ми неко објасни како је то могуће. Просто речено – то је немогуће. Један виче треба Фајзер да се прими као ревакцина, овај други каже треба кинеска да се прими… На шта то личи? Каква је то медицина? Опет апелујем на Министарство здравља – отворена трибина, нек’ дођу новинари, ко год хоће нек’ дође…

Сад, у овом тренутку, у Аустралији, држиш људе у изолацији, не могу да путују… Министарка здравља Новог Јужног Велса, говорећи о стратегијама сузбијања вируса, рекла је једну врло интересантну реченицу: „Испробавамо стратегију праћења у склопу Новог светског поретка.“ И то је кључна реченица, коју сви од почетка избегавају, и зато су ме пљували ови прозападни медији, да ја лупетам и причам глупости. Та реч, Нови светски поредак, још се није појавила, она је вероватно направила лапсус, мало је прерано рекла, али је отишло у етар… Ово је политизација.

Министар здравља Новог Јужног Велса поводом новог закључавања: Морамо прихватити да је ово нови свјетски поредак

Основна прича јесте: да ли тежина клиничке слике оправдава драстичне мере које су биле спровођене? Не. А то нисам рекао ја, него је рекла екипа најбољих светских епидемиолога – овај Кулдорф са Стенфорда, који је најбољи светски епидемиолог по свим мерилима. Он каже да је то било све бесмислено. Али то није било због вируса.

***

Како да превазиђемо страх?

Немојте да гледате вести, немојте да слушате вести. То је доста просто. Изађите напоље…

Ја бих поставио једно глупо питање: шта се то променило да је почео број случајева нагло да расте? Температура је иста, практично, цео јули и август. Окупљања су цео јули и август. А онда се појавили неки видовњаци у нашем Кризном штабу који су знали да ће 15. августа да крене четврти талас… Ја никад досад нисам успео да погодим кад је била епидемија…

Имаш потпуну бизарност. У овом тренутку, Данска је укинула све мере. Има земаља које нису никад имале никакве мере. И кад сабереш те што су имали мере и што нису, резултати су апсолутно идентични.

Шведска без рестрикција: Нема мртвих у недељу дана

Ја бих сад рекао нешто што морам да кажем, мада ми је саветовано да не кажем. За годину и по дана ми нисмо направили здравствени систем да може с једном болешћу да се избори. Је ли то могуће? Ово је четврти талас. Шта смо урадили да подигнемо ниво здравствене заштите? Опет све исто. Опет људи иду у ковид амбуланте, чекају тамо к’о стока по четири сата, опет не могу да дођу до доктора, опет ће све болнице да буду ковид болнице, опет ће људи да нам умиру од рака, од коронарне болести, од било чега другога.. Шта је урађено за годину и по дана да будемо спремни за четврти талас, осим панике коју шири Кризни штаб свако јутро?… Људи слушају, мисле да они знају о чему причају… Тамо нема ни једног вирусолога практично који се појављује тренутно, ни једног имунолога, и ниједног човека који се икад у животу бавио инфективним болестима. Одговорно то кажем. Једино Миша Пелемиш и Горан Стевановић – они се не појављују већ шест месеци. Извини, овај Јанковић, морам њега да прозовем – шта је он по занимању? Хируршка дисциплина. Бави се ковидом одједном, Фајзеровим вакцинама. Ево ја њега конкретно позивам на дуел. Људи ће да процене.

Не могу више да слушам ово. Помрећете, помрећете… Помрећемо – од рака, од коронарне болести ћемо помрети. Тридесет хиљада људи прошле године умрло од рака, десет хиљада више него претпрошле. Седамдесет осам хиљада умрло од кардиоваскуларних болести, педесет хиљада је српски просек. Тридесет хиљада људи умрло зато што није било лечено. За то време и даље драмимо и причамо приче „гробља ћемо напунити“… Хоћемо, али не ковидом.

Радмило Јанковић: Одавно је све за бригу, имаћемо и 50 преминулих дневно

***

У Закону о здравственој заштити пише да је вакцинациони статус приватан, лични податак, који је кривично дело да неко открије. Ако те неко пита да ли си вакцинисан, он чини кривично дело, по садашњем закону.

Сама идеја да делиш људе на вакцинисане и невакцинисане – чист фашизам, да се не шалимо. Најчистији фашизам. Шта је следеће? Ја сам већ купио жуту траку, одмах да ти кажем. Да се обележимо…. Да ли ти знаш да тај човек с којим долазиш у контакт има туберкулозу, на пример? Можда има АИДС, па ако спаваш с њим ћеш добити АИДС. Кад би било покушаја за АИДС да се уведе пропусница, рекли би да је то „неетично“. Како је сад етично за болест чија је смртност 0,26 посто?

Аустралија је одличан пример. Они сад тамо над њима спроводе један психолошки експеримент који је мени застрашујући и који их је довео у стадиј оваца. Последња препорука Кризног штаба Аустралије је да кад разговараш Скајпом с неким имаш маску.

Кад се ради о ковид пропусници, прекјуче је била вест – била је конференција израелске владе. Министар здравља је рекао министру полиције да ковид пасоши немају везе с вирусом, морамо да их натерамо да се сви вакцинишу и да их контролишемо. То је суштина приче, што се сви устручавају…

Израелски министар здравља: Ковид пропуснице немају везе с медицином, њихова сврха притисак на невакцинисане

Ради се о слободи избора. Узимају нам слободу избора… Прави онај комунизам или фашизам, како хоћеш – индивидуа је безначајна, ми бранимо колектив, и у име одбране колектива ми ћемо тебе да затворимо. То је за наше добро. Не мислим да је то за моје добро. Свако ко се плаши, некʼ се вакцинише, немам ништа против – ја сам и писао и шта треба да пију итд… Ја сам доктор, ја ћу сваком да помогнем. Али има доктора, каже „нећу да помогнем зато што није вакцинисан“… То је кривично дело. Лекар је дужан да пружи помоћ сваком ко је болестан.

Шта је следећи корак? Да невакцинисани не могу да раде…

Како појачати имунитет?

Да не гледаш вести – то је прво… Ја сам направио неку листу коју делим свима који дођу код мене, има пуно људи који се плаше. Значи, има то превентивно ивермектин – сваког понедељка попијеш по једну кашичицу, 0,2 милиграма на килограм, 10 милиграма цинка… То је 86 посто ефикасност превентивна… Ако се разболиш, имаш плућни облик – инхалираш се пулмикортом, то је један лек за астму, обавезно пијење аспирина – док је превентивно 100, 200; ако се разболиш три пута 500. То је то. То је смислио Раулт. То је лансирано прошле године у јулу. Раулт је највећи светски инфектолог. Један на хиљаду се разболи са том терапијом. То је јефтина терапија.

***

Толико тога има нејасног у овој епидемији… Пре неки дан ми је неко послао, и проверио сам, тачно је – то је СЗО издала 2009. године, кад је био свињски грип: „Особе без симптома респираторне инфекције не могу бити заразне за друге особе.“

Ово је први пут у историји да може неко ко је здрав да зарази некога другог. Ми до сад нисмо знали да постоји таква могућност. На основу чега се одређује да ли је заразан? На основу пи-си-ар теста. Тај пи-си-ар тест је скоро безвредан. Нисам то ја рекао – то је рекла група од 22 најчувенија молекуларна биолога и вирусолога, који су тражили пре годину дана да се повуче тест и да се поднесе кривична пријава против Дростена који га је направио, а који је, испоставило се, фалсификовао докторат… Из тог произлази та препорука – да ти изгледаш мени здраво, али можеш да ме заразиш фаталном болешћу… Здрави људи теретски могу да имају мале количине вируса у носу, али је то премало да те зарази. Јер овде нико не говори о инфективној дози… – да мораш да имаш директан контакт, петнаест минута блиског контакта, кад причамо на пола метра, или се љубимо или грлимо итд. Онда можеш да се заразиш. То је било до ове пандемије. Онда је одједном испало метар, па два метра. Два метра је било 1936. године, у препорукама америчког респираторног удружења. Значи то је једна псеудонаука…

„Њемачки др Кон“ у шкрипцу: Докторат Кристијана Дростена под сумњом

Мој циљ је првенствено да заштитим докторе, који ће да помру, несрећни, радећи нешто, а ни сами не знају шта раде.

Шта да раде наши гледаоци?

Наши гледаоци треба да живе. Ми треба да се изборимо да сваки млад човек, то сам рекао пре годину дана, који је умро са дијагнозом ковида мора да има обдукцију и да имамо узрок смрти. Прекјуче је објавио ЦДЦ да је ретроградном анализом установљено да сваки други у Америци који је примљен са дијагнозом ковида у болницу није имао ковид, него је имао позитиван тест, а није имао никакве клиничке слике. Значи, те цифре су потпуно нејасне. Ја не могу да прихватим да умре дечко од 25 година у болници, а да не урадимо обдукцију јер је тако рекла СЗО. Ја то не могу да прихватим. Кад знамо узрок, спречићемо можда да умре неки други. Кад су почели Немци да раде обдукције, сазнали смо да постоје тромбозе, па смо почели да дајемо лекове за тромбозу, па је гомила људи преживела. Можда би и овде сад нашли нешто, па применили у терапији и спасли људима живот. Уместо што слушамо СЗО и као папагаји понављамо то што они кажу на конференцијама за штампу, које су циркус – прошле године у ово време Наваро, заменик председника СЗО, каже закључавање је потпуна бесмислица, нема никакву сврху. Два дана после тога закључају цео свет. Мајкл Рајан, главни научник СЗО, каже да особе које немају симптоме шанса да заразе друге особе је минимална.

Универзитет у Хајделбергу: Главни патолог захтијева повећање броја обдукција вакцинисаних

***

Погазили смо све Хипократове принципе. За две године бацили смо све под ноге.

Кад идеш да се лечиш, пристајеш на процедуре у сврху лечења. Вакцинација је превентивна процедура – ти си здрав и добијаш нешто да те заштити од нечега. Онда се, наравно, поставља питање: колико је то ефикасно, та заштита, да ли постоје нека нежељена дејства, да ли постоје испитивања удаљених нежељених ефеката – зато траје 12 година, 15 година испитивање вакцине – не можеш да знаш за вакцину која је произведена прекјуче шта ће бити за десет, двадесет година. То нико не може да зна.

***

Вирус не може да мутира и да постане јачи. Вирус не жели да те убије – он је организам који жели да се размоножава, жели да живи. Он тражи синергију. Најуспешнији вируси су они који живе у нама – као херпес вируси, цео живот живе у нама. Он на почетку изабере, просто речено, оне који су најпријемчивији, и они или умру или се разболе, нешто тешко, сви остали га прележе, и он успостави мутацијом неки однос – није више тако патоген, нису тако тешке клиничке слике…

Бранимир Несторовић (Фото: Печат)

Опет дефиниција: пандемија. Четврти талас пандемије. Овако матор сам узео данас књигу о епидемиологији и читао. И каже: пандемија је прве године, кад је вирус потпуно непознат популацији – следеће године се ради о сезонском вирусу, као сезонски грип. Како сад то није? Овај је и даље пандемијски. После две године и даље пандемијски.

***

То се никад није десило у историји човечанства – сад се први пут десило да се појавио такав вирус који се појачава мутацијама.

Друго, овај вирус је сасвим сигурно вештачки. То више нема никакве дилеме… Држао сам предавање у јуну месецу прошле године у којем сам показао таксативно зашто је вештачки – зато што напада скоро искључиво људе, практично не напада животиње скоро уопште, зато што има један део који потиче од вируса еболе и нема никакве везе са вирусом короне – и зато изазива тромбозе, јер ебола је хеморагијска грозница…

То јесте вештачки вирус, али то не значи да ми треба сада да прекинемо живот…

Погледајте целу емисију

Наслов, приређивање и опрема: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , ,

11 replies

 1. Човек је једноставним речником објаснио опште лудило које дрма планету већ две године, и нема назнака да ће се смирити док оса глобуса не искочи из лежишта.
  Миц-по-миц, од обавезног доказа о вакцинацији, преко ковид-пропусница, ковид-пасоша и тако даље, доћићемо до свеопште обавезе да сви морају имати доказ да не болују, као што рече проф. Несторовић, од колере, или сиде, или туберкулозе јер ће им у супротном бити забрањен приступ јавним местима. Зашто би само корона била преферирана? Тек сад се отварају широка врата. Ићи ће се даље, дубље. Мрежа Г5, свевидеће око у облику милијарди камера које ће нас посматрати 24 часа дневно и мерити сваки наш миг. Све то води до чипа утиснутог у мозак који ће одабранима на планети омогућити да потпуно контролишу цело човечанство.

  36
  4
 2. Mislim da dr. Nestorović nema pravo da kritikuje nikoga. Ako se setimo slatko se smejao kada je rekao da je virus smešan i da može komotno da se ide u šoping u Italiju. Veoma je smešan, Italijani bi se baš složili sa njim. Kako bilo kakva bolest može da bude smešna? Količina gluposti koja je izašla iz usta ovog čoveka je nemeriva i poprilično diskredituje njegovu titulu i profesiju. Bio je ljubimac vlasti sve dokle god im je trebao, a sada kad im ne treba, je promenio „priču“ da bi ostao relevantan u javnosti.

  7
  62
 3. О томе како је званична власт, позната и као лутка на концу којом управљају господари живота и смрти, та која је највећи узрочник смртности, много већи од било које болести, а што сугерише и Несторовић, писао сам поодавно (https://stanjestvari.com/2021/01/27/amma-komentar-na-broj-umrlih/). Тада сам, иако, по некима, „политички острашћен и неозбиљан“, позивао на отпор сваке врсте, јер само они који буду гласно и одлучно рекли не могу да се надају да ће причати унуцима како је било. Сад, кад је сваком ко је, до овог часа, успео да, у највећој мери, одоли притиску, а богме и овима који су мислили да ће се с два убода провући између капи летњег пљуска, сасвим јасно да је њихова намера да, оно што већ деценијама зову „људским ресурсима“ (попут угља, гаса, нафте, ђубрета и других ресурса, који су, сви до једног, и по дефиницији, подложни експлоатацији до истребљења), заиста сведу на једноставни QR-код, који се ни по чем неће разликовати од кода на увету краве, на капији термоелектране, на полеђини добре књиге од нерециклираног папира или било ког другог злокобног произвођача штетних емисија, и кад је сваком, ко није слеп код очију, јасно да наше добро здравље није мотив којим се ругобе руководе, напротив, остаје нам да, бар на час, застанемо, и употребимо разум, ако га још има. Да станемо пред огледало и да, у одјеку празне собе, чујемо ехо сопственог шапата-одговора на питање „јесам ли ја још увек човек или сам кукавичка слина, која је минут урлања из стешњене масе са труцкавих, запрежних кола заменила за вечност слободе пешачења дугим кораком“? Да ли је могуће да ништа нисмо научили из „историје клања и орања“, како би рекао врли академик. Колио пута треба поновити „шта ће здравље, кад слободе нема“? Несторовић рече да је већ набавио жуту траку. Лимун и 4 С витамина, надам се. То је нови символ слободе, не ропства. Показати да знаш шта о теби мисле и шта мислиш ти о њима, да се не плашиш да ћеш остати без посла, репутације или изгубити најбољег друга, који је с две дозе ускочио на ове таљиге од горе и тебе већ одавно изгубио. Видели смо да бити пристојан није здраво. Потомци оних који су некоћ носили траку и скончавали под циклоном-Б, показали су данас да нису ништа научили, зато их сад убијају нео-нацисти из сопствених редова, рођаци Сороса који оно исто продаде сабраћу за лепу суму. А помирљиво, цивилизовано и респектујући савете струке и власти, стајали су у реду за обе дозе, као што стоје и за трећу и четврту, све мислећи да пете неће бити. Тако су им дедови стајали у реду за „туширање“, мислећи да ће, чисти и освежени, уновчити реверс за уредно обешене капуте. Видели смо да и Мелбурн, домаћин „највеселијег тениског слема“, у коме практично нема ни вируса ни умрлих, и у коме су људи деценијама живели мирно и задовољно, уредно плаћајући порезе на приходе од изобиља добрих послова, данас представља самоконтролишући конц-логор.
  Многи су, ипак, схватили да им дуго клечање на кукурузу неће донети ништа осим трајно оштећених колена, па ових дана Новак брине да у јануару неће посетити омиљену му чаршију, која сад, све више, личи на филмски град у коме се снима „Пробој из Собибора“. Румунија је морала да затвори све државне черге за цепљење и гледање у будућност, јер је дозама истекао рок трајања, пошто се већини комшија производ није допао. Чак је и предсједник Полу-Срба са блиског запада рекао „доста смо се изубадали“. Јанези из дежеле су закрчили саобраћај, пошто је влада одлучила да бензин даје само у замену за крв, па тако стигосмо до колосалне шансе да гледамо како, уместо аутомобила, улицама саобраћају реке крви. Надам се да коначна одлука зависи искључиво од власти. Скандинавци су, највећим делом, укинули скоро све мере…
  Дотле, у увек ратоборној Србији, нићега новога. ОН зове јарана му Куртија и каже: „Еј, кваре ми се вакцине, ај’ да мало закувамо, таман док ти жена не прода књигу у Београду. Ти мени 20 РОСУ камиона, ја теби 10 специјалних-ултра-турбо-делухе-нинџа Лазар транспортера, звекни пар шамара неком мазгову на граници, к’о ономад мом 5:0 амбасадору у САД, ја ћу да загаламим на борбену готовост… После ћемо да позовемо на мир, тако да гологлави Ђерлек може, управо на том миру, да и даље транжира, све уз песму „само да рата не буде“. Можда и Нобела фасујемо, никад се не зна“.
  Пецање на „дувдубак“ је национални спорт у Србији, а хоће ли се рибичи и даље шегачити уз котлић, није до њих.

  54
 4. Ovo je osoba koja je bila u sps-u početkom devedesetih, krajem devedesetih u spo-u, ubrzo posle 5. oktobra prelazi u ds a odkad je sns na vlasti pogodite u koju je stranku presao. Dok lekari rade 20 sati pod skafanderima vec dve godine ovo biće ide od emisije do emisije i kroz čist populizam koji veze nema sa zdravim mozgom stiče popularnost jer je trenutno 95% obrazovanih Srba van Srbije, ostali samo divljaci u Srbiji. Tu popularnost će naravno posle debelo naplatiti kroz politiku. Klasičan junak naroda koji je prso sa mozgom od 91. pa sve do dan danas.

  3
  54
 5. Slažem se sa Vojom. Intervju nije bio loš. Izneo je dosta važnih i bitnih informacija koje smo znali i bez njega a do kojih smo došli koristeći svoj zdrav razum. Ameriku nam je otkrio. Mora da mu je tada to bio „moment svesti“ za vreme intervjua pre nego što ponovo utone u ludilo i počne da priča koješta. Čovek je izjavio kako osobe sa plavim očima potiču sa Marsa potražite na internetu. Zatim organizuje motivacione govore. Gomila gluposti i šarlatanstva. Da li su to stvarno izjave i radnje dostojne jednog školovanog i stručnog čoveka? Da li taj njegov intervju treba da predstavlja njegovo iskupljenje za prethodne glupe izjave i promašaje tj. pokušaj da se „opere“? Kad je sve to znao pre svih nas što nije javno rekao, pa zato što je bio veran pas režima i kad im više ne treba sad se trudi da ostane relevantan.

  3
  10
 6. @Voja
  „Dok lekari rade 20 sati pod skafanderima vec dve godine…“?!

  Ово је претеривање, лаж или истина?
  Мало сте прертерали, и то баш много, а критикујете проф. др Несторивића!?!
  Проф. др Бјелојевић тврди да су скафандери беспотребни, и да су маска и
  визир на лицу довољна заштита, јер jе ово респираторни вирус и преноси
  се капљично, а не преко коже.
  Др Несторивић је сугерисао стручну, јавну расправу по питању пандемије,
  и нико се није појавио да са њим полемише?!
  Зашто?
  Ако Ви поседујете одговарајуће знање и искуство из медицине, изволите
  па полемишите са њим и посрамите га, јавно, покажите и докажите да
  је “шарлатан“ у струци.
  У струци је “тата-мата“, а што се тиче свега осталог – то је његова приватна
  ствар.
  Није познато да је долазио у сокуб са јавним моралом и правом – био под
  истрагом или осуђиван, што би се рекло: НЕМА КОМПРОМИТУЈУЋИ
  ДОСИЈЕ И “ПУТЕРА НА ГЛАВИ“.
  Изволите, Ви сте на потезу: докажите Ваше тврдње, или се извините.
  Нисте у обавези, али било би фер!

  48
  4
 7. Nije lose pogledati misljenje slicno Nestorovicevom izreceno u hoNdskom parlamentu

  https://youtu.be/iAxuvTzWJLY

 8. Проф. Несторовић је у раскораку са самим собом.
  Анализу вируса и епидемије врши полазећи од тога да је у питању обичан вирус, као и сви с којима се током студија и лекарске праксе сусретао, па се чуди како вирус кроз мутације постаје опаснији и како опстаје и на високој температури и изложен УВ зрачењу, итд…
  А онда и сам лепо каже да је то вештачки створена пошаст (хвала брату Сију, Кинезима и њиховој безгрешној компартији), из чега следи да оно што је раније вредело више не вреди нимало, или се тек донекле може применити.

  4
  23
 9. @Al
  “Проф. Несторовић је у раскораку са самим собом.“

  Није проф. Несторивић у раскораку са самим собом, већ говори оно што је
  тачно,из досадашњег знања/теорије и искуства/праксе, а супротно тврде
  они који га нападају – да вирус галопирајуће мутира.
  Он тврди оно што зна и то не крије, а његови противници оно што не знају,
  а тврде као да знају.
  Он је само опрезан, и зато стално понавља да се без АУТОПСИЈА не може
  ништа тврдити супротно до сада познатом.
  Ако би тврдио да је вирус вештачки, прогласили би га за “теоретичарем
  завере“, и зато инсистира на АУТОПСИЈАМА/ОБДУКЦИЈАМА, а његови
  противници то одбијају да врше или објасне зашто то не раде.
  АУТОСИЈАМА би се потврдило да је вирус вештачки, а без тога то би била
  само “ТЕРЕОРИЈА ЗАВЕРЕ“, које његови противници хоће да му наметну и
  прогласе га “шарлатаном“, “равноземљашем“…
  Осим аутопсија, потербне су и токсиколошке анализе које су у Србији
  забрањене, а – зашто?
  Он само опрезно набацује да је вирус вештачки, али то не може и не сме
  да тврди без доказа – АУТОПСИЈА, што се у Србији не ради, чак је и
  забрањено!
  Он је први који сугерише ефикасне лекове, а нико од његових противника
  не помиње лекове, већ само и само – ВАКЦИНУ!
  Несторивић је коректан и савестан лекар и човек и поступа у складу са
  датом заклетвом, а његови противници иду и ПРЕКО МРТВИХ и шире
  ПАНИКУ и СТРАХ, у складу са стратегијом ХОИБРИДНОГ РАТА који се
  води против Србије и целог мирољубивог човечанства.

  36
  2
 10. @Драган Славнић

  „Проф. др Бјелојевић тврди да су скафандери беспотребни, и да су маска и
  визир на лицу довољна заштита, јер jе ово респираторни вирус и преноси…“

  Слушао сам када је то изјавио а на позив докторке која иде у црвену зону да дође тамо и на питање водитељке да ли је био у црвеној зони, изјавио је:
  …“ Ја да идем у црвену зону !!! Па ја сам ПРОФЕСОР !!!“
  Дакле никад био у црвеној зони а прича онима који су тамо шта да раде…

  Још је том истом приликом категорично тврдио да у овом таласу број заражених неће прећи 1000, а колико је био у праву видимо…

  1
  2
 11. „Још је том истом приликом категорично тврдио да у овом
  таласу број заражених неће прећи 1000, а колико је био у
  праву видимо…“

  Проблем је са манипулацијом ПОЗИТИВНИХ и ЗАРАЖЕНИХ
  – то није једно те исто.
  Заражени су они који имају симтоме, а сви остали ПОЗИТИВНИ су
  НЕЗАРАЖЕНИ.
  Поузданост тестова је посебна прича.
  Зар није аутор/проналазач важећих тестова објаснио да су
  тренутни тестови намењени за научно-истраживачке сврхе,
  а не у сврху масовног тестирања становништва, и да њихова
  уверљивост, тачност не прелази 50-60%.
  Јесте, објаснио је, али се “струка“ оглушила на то?!
  Зашто?
  Како онда званичан број заражених може бити 1000???
  Може, али само манипулацијом!
  Зашто проф. Бјелојевић не треба да иде у “црвену зону“?
  Зато што он није клиничар!
  Хајде да клиничаре пребацимо на катедре, да едукују студенте,
  а просветаре у клинике, да лече пацијенте.
  Где сте чули или видели да се то игде у свету радило?
  Нигде!
  Зашто нема аутопсија?
  Не сме да се сазна права истина о узрочнику болести!
  Зашто нема токсиколошких анализа, на широк спектар
  отрова?
  Не сме да се сазна да вирус није само биолошки агенс, већ
  да је комбинован и са отровима.
  Иста је ствар и са вакцинама – нема састава вакцина ни
  нежељенихг дејстава?!
  Колики је број вакцинисаних и број невакцинисаних оболелих
  у ковид болницама?
  Званичног броја нема!
  Зашто се позитивнима на тесту, без симптома не препоручи и
  препише превнтивно лечење, да се ублажи или заустави развој
  болести?
  Зато што се о лековима ћути, ништа не говори нити преписује, а
  о вакцинама као “ЕЛИКСИРУ ЖИВОТА“ ГЕБЕЛСВОСКИ ПРОПА-
  ГИРА!

  13
  2

Оставите коментар