Први основни суд одбио тужбу Радоша Љушића против Милоша Ковића

Љушић је Ковића тужио за повреду части и угледа, а тужба је одбијена као неоснована

Милош Ковић (Фото: Вечерње новости)

Историчар професор Филозофског факултета Милош Ковић добио је пресуду по тужби свог колеге професора Радоша Љушића пред Првим основним судом у Београду.

Љушић је Ковића тужио за повреду части и угледа, а тужба је одбијена као неоснована, при чему се Љушићу налаже да Ковићу плати све судске трошкове парничног поступка, што износи 84.000 динара.

Исказ Милоша Ковића на суђењу: Ово је борба за нашу историју

– Ово је веома важна пресуда, не само за мене него и за цело друштво и ово је доказ да судови у Србији још постоје и да се суди по правди, каже за Вечерње новости Ковић. – Радош Љушић ме је тужио на основу исказа које нисам дао. Овде је реч о покушају политичког прогона.

Иначе, овим је пала прва од осам тужби које су против Ковића поднели професори Љушић, Дубравка Стојановић, Никола Самарџић и Влада Станковић. Они су поднели свако по две тужбе – по једну кривичну и једну парничну.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Вечерње новости, 23. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. Svaka cast imenjace! Cestitam na pobedi protiv drugosrbijanca i autosoviniste Ljusica. Uskoro da pobedite i ****** Dubravku i Nikolu Samardzica.

    16
    1
  2. Добро је да је суд овако пресудио. У супротном бисмо потонули још дубље. Подршка за господина Ковића који часно обавља свој професорски посао и при томе, као интелектуалац и патриота води борбу и за своју државу.

    8
    1

Оставите коментар