Здравко Кривокапић на Бајденовом самиту: Испратићемо глобални циљ – 70 одсто вакцинисаних до септембра 2022.

Кривокапић у видео поруци, у име Владе Црне Горе, захвалио Бајдену на правовременој, глобалној иницијативи САД усмјереној на окончање пандемије

Здравко Кривокапић (Фото: Влада Црне Горе)

Премијер Здравко Кривокапић, на позив америчког предсједника Џоа Бајдена, учествовао је на глобалном онлајн самиту посвећеном борби против КОВИД-а, на маргинама Генералне скупштине УН. Самит је био прилика да се потврде глобални напори од стране мултилатералних, националних и глобалних фондова и њихова неподијељена спремност да пруже финансијску, експертску и техничку подршку у циљу окончања пандемије КОВИД-19.

Кривокапић је у видео поруци, у име Владе Црне Горе, захвалио Бајдену на правовременој, глобалној иницијативи САД усмјереној на окончање пандемије.

“Пандемија КОВИД-19, ставила је пред изузетан тест наше здравствене системе, ланце снабдијевања медицинском опремом и љековима, напосљетку и демократију. Истовремено, још једном је потврдила важност међудржавне солидарности, регионалне сарадње и савезништава којима припадамо у суочавању са глобалним изазовима. У борби против економских и здравствених посљедица пандемије, потребне су нам двосмјерне улице. Црна Гора је то на вријеме разумјела, због чега је, не само примала, већ и упућивала помоћ другим државама.

Зоран Милановић: Баш ме брига, довољно смо вакцинисани – нећемо ићи преко 50 одсто!

Задовољство ми је казати да на националном нивоу, предузимамо кораке из сва три сегмента који су тема Самита, кроз вакцинацију становништва, побољшање квалитета живота и већа улагања у здравствену инфраструктуру. У овом тренутку, у Црној Гори је вакцинисано 41,7 одсто пунољетних грађана. У том смислу, задовољство ми је потврдити да ћемо на националном нивоу успјети да испратимо оно што је и глобални циљ овог Самита – 70 одсто вакцинисане свјетске популације, до септембра 2022. године. Увјеравам вас да ће Црна Гора, у складу са својим могућностима, наставити да буде поуздан партнер у синергетском дјеловању у имплементацији закључака овог Самита”, казао је у обраћању премијер Кривокапић, преноси ЦдМ.

Виртуелном самиту, поред домаћина предсједника САД, Џоа Бајдена, присуствовали су, између осталих, генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш, генерални директор Свјетске здравствене организације Тедрос Адханом Гебрехесус, предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, британски премијер Борис Џонсон, премијер Канаде Џастин Трудо и потпредсједница САД-а Камала Харис.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 22. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. Глобални циљ? Дакле овај типус је службеник глобалне владе а не представник свог народа! Глобални фашизам као појава, а зна се из ког центра долази, мора бити сузбијен заувек. Зашто им треба 70% боцканих? Зато да би лакше истребили оних 30%.

  14
  1
 2. @A. A. – „Дакле овај типус је службеник глобалне владе а не представник свог народа!“

  Није само он, него и онај који га подржао да заседне: https://stanjestvari.com/2021/05/08/vladika-joanikije-primio-vakcinu-protiv-korone/

  Веома занимљиво коју је вакцину изабрао Јоаникије Мићовић. Ако већ „игра игру“, зашто не изабра китајску или Спутник? Истом вакцином се вакцинисао и Матија Бећковић, а и Амфилохије Радовић би да је жив.

  7
  1

Оставите коментар