Зоран Милановић: Баш ме брига, довољно смо вакцинисани – нећемо ићи преко 50 одсто!

Нека нас онда ограде жицом. Ми смо довољно процијепљени јер су они довољно процијепљени. Напросто, нема шансе да угрозимо те људе, рекао председник Хрватске

Зоран Милановић (Фото: Н1)

Предсједник Хрватске Зоран Милановић обратио се 10. септембра ове године јавности поводом корона кризе.

“Баш ме брига, довољно смо процијепљени. Сви то знају. Нећемо ићи више од 50 одсто, нека нас онда ограде жицом – што неће направит. Ми смо довољно процијепљени јер су они довољно процијепљени. Напросто, нема шансе да угрозимо те људе. Ако је циљ, а морамо знати што је циљ овог махнитања, ако је циљ потпуно искоријенити вирус, онда имамо циљ. Ја то нисам чуо. Ако ми нетко каже да је то циљ, ја ћу му рећи да је ван памети. То је немогуће. Цијепи се, па се цијепи још једном, желимо искорјенити ковид?! То је немогуће, очито је немогуће. Ја сваки дан почнем са Си-Ен-Ен-ом и са тих пар канала, и питам се јесам ли ја нормалан или су они полудјели? Дакле, то сијање панике од почетка, и нису једини, напросто нема апсолутне сигурности, нема живота без ризика, без могућности да се разболиш, људи побољевају од тисућу других озбиљнијих ствари… И док се то догађа, ми причамо о ковиду већ годину и по дана, ‘ајде годину дана – био сам за то, али од Нове године ја слушам само глупости. Доста више приче о томе. Мој млађи син је коначно кренуо у школу.”

“Аустралци имају опсесивну културу изолације и карантене и што им се догађа? Никако да се то научи. Ово већ лагано људима ждере живце. И за крај, поновит ћу своје ријечи из дванаестог мјесеца. Оног трена кад буде више цјепива, него оних који се желе цијепити, прича је готова, под претпоставком да је цјепиво дјелотворно, а јест дјелотворно и штити”, рекао је Милановић.

Наслов, транскрипт и приређивање: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Ето, чак и код овог има зрно соли у глави. А код наших политичара?

    22
  2. E, ovaj je stvarno Srbin.

    13

Оставите коментар