Бранимир Несторовић: Био сам за то да мало глумимо епидемију, али да не оштетимо економију

Ушао сам у Кризни штаб чистог срца. Био сам задовољан тиме што се догађало, а онда смо одустали од протокола којим лечимо болеснике, рекао др Несторовић

Др Бранимир Несторовић (Фото: Pixabay/Никола Томић)

Др Бранимир Несторовић истакао је да је у Кризни штаб ушао чистог срца, али да је одлучио да се повуче када су одустали од протокола којим су лечени болесници.

„Ушао сам у Кризни штаб чистог срца. Био сам свестан да не можемо да будемо Белорусија. Био сам за то да мало глумимо епидемију, али да не оштетимо економију. Био сам задовољан тиме што се догађало, а онда смо одустали од протокола којим лечимо болеснике“, рекао је др Несторовић у гостовању на ТВ Хепи.

Он је додао да је негова главна улога у оквиру Кризног штаба била да буде научни саветник и да није могао да верује да је укинута употреба хидрохлорохина, а уведен ремдесивир.

Бранимир Несторовић: Председник Вучић ми рекао да једини разумем да је корона политички вирус

„Онда је почела прича о ношењу маски на отвореном. Цео живот се бавим тиме. Шта да кажем новинару ако ме пита што носимо маске на отвореном? Ако не носите маску на отвореном, шансе да се заразите су 0,02 одсто. Прича је онда кренула ка вакцинацији“, додао је он.

Несторовић истиче да је вакцинација овог пута организованија него када се радило о вирусу свињског грипа.

„Намерно је направљен овај тест за који се знало да је лажно позитиван. Завладала је атмосфера страха која је очекивана у академским круговима. Лакше је да пливаш изводно, него да пливаш узводно о свом трошку. Сви који су били рационални говорили су да је број случајева непропорционално велики због теста. То је прича која је мени интересантна и ја ово доживљавам као приличан пораз медицине и видим да су пацијенти разочарани јер се окрећу алтернативним методама лечења. Ова пандемија је открила све мане ове медицине. Десет најбогатијих људи на свету би могли да откупе све вакцине, а да не примете. Али, ако су стварно хуманитарци, нек купе храну, нека их не вакцинишу“, рекао је Несторовић.

Бранимир Несторовић: Обећао сам да нећу да се вакцинишем, пре ћу да умрем

Иако инсистира на томе да је свет дошао до краја пандемије корона вируса, др Несторовић је поновио оно што је раније истакао, да се Србија добро борила са вирусом, али и да је било грешака у раду Кризног штаба, што је потпуно нормално. Ипак, нешто им тренутно замера.

„Кризни штаб треба распустити. Не може човек са основном или средњом школом да одабере вакцину. Какав је то Кризни штаб који каже да су све вакцине добре, а потпуно су различите? Мислим ипак да ћемо добро проћи“, закључио је Несторовић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Телеграф, 1. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. Дан раније, на истом месту:

  Teško mi je da ovo zovem pandemija jer nema odlike pandemije. U momentu kad je proglašena pandemija nisu ispunjeni ni uslovi za epidemiju. Jedan sat posle inauguracije Bajdena, SZO je promenio način testiranja na 25 ciklusa i rekla da ne treba da se testiraju oni koji nemaju temperaturu. Oni su potvrdili ono što sam ja rekao, da je pandemija proglašena da obori Trampa – rekao je u gostovanju u emisiji „Teorija zavere“ na TV „Hepi“. (https://www.telegraf.rs/zivot-i-stil/zdravlje/3295955-dr-nestorovic-pcr-test-je-bezvredan-ne-znamo-da-li-je-vakcinacija-opasnija-od-samog-virusa)

  У јулу:
  „Сећате се кампање против хидроксихлорокина? Он кошта пет евра, а ремдесивир око 930. Ово више није прича о медицини већ о утицајима, на крају те приче увек се дође до Била Гејтса. “ (https://stanjestvari.com/2020/07/06/branimir-nestorovic-bil-gejts-je-napravio-remdesivir/)

  У вези с тим, јуче:
  „„Последњи пут када је Бил Гејтс имао било какве везе са пандемијом, права пандемија се догодила мање од два месеца касније. Ускоро ће се догодити нешто велико“.
  Или: „Every time Bill Gates says ‘We need…’ I want to hide under my bed.“
  (https://rs.sputniknews.com/zivot/202102031124532985-podle-namere-bil-gejts-novim-planom-za-svet-posle-korone-iznervirao-mnoge-video/)

  А крајем јануара:
  „Гејтс је за Ројтерс рекао да жели да сазна шта покреће ове теорије завере, назвавши их сулудим и злим.“
  Додатно:
  „Нико није могао да претпостави да ћемо др Фаучи и ја бити толико заступљени у овим веома злим теоријама. То ме много изненађује. Надам се да ће престати“, навео је Гејтс.
  (https://rs.sputniknews.com/svet/202101271124484135-bil-gejts-zatecen-kolicinom-teorija-zavere-o-sebi-i-koroni-da-li-ljudi-zaista-veruju-u-to/)

  Најбоље да у вези „teorija zavere“ размислите сами јер
  свака завера зароњена у размишљање губи од своје тежине онолико колико је теорије из ње истиснуто.

  Теоретски.

 2. Мере затварања читавих држава нису уведене због вируса и неће бити повучене због њега. Ово је вратило савремену медицину далеко уназад.

Оставите коментар