Бранимир Несторовић: Бил Гејтс направио ремдесивир, то није лек за корону

Сећате се кампање против хидроксихлорокина? Он кошта пет евра, а ремдесивир око 930. Ово више није прича о медицини већ о утицајима, рекао доктор Несторовић

Бранимир Несторовић (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Пулмолог др Бранимир Несторовић изјавио је да лек ремдесивир није ефикасан у лечењу короне и да је изненађен што га је ЕУ одобрила, оцењујући да ту није реч о медицини, већ утицајима, као и да се „на крају приче увек дође до Била Гејтса“. Указао је и да сада више обољевају млади, што покреће питање да ли је реч о новом вирусу.

Несторовић је, гостујући на Првој телевизији, рекао да је сада много младих који имају упалу плућа, што није био случај пре три месеца и да делује као да је реч о новој врсти вируса корона.

„Према једној великој студији појавила се нова верзија вируса која може да зарази више људи, али по последицама наводно није јача од претходне верзије. Пре једно месец дана појавио се вирус Д који има повећано преношење, а да ли је озбиљније од претходног, ту постоје спорења. Ми смо завршили епидемију 1. маја и до 1. јуна се практично ништа није догађало. Онда је у јуну кренуо нови талас који не изгледа као први. Нису толико угрожени стари људи. Мени не личи на исти вирус“, констатовао је др Несторовић, напомињући да та теза, међутим, још није потврђена.

Према његовим речима, појава нових симптома подударила се са доласком људи из Швајцарске и Италије који су вероватно то донели.

Овде није реч о медицини, већ о утицајима

Др Несторовић је рекао и да је ремдесивир јако мало ефикасан и да није дао неке резултате.

„Ја бих био против да се то код нас набавља. Изненадио сам се што га је ЕУ прихватила и одобрила. Сећате се кампање против хидроксихлорокина? Он кошта пет евра, а ремдесивир око 930. Ово више није прича о медицини већ о утицајима, на крају те приче увек се дође до Била Гејтса. Доналд Трамп је рекао да неће узети ремдесивир, због чега не говори са својим главним епидемиологом Ентонијем Фаучијем. Код њих вакцина слабо иде, ефикасност је јако мала и сумњају да ће је направити“, рекао је Несторовић, преноси портал Мондо.

Он је, такође, указао и да тест на антитела није много поуздан.

„Немојте да се секирате ако их немате. Изгледа да контакт са децом доводи до стварања имунитета. У Италији је преминуо само један педијатар у претходном периоду, али он је био стар, имао је више од 70 година“, навео је доктор Несторовић и додао:

„Свака епидемија се заврши, а мени ова делује као потпуно нова“.

Несторовић је рекао и да би требало испитати од чега је умрло 17 људи у два дана људи.

„Ми сада нисмо у озбиљној ситуацији, али јесте интересантно да је умрло 17 људи за 48 сати. Требало би да Министарство здравља оформи групу и анализира шта се десило. Ми и Северна Македонија имамо пораст броја оболелих и заражених, то је очекивано, људи су били затворени два месеца и сада се заражавају. Мене 200 и нешто случајева дневно не потреса, али није јасно зашто имамо повећан број мртвих“, навео је Несторовић, преноси Телеграф.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 4. 7. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Идеалан пар: Спутњик + проф.др.Б.Несторовић… али, као и обично не и за поуздане информације…. Светска Здравствена Организација је престала са клиничким пробама хидроксихлорокина због његове неефикасности у лечењу КОВИД-19, а тој мери придружила се и руска државна агенција за контролу лекова (успутна информација Спутњику).
  Исто тако, што се тиче Ремдесивира, нико озбиљан не тврди да је то лек који специфично лечи КОВИД-19, него само да значајно скраћује време до опоравка од те болести (https://www.jwatch.org/fw116669/2020/05/25/remdesivir-results-published ).
  Што се тиче Била Гејтса и медицинског кловна Несторовића, који тврди: “Бил Гејтс направио ремдесивир, то није лек за корону“, Несторовић очигледно није детаљно пратио себи сродна булажњења на Фејсбуку о томе, а ту се уз Гејтса помиње и др Фаучи као Гејтсов партнер у тој “пакленој завери “, па је – шлампав и брбљив, , какав је, пропустио да помене и Фаучија, па да му помогнем:
  “Hydroxychloroquine is cheap-91% effective. Remdesivir is $1000-under 50% effective. Why is Fauci pushing Remdesivir? It was invented by Fauci and Gates. It’s stock is now soaring. Always follow the $$$$$$$,” (мрзи ме да посрбљујем – ко разуме, разумеће).
  Иначе, ево и везе за текст који се бави провером чињеница о тој “завери“:
  https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2020/05/14/fact-check-anthony-fauci-bill-gates-wont-profit-remdesivir/3120063001/
  Знам да ништа што овде кажем и наводим не може да убеди ватрене антивакцинаше и учене познаваоце наговештеног погубног система Гејтсових нано-чипованих вакцина у комбинацији са сосом од 5G зрачења, али ја, на жалост, нисам психијатар.

 2. @стари доктор

  Појмови као што је „сос (!) са 5Г зрачењем“ и оповргавање измишљених ставова („завере“) (на окупаторском језику, „beating a straw man“, не појачавају аргументе „вакцинаша“.

  Лекарска струка је своје незнање, хубрис и нечовештво демонстрирала на много места и начина, тако да ваља смањити позу само-праведности и све-знања.

  Да споменемо неколико случајева „омашки“ „струке“.

  Стари а и млађи доктори (лекари) ако се већ баве истраживањем ће си учинити услугу да прочитају рад Јањија Јоанидиса о томе зашто су закључци већине објављених истраживачких радова погрешни (J. Ioannidis, Why Most Published Research Findings Are False).

  Исти аутор може да поучи и оне који хоће да знају објективно и непристрасно да су званични извештаји о смртности били већи стотинак пута од реалних (ово се односи на једну област у Калиф. за прва три месеца ове године).
  The infection fatality rate of COVID-19 inferred from seroprevalence data
  John Ioannidis
  doi: https://doi.org/10.1101/2020.05.13.20101253

  Такође, ваља се упитати каква хуманост је могла руководити оне који су у Кенији деведесетих година под изговором вакцинације против тетануса у вакцину укључили и хормон трудноће па је реакција имуног система резултирала побачајима.

  https://www.researchgate.net/publication/320641479_HCG_Found_in_WHO_Tetanus_Vaccine_in_Kenya_Raises_Concern_in_the_Developing_World

  На крају, приметимо да Спутњик није уплео своје наводне кагебеовске прсте у горње изворе инфо.

Оставите коментар