Марија Захарова: НАТО се меша у односе Русије и Белорусије како би спречио њихову интеграцију

Захарова оцијенила да се Запад жестоко обрачунава са Бјелорусијом јер нормална ефикасна сарадња двије земље није дио НАТО-ових планова

Марија Захарова (Фото: Reuters)

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да ефикасна сарадња Русије и Бјелорусије није дио НАТО-ових планова.

Она је, реагујући на изјаву генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга у којој је изразио забринутост због сарадње Москве и Минска, објавила на свом каналу на Телеграму да се Запад жестоко обрачунава са Бјелорусијом јер “нормална ефикасна сарадња двије земље није дио НАТО-ових планова”.

“Непрестано се мијеша у унутрашње ствари једне или друге земље или се истовремено мијеша у послове обје, само да би се спријечио природни ток узајамно корисне интеграције”, навела је Захарова, а преноси ТАСС.

У коментару на спремност НАТО-а да “заштити сваку чланицу алијансе од пријетњи које представљају Москва и Минск” , Захарова је шефу НАТО-а пожељела добро здравље, напомињући да је то “директно повезано са превазилажењем старих фобија и ослобађањем од маније гоњења”.

Она је навела да је унутрашњи тероризам у Сједињеним Америчким Државама још један од проблема које НАТО није рјешавао деценијама.

“То је оно што државе чланице морају хитно да ријеше, а не лажне пријетње”, оцијенила је Захарова.

Столтенберг је у интервјуу за њемачки лист “Велт ам Зонтаг” изјавио да су чланице НАТО озбиљно забринуте због блиске сарадње Москве и Минска током протеклих мјесеци и додао да Бјелорусија “постаје све зависнија” од Русије.

Опрема: Стање ствари

(Вијести, 6. 6. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading