Милорад Додик: Власт и полиција сувише коректни током протеста

Вучић мора да има апсолутну подршку, која би га још више обавезивала, а не да се суочава са сталним нападима, рекао је Додик

Милорад Додик (Фото: А. Васиљевић)

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је мисли да су власти и полиција у Србији били исувише коректни током прошлонедељних протеста у Београду и другим градовима широм земље.

„Гледајући рушење и насиље у Београду, мислим да су власт и полиција били исувише коректни. За сваки напад на полицајца требало је узвратити жешће. Амерички полицајац пуца у човека за ког сумња да је претња за његов живот“, казао је Додик за „Политику“.

Говорећи о преговорима Београда и Приштине који су настављени у Бриселу, Додик је рекао да за то председник Србије Александар Вучић мора да има апсолутну подршку Србије.

„Вучић мора да има апсолутну подршку, која би га још више обавезивала, а не да се суочава са сталним нападима како жели разграничење, а можда баш они који га нападају прижељкују тако решење, па праве ту врсту атмосфере“, оценио је Додик.

Додик је рекао да је уверен да нема „бољег браниоца српских интереса на Косову“ од Александра Вучића.

„Преговарачи из Београда, с Вучићем на челу, сигурно неће учинити ништа на штету краткорочних или дугорочних интереса српског народа и српске држава“, казао је Додик.

Скраћење наслова и опрема: Стање ствари

(Н1, 18. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Занимљиво је да се сва „господа“ која бране реаговање полиције за време протеста грађана, позивају на реаговање полиције у „развијеним“ државама и демократијама избегавајући да се и у осталим стварима пореде са њима! Стандард, права радника, екологија, слобода информисања и тд….
    Просто су смешне те њихове изјаве.

    Вучић зна да мора да има апсолутну подршку грађана Србије. Зато је и активирао полицију! Да им то „утуви“ у главу!!
    Хоће ли и додик (намерно писано мало слово) на тај начин да утврђује подршку и Србима са „оне стране“ Дрине? Или је то само упозорење?

  2. Ордењаш.Баш смо се закитили и са њим и са осталим ордењашима.Нафатирао се па би још.Нешто га прозивају за јасеновачку грађу. Није ваљда да је уступио Хрватима да подупре договор врховног ордењаша Вучића са Колиндицом?Ако је то заиста урадио треба га протерати.

Оставите коментар