Борис Џонсон против поновног затварања Велике Британије

Џонсон је у петак најавио постепено отварање и рекао да се нада „повратку у нормалу можда“ до Божића

Фото: Франк Аугштајн/Ројтерс

Британски премијер Борис Џонсон изјавио је да не жели да намеће друго национално затварање у случају новог таласа епидемије ковид-19, преноси Би-Би-Си.

Он је за Сандеј Телеграф упоредио могућност гашења широм земље са „нуклеарним одвраћањем“, додајући да не мисли да ће се земља поново наћи у таквој ситуацији.

Међутим, главни научни саветник Велике Британије рекао је да постоји ризик да би такве мере могле да буду потребне у зимском периоду.

У међувремену локане власти су добиле нова овлашћења у спречавању ширења заразе на основу којих могу да донесу одлуке о затварању продавница, откажу догађаје и затворе отворене јавне просторе.

Иначе, у Шкотској је највећи дневни пораст броја нових потврђених случајева корона вируса од 21. јуна.

Џонсон је рекао да су власти све боље у идентификовању и изоловању локалних жаришта, и додао да остаје могућност доношења одлука на нивоу целе државе.

„Сада смо заиста у стању да сагледамо шта се дешава много брже, да изолујемо жаришта и да их решавамо на лицу места, у сарадњи са локалним властима да проблем решавамо локално и регионално, ако морамо“, рекао је Џонсон.

Џонсон је у петак најавио постепено отварање и рекао да се нада „повратку у нормалу можда“ до Божића.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета, 19. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. … да се нико из Врховног штаба није огласио да је то све због демонстрација (у Београду) односно Литија (у Црним горама)? Ко ће га знати, можда још увек пуне базу…

Оставите коментар