Бил Гејтс: Биланс преминулих од корона вируса могао би да буде мањи него што се очекује

Гејтс је недавно позвао на спровођење три важне мере у САД у борби против вируса корона: свеопшти карантин, више тестирања и истраживање вакцине

Бил Гејтс (Фото: ЕПА/Gian Ehrenzeller)

Оснивач „Мајкрософта”, Била Гејтса, који је још 2015. године упозоравао да би могло да дође до светске пандемије, сада каже да је ширење вируса корона по целом свету „сценарио из ноћне море”, али и прогнозира да би биланс преминулих могао да буде далеко мањи него што је најавио председник САД Доналд Трамп, који је рекао како очекује између 100.00 и 240.000 преминулих у наредна два месеца, објавио је „Фокс њуз”.

„Ако спроведемо друштвену дистанцу како треба, могли бисмо да изађемо из овога са много мање преминулих него што је очекивано”, рекао је Гејтс, преноси Спутњик.

Он је додао да су мере које су нарушиле свакодневни живот људи морале да буду спроведене како би се пандемија обуздава и како последице не би биле још горе.

„Ово је сценарио из ноћне море, јер респираторне инфекције које се преносе са човека на човека могу да расту експоненцијално. Да смо наставили нормално да идемо на посао, да путујемо као до сада, крива заражених не би се смирила док већина људи не би била заражена, због чега би многима било потребно болничко лечење, уз много, много преминулих”, рекао је Гејтс.

Гејтс је недавно позвао на спровођење три важне мере у САД у борби против вируса корона: свеопшти карантин, више тестирања и истраживање вакцине.

„Ова пандемија јесте страшна, али ћемо доћи до вакцине. Чак и пре тога, ако будемо радили исправне ствари, моћи ћемо да отворимо добар део економије”, рекао је Гејтс.

Oпрема: Стање ствари

(Политика, 6. 4. 2020)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

3 replies

  1. A meni nesto govori da ce biti manji nego od bilo koje gripe.
    Samo sto to nece smeti da se prizna.

  2. Кад год сам у прилици ових дана, од када су медији загушени изјавама ове особе, питам се исто: Због чега се (већ годинама) објављује мишљење о неопходности вакцинације, а сада видимо и о важним медицинским и посебно епидемиолошким темама, овог несвршеног средњошколца, који је у животу успео само да направи закрпу закрпине закрпе, а осим подршке компаније која је осмислила и усавршила систем регистрације невољних логораша Аушвица, Оснабрика, Дахауа,.. и наравно политичког подземља у спрези са мафијашким породицама има само подршку медија овом изузетном личном маркетингу? Број текстова са његовим изјавама од почетка ове кризе превазилази број текстова школованих медицинара. Како је могуће, да (током свих година) нити у једној демократској и надасве држави владавине права нико са лиценцом није покренуо бар преткривични поступак за нардилекарство (кад већ амерички тужиоци ћуте)?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading