Хашим Тачи: Поносан сам што сам био војник ОВК

Председник тзв. Косова изјавио да му је највећа част што је носио униформу и био политички директор терористичке Ослободилачке војске Косова

Хашим Тачи (Фото: Танјуг/С. Радовановић)

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да је поносан што је био војник тзв. Ослободилачке војске Косова (ОВК) од њеног оснивања и да му је највећа част у животу што је носио њену униформу и био њен политички директор.

„Нисам мислио, а камоли веровао, да ће доћи дан када ће члан Скупштине Републике Косово рећи да је актуелни премијер Косова пред Србијом јачи, јер нема кривични досије ОВК. Питам дотичну даму: који злочин је починила ОВК”, написао је на свом Фејсбук налогу Тачи.

Председница косовске скупштине Вјоса Османи изјавила је недавно да су преговори с Београдом у надлежности премијера Аљбина Куртија и владе, а не председника Хашима Тачија, преноси Танјуг.

Како преноси Косово онлајн, Тачи је истакао да је ОВК имала само једну мисију – протеривање Србије са Косова.

„ОВК је остварила сан становника Косова. Добили смо слободу, независност и суверенитет… Имамо срећу да смо убедили најмоћнији војни савез на свету, НАТО, да нам помогне и заједно ослободимо нашу земљу. Ослободиоци Косова су сви грађани Косова”, навео је Тачи.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 2. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. ZAR ON NE BI TREBAO BITI U HAGU?

  2. Значи, кад тај савез више не буде најјачи, следи контра протеривање. Тако то иде, како си добио, тако ћеш и изгубити. Нису сви Срби јунаци Вучићевог профила, зато слави сад, док још можеш.

  3. зашто, кад су то његови играчи ?
    Он треба да буде у Београдском централном затвору илио неком за државне непријатеље у Србији, и нигде преко ! Ми треба да га хапсимо.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading