Александар Вучић: Захвалан сам Ричарду Гренелу што је разумео потребе Србије

Александар Вучић је рекао на прес конференцији да је веома захвалан Гренелу што је уз рационалан приступ, снажну оријентацију и велику жељу да напредујемо, разумео потребе Србије

Ричард Гренел и Александар Вучић у Београду, 24. 1. 2020. (Фото: Драган Кујунџић/Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са специјалним изаслаником председника САД за Косово и Метохију Ричардом Гренелом.

Гренел је у Београд допутовао из Приштине, где је рекао да они морају да укину таксе, а Београд да престане кампања за повлачење признања Косова.

Није исто таксе и повлачење признања независности

На конференцији за новинаре председник Србије Александар Вучић изјавио је да не прихвата повлачење једнакости између нелегалног увођења такси на српску робу и кампање повлачења признања независности Косова.

„Имамо државни став по питању независности Косова, који се разликује од става Сједињених Америчких Држава и Приштине. Они желе што више признања, ми не желимо и наш посао је да радимо на томе“, рекао је Вучић после разговора са специјалним изаслаником председника САД Ричардом Гренелом, који је трајао око сат времена.

Гренел већ у понедељак о железничкој линији

Већ у понедељак специјални изасланик америчког председника Ричард Гренел за дијалог Београда и Приштине организоваће састанак са експертима за железницу и путеве, најавио је председник Србије Александар Вучић после разговора са америчким дипломатом, који је данас констатовао да се иде даље, после договора о авио линији између два града.

Фото: Танјуг

„Биће, дакле, настављена блиска сарадња по тим кључним питањима, која не иду на штету никоме“, рекао је Вучић и напоменуо да ће свакако и ту бити питања која нису лака.

Отворен и искрен и не лак разговор с Гренелом

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је са специјалним изаслаником председника САД за Косово и Метохију Ричардом Гренелом имао веома добар, отворен и искрен разговор, који се, каже, пре свега тицао, унапређења животног стандарда људи и бољег економског и инфраструктурног повезивања у региона.

„У односима Београда и Приштине, међутим, нема лаких разговора и коју год тему да покренете увек долазите до политике“, приметио је Вучић на заједничкој прес конференцији.

Захвалан сам Гренелу што је разумео потребе Србије

Србија је због приштинских такси претрпела штету од 435 милиона евра за годину дана, рекао је данас председник Александар Вучић после разговора са специјалним изаслаником америчког председника Ричардом Гренелом, који се тицао економског напретка, што подразумева укидање такси.

Фото: Танјуг

Вучић је рекао на прес конференцији да је веома захвалан Гренелу што је уз рационалан приступ, снажну оријентацију и велику жељу да напредујемо, разумео потребе Србије и наших грађана који желе да виде да су поштовани, а не понижавани, рекао је председник Србије.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Танјуг, 24. 1. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Александар Вучић: Захвалан сам Ричарду Гренелу што је разумео потребе Србије
    ++++
    И наставио: А сада би требао да разуме и мене који сам дао обећање тати да ћемо бити заједно у нашој republjik kosova https://glassrbijeinfo.wordpress.com/aktuelno-2/sokantno-albanac-na-celu-srbije/.
    Хвала му, и што ми је дао обећање председника Трампа, да неће да блокирају све моје рачуне на којима су паре које сам зарадио пљачкајући грађане Србије.

  2. Па вучићу захвалио си се газди што разуме твоје потребе а не СРБИЈЕ јер ти си вучићу изјавио да ниси председник свих СРБА И СА ТАКВОМ ИЗЈАВОМ НЕ ПОШТУЈЕШ УСТАВ СРБИЈЕ ПА ОНДА НЕМАШ НИ ПРАВА ДА ПОМИЊЕШ СРБИЈУ У БИЛО КАКВИМ ПРЕГОВОРИМА СА ТВОЈИМ ГАЗДАМА НАЦИСТИЧКИМ УБИЦАМА СРБА И СРБСКЕ ДЕЦЕ из те труле нацистичке америке.

Оставите коментар