Ричард Гренел: Почетак светле будућности за Србију и Косово

Председник Трамп и његов тим напорно су радили како би постигли овај договор, што је само почетак светле будућности за наше пријатеље у Србији и на Косову, рекао Гренел

Ричард Гренел, осово и Метохију (Фото: Снимак екрана/Јутјуб)

Специјални изасланик америчке администрације за дијалог између Србије и Косова Ричард Гренел рекао је за Блиц да ће историјско потписивање успостављања директних летова између Београда и Приштине помоћи пословној заједници да отвори нова радна места и прошири тржишта.

Гренел је навео да је овај корак след његовог именовања за специјалног изасланика, уз напомену да је економски развој кључ за покретање процеса.

„Када је председник Трамп затражио да будем специјални изасланик председника за мировне преговоре Србије и Косова, јасно је рекао да је економски развој кључ за покретање процеса. Економски раст је и увек ће бити највећи стваралац богатства за људе овог региона и света“, рекао је он.

(Извор: Телеграф бизнис)

Становници и привредници ће моћи да шест сати вожње замене, како је објаснио Гренел, „директним летом који траје отприлике 20 минута“.

„Председник Трамп и његов тим напорно су радили како би постигли овај договор, што је само почетак светле будућности коју предвиђамо за наше пријатеље у Србији и на Косову“, истакао је он.

Уз то, Гренел је на Твитеру захвалио председнику Србије Александру Вучићу, како је навео, „на посвећености“.

Меморандум у Берлину потписали су представници Министарства привреде Србије, са немачком компанијом „Луфтханза“, а авио-линија би могла да заживи када буду укинуте приштинске таксе на робу из централне Србије и настављен дијалог Београда и Приштине.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Коссев, 22. 1. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Својевремено је наређено Крушику да део својих програма пребаци на Космет -помогне изградњу Фабрике ловачке муниције у Србици (сада тамо и нема Срба),затим Индустрију батерија Гњилане а кад је дошло да и део ракетног програма буде пренет на Космет ,ген.дир, Крушика генерал Ђука Љиљак је лупио песницом о сто и спречио то.Тито је био врховни командант.Када КФОР буде могао да гарантује безбедбост и мир како живим тако и мртвим Србима,тада може почети разговор о суживоту на делу окупиране Србије.између побуњених Албанаца и Срба.

Оставите коментар