Милан Кнежевић: Вучић саопштио истину о антисрпској политици Подгорице

Кнежевић рекао је да је разумео сваку реч коју је председник Србије упутио српском народу, региону и међународној заједници, али и да се нада да су и они разумели

Милан Кнежевић (Фото: ИН4С)

Милан Кнежевић оценио је као историјски данашњи говор председника Србије Александра Вучића.

Вучић је, каже Кнежевић за Танјуг у телефонском разговору, саопштио истину о антисрпској политици Подгорице.

„А то је да је од 2006. године, од када је Црна Гора стекла независност на покраденом референдуму, до данашњег дана у Црној Гори на делу један антисрпски пројекат, у коме покушавају да изграде неку нову државу, а да се Срби представе као дестабилизујући елемент“, рекао је Кнежевић.

Према његовим речима, покушај дискредитације доласка председника Србије у Црну Гору је наставак те антисрпске политике.

Уверен је да је Вучић својим говором послао снажну поруку да „оних којих је 30 одсто у Црној Гори, који су градили државу, који су утемељени у духовном, историјском и културном смислу“ сигурно имају где да се обрате и да имају подршку.

„Ако је неко мислио да ће Србија бити крива зато што председник Вучић жели да Бадњи дан проведе поред свог народа, а не са Милом Ђукановићем или неким из владајућег режима, онда се ради о једној поремећеној свести“, рекао је Кнежевић.

„Срби заступљени једино у затворима“

Оценио је и да је невероватно да се Срби, којих има 30 одсто у Црној Гори, не налазе ни на једној државној функцији, нити на неком месту одлучивања, а да су једино заступљени у затворима јер бране интересе српског народа.

„А када неко из Србије укаже на тај проблем, он је одмах издајник или човек који жели да дестабилизује Црну Гору“, рекао је Кнежевић.

Како је указао, то је отишло дотле да се Црна Гора као држава жалила НАТО алијанси очекујући да ће се, како каже, активирати члан 5. северноатлантског уговора, како би се кренуло у обрачун са Србијом.

„Међутим, сви они који траже да НАТО реагује биће да су у Београду, Новом Саду, Златибору. Када би сад направили списак државних функционера који у Србији прослављају новогодишње и божићне празнике, видели би да је у влади, председништву и државној управи више њих у Србији него што је остало у Црној Гори и плашим се да не би имао ко да је одбрани“, закључио је Кнежевић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТС, 4. 1. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Коју по реду, Милане?

  2. Могу да разумем српски народ у Црној Гори што окреће главу према Србији очекујући подршку рода свог и да не остане сам и постане плен свих Милових сатрапа и савезника, рачунајући међу њих и припаднике злогласне јединице РОСУ. Али не могу да схватим да су се вође ДФ-а толико насукали на Вучића да и његову кукавичку баљезгарију виде као “историјски говор”. И да то још каже Милан Кнежевић! Није ваљда пупчаном врпцом везан за Андрију Мандића чија ми је еуфорија у вези са Вучићем (а и патријархом) одувек била крајње дегутантна. Чему вапај за политичким хулиганом, неприкривеним вазалом и бедном политичком појавом каква се зацарила у лику тренутног србијанског председника? Без њега сте хиљадама пута јачи и стаменији, уз вас је цео православни свет и држите се свог пута!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading