Александар Вучић примљен на ВМА због кардиоваскуларних проблема

Здравствено стање председника је стабилно али се због предострожности још налази у болници

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Зоран Жестић)

Здравствено стање председника Србије Александра Вучића је стабилно али се због предострожности још налази на ВМА, рекла је Танјугу саветница председника Сузана Васиљевић.

Председник Вучић примљен је у петак касно поподне на Војномедицинску академију у Београду.

Како је саопштио Генерални секретаријат председника Републике Србије, он је јуче, у касним поподневним сатима примљен на ВМА због кардиоваскуларних проблема.

(Политика,  16. 11. 2019)

Александар Вучић: Нисам у сукобу са Стефановићем

У вези са афером око трговине оружјем председник Србије рекао је да „ако је починио било какав криминал Бранко Стефановић или Небојша Стефановић” они који то тврде треба да поднесу кривичну пријаву

Председник Србије Александар Вучић одбацио је наводе неких медија да је афера око трговине оружјем у ствари његов обрачун са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем.

Он је данас одговарајући на питања новинара после обиласка Београда на води рекао да је он тешко оптужио оца Небојше Стефановића када је рекао да је запослен у ГИМ-у јер је тако погрешно мислио, али да му је Стефановић потврдио да Бранко Стефановић тамо није ни запослен.

Челницима Савеза за Србију неколико пута је рекао да „престану да лажу” и поручио да се одлуче да ли је „велики криминал или страначки обрачун”.

„Како вас није срамота да говорите да је у питању криминал, што лажете народ, ако се ми у странци обрачунавамо, што сте убедили народ да је ово велики криминал, како вас није срамота да лажете, кад сами кажете да је интерни партијски обрачун јер бих ја да европизујем странку, што сте лагали да смо сви у криминалу, како је могуће да то говорите”, рекао је Вучић и истакао да опозиција „лаже сваки дан по цео дан”.

„Опет питам је ли био криминал или страначки обрачун. Или су кретени или лажови, трећег нема”, рекао је председник Србије.

Додао је да „ако је починио било какав криминал Бранко Стефановић или Небојша Стефановић” они који то тврде треба да поднесу кривичну пријаву.

На питање да прокоментарише документ у којем пише да је Бранко Стефановић посетио Крушик у званичној делегацији ГИМ-а 2017. године, Вучић је рекао да то ништа не доказује, и да не зна где је био тада Бранко Стефановић „ јер му није ни отац ни мајка”.

За узбуњивача из Ваљева Александра Обрадовића рекао је да није прави узбуњивач, да га је мајка запослила у Крушику а онда кад је смењена прешла је у конкурентску фирму, а он је своја сазнања изнео „страној држави”.

„Што сте урушавали нашу наменску, што нисте рекли да исти програм као Крушик имају и две бугарске фабрике које продају мине и гранате па сте хтели да они продају, а Крушик да пропадне”, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да опозиција покушава да прикрије своје афере и додао да ће прави узбуњивач, Лазуар Лешњак који је открио афере председника општине Стари Град Марка Бастаћа бити заштићен, јер је сведок најтежих кривичних дела, преноси Бета.

У Загреб не идем да не бих урушавао односе са Хрватском

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да у Загреб на конгрес Европске народне партије не иде јер не жели да урушава односе са Хрватском.

„Да идем да урушавам односе нећу, иако бих без муке одговорио на провокације. Да им се додворавам још мање видим смисао”, рекао је Вучић на отварању дела новог Булевара Вудроа Вилсона, Улице Николаја Кравцова и новог Београдског парка у оквиру комплекса Београд на води.

Рекао је да не види стратешке ни рационалне разлоге за сукоб са Хрватима, али да однос две државе мора да буде заснован на партнерским односима.

„То што нападају мене, хвала им, да народ види колико је добрих ствари урађено”, рекао је Вучић.

(Политика, 15. 11. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

4 replies

  1. Човек који се свађа сам са собом почео је да се свађа и са новинарима поготову са онима са америчке ТВ.
    То мора да остави последице а можда би га изнервирала и прича која је описана на овом линку:

    https://prevrat.com/2019/11/16/ne-smeta-sto-nas-lece-frizerke-zasto-bi-nam-smetale-tuziteljke-sa-omladinskom-politickom-skolom/

    Мене јесте!

  2. У Загреб не идем да не бих урушавао односе са Хрватском
    „То што нападају мене, хвала им, да народ види колико је добрих ствари урађено”, рекао је Вучић
    ++++
    Ма иди, и ј… им мамицу, да виде са каквим јунаком имају посла.

    Aleksandar Vučić – Granice Velike Srbije će biti Karlobag, Ogulin, Karlovac i Virovitica!
    https://www.youtube.com/watch?v=vAb56guKicI

    Види народ, докле смо стигли и колико си добрих ( за себе и своју банду ) ствари урадио.
    Даће Бог, да ће грађани ускоро да узму у руке ****** *****.
    И да ослободе нашу јадну, опљачкану и окупирану отаџбину.
    Са вером у Господа, до ослобођења !

  3. Број 1 и срце у истој реченици?! Ајте људи, Богом вас кумим. Није ваљда да има и оних који верују у те pro corde приче? Па тај је од самосажаљења направио нову индустријску грану, има чак и инвеститоре. Он је онај Лажни Суперхик, који ће већ у понедељак да се огласи с радног места, са омиљеним слоганом ТНТ групе “Боље бити богат и здрав, јер ако си сиромашан, џаба ти што си болестан”.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading