Михаило Меденица: Јеванђеље по Вучићу

Овог су пута ударили на цркву, владику Теодосија тачније, […] упитавши, молим вас, како се то владика „камењем баца“ на Вучића, човека који је за цркву учинио више од било којег председника пре њега

Извор: Правда

Занимљиво како се чаушка Српска листа огласи у трену кад затреба бранити лик и недело Александра Вучића, док као евнуси ћуте над муком и страдалништвом Србаља на светом нам Косову и Метохији!

Заправо, далеко је то од занимљивог, одурно је и огавно, јер постоје тек да би као преторијанци Хада испузали из камењара јада и ударили на све и свакога ко издају и њихове бедне синекуре у име издаје не прихвата као обавезно „јеванђеље по Вучићу“!

Овог су пута ударили на цркву, владику Теодосија тачније, по добром старом стаљинистичком принципу „Ко није с нама- тај је против нас“, упитавши, молим вас, како се то владика „камењем баца“ на Вучића, човека који је за цркву учинио више од било којег председника пре њега?! Пазите само, тај избор речи: „камењем баца“ говори речитије од свег осталог што су спочитали владики, јер ваљда би требало да између Александра Вучића и Бога стави знак једнакости и да је свака његова божанска, благословена и мироносна?

Одавно је у нашем народу одомаћена та вајкалица: „Нисам се на Бога камењем бацао…“, те, рекох, избор речи није ни мало случајан и треба, ето, да упозори свакога ко се дрзне да противуречи Вучићу да једнако противуречи Богу!

У то „божанство“ ваља беспоговорно веровати и не доводити ни његову ћутњу а некмоли реч у питање, јер Вучић је та „Божанска честица“ за којом се трага од постања наовамо, па и кад издаје српску светињу то ваља прихватити као „вољу Божију” који је с њим на директној линији, и то кад Вучић пожели, док Бог мора да сачека на ред уколико жели да се чује са Саморођеним…

Дакле, Александар Вучић је, како рамушевско-вучићевска листа јаничара вели: „Учинио за цркву више него било ко пре њега“ и у ту лаж нам треба беспоговорно поверовати, као и у сваку која се отме из његових уста, или као ехо оних вазала што се разгоропаде како им се дирне у месију, којем служе из страха, никако из љубави?!

А, шта је то Вучић тачно учинио за цркву, господо с издајничке листе, па се налази негде у равни, ако не и копље над Светим Савом?!

Преметнуо је у мит, баш као и све на Косову и Метохији!

Изјавио да на светињи заветној Србија нема ништа и да је успех ако било шта успе да добије, а светиње вековне су, биће, опсена која сведочи о ономе што презире да призна – Косово и Метохија нам је од Бога дато и заветовани смо да га чувамо за Господа и народ Божији – Србе!

Далеко од тога да немам шта спочитати владики Теодосију, али учиним ли то ударићу на своју цркву, свој корен, своје биће, а то је управо оно за шта се Вучић понајвише бори: да нас раскорени, расрби, учини да постојимо само у страху од њега, његових лажи, обмане и издаје, као народ који ће довека лутати од немила до недрага тражећи себе у измаглици постојања…

Шта је то Саморођени учинио за цркву, реците, молим вас?!

Обишао Самодрежу, заплакао пред њом видевши на шта личи премила светиња?!
Ходочастио до Девича, Зочишта, Богородице Љевишке, Светих Архангела, Гориоча, Будисавца…

Учинио било шта да довека остане неупитно јесу ли вековне светиње српске, или је оставио олтаре на милост јарости помахниталих Арбанаса да их преименују у некакву „косовску културну баштину“?!

Ево, сирак сам тужни у незнању шта је то толико учинио, просветлите ме, јер у овом мраку делује као да је цркву сабрао у дивљу градњу а народ у дивље племе које се моли погрешном богу…

Ево, за крај питање, за вас можда банално, вајна Српска листо издаје, да ли је као председник ходочастио Хиландару?

Што се мене тиче то би морала бити обавеза сваког ко себе назива председником Србије, без разлике да ли је верујући или не – из благослова хиландарског се најјасније види Србија, њена вечна веза с Господом и завет да се никада и ни по коју цену не изда ни стопа ове дивне и благородне земље, јер, као што вазда пишем и говорим: „Ако је Косово и Метохија данас у рукама туђина – није туђе“!

Но, изгледа да се владика Теодосије „погрешном“ Богу заветовао, па се у незнању „бацио каменом“ на…

Наслов и опрема: Стање ствари

(Патриот, 29. 7. 2018)



Categories: Преносимо

Tags: ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading