Војислав М. Станојчић: Мрзим Ђиласа дакле постојим или О напредњачкој предизборној кампањи

Шта ће се све још слушати и дешавати до четвртог марта тешко је предвидети, али се никако не треба надати да ће се  понашање тужених медија и појединаца према Ђиласу променити, већ да ће само постајати све бешње и безобзирније

Синиша Мали и Александар Вучић (Фото: Стефан Стојановић/Мондо)

На телевизијским станицама доступним већини наших гледалаца и у готово свим штампаним медијима у Србији, које су отворено и потпуно у служби Српске напредне странке, тачније, њеног председника, готово без прекида, а поготово у време предизборних кампања (код нас  честих и редовно–ванредних )  емитују се прилози и објављују написи о многобројним промашајима, преступима и криминалним радњама политичких противника, изборних кандидата опозиције.

Уз све остале негативне стране које им се приписују и свакодневно дописују они су још и непријатељи земље, јер су, по наводима напредњака,  страни плаћеници.

На предстојећим изборима за Градску скупштину Београда , од свих  опозиционих листа, по СНС је, очигледно,  најопаснија она коју предводи Драган Ђилас, бивши градоначелник. О њему се данима пише и говори као о највећој опасности по град Београд, при чему се највише помињу његово расипништво и таленат за стицање личне користи.

„Он га [Београд] је опљачкао, па би сад  да се врати и настави тамо где је стао. Е, неће моћи!” узвикују напредњачке перјанице не бирајући много речи да оцрне Ђиласа, а у чему – што је посебно јадно – предњаче двојица могућих напредњачких кандидата за градоначелника, Синиша Мали и Горан Весић.

Строго контролисани напредњачки медији нису  објавили поруку Драгана Ђиласа упућену сарадницима  и активистима: да се уздрже и не одговарају на погрде и оптужбе које стижу из редова напредњака и социјалиста, док је он поднео је 29 тужби за клевету против медија и политичара из редова СНС–а и СПС–а. Међу туженима су  и Информер, Српски телеграф, Ало, ТВ Пинк, Горан Весић, Жељко Митровић, Александар Вулин, Александар Јовичић, Миленко Јованов и Синиша Мали, а Ђилас је навео како ће новац од тужби уплатити у добротворне сврхе.

Сад, ако се зна колико су  судови у Србији независни и брзи када треба решавати овакве случајеве, то је извесно  да ће се хуманитарне установе  добро начекати док новац од пресуда дође до њих, разуме се, уколико се казне уопште изрекну.  А дотле ће, у сваком случају, већ одавно бити завршени београдски избори, а можда и још неки локални или чак парламентарни.

Одсуство закона и реда не само у предизборним кампањама  већ готово на сваком кораку последица је  бахатости Малог Алека , његових најближих послушника и осталих сарадника на нижим нивоима. Све уверенији да им се нико не сме и не може супротставити они сваку критику схватају као напад на своје приграбљене положаје и повластице, па није чудо што настоје да преплаше свакога ко се не слаже са њиховим начином вођења државне или локалне политике. Користећи се све више и друштвеним мрежама, претње упућују и народним посланицима, активистима других, опозиционих странака, односно свима који им изгледају опасни по њихову апсолутну власт.

Они се и физички обрачунавају са неистомишљеницима, као недавно у Краљеву када је на улици нападнут градски одборника Локалног фронта. На њега је насрнуо неки пролазник називајући га издајником који доводи Албанце у Краљево. Пошто се сукоб претворио у тучу, о њему ће се изјаснити суд, али је, у сваком случају јасно, да је „размена мишљења“ на тај начин последица става напредњачких вођа према неистомишљеницима. Шта ће се све још слушати и дешавати до четвртог марта тешко је предвидети, али се никако не треба надати да ће се  понашање тужених медија и појединаца према Ђиласу променити, већ да ће само постајати све бешње и безобзирније.

Врхунац бесмисла и истовремено циничног подсмеха становницима  Београда очигледан је већ у самом називу напредњачке листе за ове изборе: „Александар Вучић – зато што волимо Београд“, а коју предводе они исти људи који су ту своју „љубав“ најнепосредније показали зидањем оних наказних  грађевина на обали Саве, такозваног „Београда на води“ и потпуном променом изгледа нашег главног града.

Постаните приложник-сувласник Стања ствари!

Поштовани читаоче,

Ваш и наш сајт објављује критичке, ауторске текстове и преводе који се односе на српско стање ствари, српске друштвене, политичке, економске, верске и културне прилике, као и на најважнија дешавања широм света.

Сви садржаји на нашем сајту доступни су бесплатно.

Стога вас молимо за помоћ, како бисмо остали независни од било ког центра моћи и како бисмо суштински унапредили рад нашег заједничког пројекта – српског Стања ствари.

Како нам све можете помоћи прочитајте на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

Такође, молимо вас да се претплатите на нашу мејлинг листу (лева колона на сајту), прикључите нашој страници на Фејсбуку и/или налогу на Твитеру.



Categories: Судбина као политика

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Чим се појавио озбиљан противник, Александар Вучић је изјавио (Политика од 11 01 2018) : “Опозицију не интересују Мионица и Костолац већ град Београд јер је ту каса пуна, ту је буџет велики, има пара, па би да их поделе и бацају, да опет краду, да напуне своје џепове . . .”

    Бруто домаћи производ Београда је око 15 милијарди динара. Толико има цела БиХ, то је 50 одсто више од Македоније а 3 – 4 пута више од БДП Црне Горе. Просечна плата у Београду (60 500 динара) је за трећину већа од просека целе Србије.

    Једини циљ Александра Вучића је останак на власти по цену нестанка државе и нације. За остварење тог циља он неће бирати средства.

    Тим пре што је сва средства приграбио.

  2. @Деда Ђоле

    -Kakav je sad ovo preokret?
    Izostao ocekivani bonus za botovanje, pa okrecemo curak naopacke?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading