Ана Брнабић позвана на састанак Билдербершке групе

Председница Владе Ана Брнабић добила је позив за учешће на редовном годишњем састанку најутицајнијих светских политичара и економиста, окупљених у Билдербершку групу, потврђено је Танјугу њеном кабинету.

Ана Брнабић (Фото: Танјуг)

Позив је уследио након њеног излагања на састанку групе „Нови лидери за Европу” на Светском економском форуму у Давосу.

Састанак Билдербершке групе планиран је да се одржи од 7. до 10. јуна у Торину, у Италији, а позив премијерки Србије упутио је председавајући Управљачког комитета групе Хенри де Кастрис, некадашњи председник борда директора мултинационалне осигуравајуће компаније Акса.

Билдербершка група, која је назив добила по хотелу Билдерберг у Холандији у којем је одржан први састанак 1954. године, окупља 100 најутицајнијих људи из света политике, предузетништва и медија из Европе и Северне Америке који, на годишњим састанцима, дискутују о горућим питањима са којима се суочава савремени свет.

Хотел Билдерберг

Председница Владе Србије је иначе, од октобра 2016. године члан групе „Нови лидери за Европу” Светског економског форума, коју чине млади политичари и доносиоци одлука из више европских земаља.

Као једини премијер из региона, Брнабић је учествовала и у изради извештаја Светског економског форума „Обнова Европе”, у којем је припремила део који се односи на миграције и границе.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/Политика, 28. 1. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading