ВУЧИЋ ОДМЕРЕНО: Америка је пријатељ који нам помаже да се ослободимо митова!

Београд, 3. 11. 2017. (С*ање ствари) – У ексклузивном разговору за „Инсајдер“, председник Србије Александар Вучић изјавио је да није тачно да нема америчку подршку и да све што Сједињене Државе раде јесте „за наше добро“. Одговарајући на питање шта имa против „америчке ТВ Н1 и уопште Америке“, Вучић је рекао да су „Сједињене Америчке Државе наш пријатељ који нам помаже да се ослободимо терета прошлости, митова и лажи да ми Срби имамо нешто на Косову“.

Александар Вучић у емисији “Инсајдер” (Фото: Јутјуб)

Председник Србије је посебно говорио о посети америчког чиновника Брајана Хојта Јиа, нагласивши да нису тачне спекулације да је он претио, те да је говорио у своје лично име. „Мене је позвао заменик помоћника заменика америчког државног секретара, не могу да наводим његово име због националне безбедности, и јасно истакао да је Хојт Ји говорио као појединац а не као дипломата. Тај високо позиционирани чиновник Стејт департмента, кога не смем да именујем и не би било фер, рекао ми је да ја лично не морам да потпишем независност Косова, а и да могу да останем на власти колико желим“, отворио је душу председник Вучић.

Александар Вучић је истакао да је Америка на сваком кутку планете својим интервенцијама „донела мир и спокој“, и нагласио: „И ми морамо да градимо мир, да спознамо да је Срба на Косову и Метохији шест до осам – а не 80 – одсто, да у Србици готово да нема Срба, а сигурно нам за такво стање ствари није крива Америка него ми сами“.

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

5 replies

  1. Коначно се неко усудио да постави ствари на право место!

  2. Хоће имењаче, поставиће он чудо да преда Косово смрдљивим шиптарима. Ако мпже да каже да америка није крива за такво стање значи да је лично он крив.

  3. Jedan Vuk Branković je pokrenuo unutrašnji dijalog o Kosovu na Kneževoj večeri, a drugi bi da ga dovrši.

    +

    Nevjera nam sjedi uz koljeno,
    Ispred kamere sve intervjue davajući.

  4. Ako ne slušaju Lazara i vitezove, neće ih pridobiti ni onaj ko vaskrsne iz mrtvih.

    – Lk. 16,30

  5. Наши паметњаковићи примили су здраво за готово да су митови штетни. Па кад је тако – дај да се укине Краљ Артур, Виљем Тел, Робин Худ, Јованка Орлеанка, Мерлин Монро и Елвис Присли?! Без мита нема нације, нити било које друштвене групе.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading