НП Отаџбина: Од Клинтона и Вучића нико није више урадио за стварање „Велике Албаније“

Захтев Александра Вучића сепаратистичкој влади у Приштини да му дозволи да уђе на територију Републике Србије показује на делу катастрофалну националну политику коју је овај диктатор водио према јужној српској покрајини.

До његовог доласка на власт 2012. године највишим представницима власти у Србији такве дозволе нису биле неопходне.

Додуше, то и не чуди, гледајући на телевизијским екранима како премијер Србије на бројним међународним скуповима седи поред сепаратиста из Приштине, без фуснота, звездица или било каквих других обележја, која треба да покажу да самопроглашена држава Косово није посебна држава.

Да ли ће председник Владе Србије добити дозволу од власти у Приштини да посети Косово и Метохију? Претпостављамо да хоће јер од времена Призренске лиге 1878. године до данашњег дана, од Била Клинтона и Александра Вучића нико није више урадио за стварање „Велике Албаније“. Уосталом, и гласовима његове „Српске листе“ Хашим Тачи је изабран за председника Косова.

Ипак, да би одобровољио Приштину Александар Вучић је поменутој „Српској листи“ наредио да се врати у скупштину Косова. Јер више није битан закон о Трепчи, Газиводама и осталим српским компанијама на Косову и Метохији, важна је само посета премијера која треба да му подигне рејтинг уочи председничких избора.

Гола је лаж коју износе ови тзв. српски представници у скупштини и влади Косова да се враћају због спречавања стварања војске Косова, имајући у виду да су у оквиру предложеног закона о безбедносним снагама Косова њихови гласови небитни. Сепаратисти у Приштини су се сетили да без употребе назива војске кроз безбедносне снаге овој војној формацији дају све родове војске а да се не зове војска. Закон ће се иначе наћи у скупштини Косова после одржаних председничких избора у Србији, не раније, да се не би снижавао рејтинг председничког кандидата Александра Вучић.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа да су више од дванаест година Албанци на Косову и Метохији, на препоруку Запада, бојкотовали све српске изборе од локалних до председничких припремајући тиме терен за отцепљење од Србије.

За среду 29. марта Српска напредна странка у Лепосавићу организује предизборни скуп на којем ће говорити Александар Вучић. Све преостале институције које су још под јурисдикцијом Београда као што су здравство и просвета добиле су радну обавезу да тог дана буду на митингу. Трошкови њиховог одласка финансирају се из буџета Републике који је у многоме подржан отетим платама и пензијама грађана Србије.

У кривичном праву постоји устаљена пракса да се убица увек враћа на место злочина, а издајник, какав је председник Владе Србије, на место издаје.

Косовска Митровица, 28.03.2017.

Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

НП Отаџбина: Приштина Александра Вучића третира као „политичку крпу“

Дајући дозволу од само три сата за боравак на Косову и Метохији председнику Владе Србије Приштина показује да Александра Вучића третира као политичку крпу. Уз то селекционише ко тачно може, а ко не, да уђе на територију јужне српске покрајине тако да је степен понижавања актуелних представника Владе Србије потпун.

Извор: Корени

Пре мање од месец дана у наступу искрености српски премијер је изјавио „да смо им све дали што су тражили“ али нисмо им ми дали него он. Од првог маја 2017. године грађани јужне српске покрајине и остатка Србије разговараће као у ромингу користећи обавезан позивни број +383. То је учинак и дело Александра Вучића. Брзих дана ће Панчићевим врхом патролирати војска Косова и за тај „луксуз“ Срби треба да захвале Александру Вучићу. Када у догледно време у Београду буду играле репрезентације самопроглашене републике Косово и Србије опет је то заоставштина Александра Вучића.

Срби на Косову и Метохији могу да схвате да је српска војска и полиција морала да напусти јужну српску покрајину због правих тепиха бомби којима је обасипана Србија од стране НАТО пакта али не могу да разумеју зашто је у миру, без икаквог притиска, Александар Вучић дао на поклон сепаратистичкој творевини из Приштине све ингеренције једне независне државе.

Пратећи ове председничке изборе народ полако увиђа зашто Београд попушта Приштини. Скоро сви председнички кандидати говоре да Србијом управља мафијашко-криминални клан браће Вучић пљачкајући сопствену државу. Један од председничких кандидата, Ненад Чанак, каже да су браћа Вучић за овај период владања Србијом покрали пет милијарди евра. Премијер то није демантовао а Европска унија затвара очи над тим јер овај клан не поткрада ЕУ него Србију. Бриселу је довољно да власт у Београду чини уступке тако да од Косова и Метохије прави још једну албанску државу на Балкану. Принцип је следећи: Приштина затражи – Брисел нареди – а Александар Вучић захтев испуни. Имајући то у виду не чуди што се Приштина према премијеру Србије односи са непоштовањем јер зна да је он продао веру за вечеру.

P. S. 

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подржава захтев велике већине председничких кандидата да се избори на Косову и Метохији одрже у складу са Уставом Републике Србије, односно да се испоштује одлука Уставног суда Србије о гласању на Косову и Метохији. РИК, односно Александар Вучић, жели да се изборна процедура на Косову и Метохији одвија тако да се Косово третира као посебна држава, угаси суверенитет Србије на Косову и Метохији док Срби из јужне српске покрајине у сопственој држави гласају као дијаспора. Срби са Косова и Метохије неће да буду дијаспора и боље да не гласају него да гласају као страни држављани у сопственој држави.

Косовска Митровица, 30. 3. 2017.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар