Андреј Фајгељ: Трећа Србија није направљена у Вучићевој кухињи, већ у мојој дневној соби

andrej-fajgelj-250

Андреј Фајгељ

Зашто сам дао оставку а остао у политици, и то у странци са најгорим публицитетом? Ето баш зато. Да оперем Трећу Србију од клевета.

Клеветници који су ћирилицу проглашавали за кукасти крст одавно су испали смешни. На лаж да смо корумпирани фотељаши одговорио сам оставком. Остала је још једна клевета: да смо Вучићеви људи. Ево мог одговора.

Ми нисмо Вучићеви људи, ми смо нови људи. Трећа Србија није направљена у Вучићевој кухињи, како неки тврде, већ у мојој дневној соби. Ја сам јој дао име и идеју.

Трећа Србија је од почетка била против Бриселског споразума. Мирослав Паровић, председник Треће Србије, више пута је понављао да ће први рушити Вучића кад се за то укаже прилика. То је рекао и самом Вучићу.

Кажу да је Трећа Србија коалициони партнер СНС у Новом Саду. Али за хајку која је довела до моје оставке СНС је имао боље партнере: ДС, ЛСВ и Нову странку. Медијски партнер био је српски таблоид Блиц, којем је градоначелник Новог Сада и председник градског одбора СНС Милош Вучевић изјавио да је ”скандал” и ”срамота” што сам ангажовао саветницу која је зарађивала 1000 евра месечно. Жена која не може да се брани од хајки проглашена је кривом што је поштено радила и зарађивала.

Градоначелник, којем је то било прво оштро обраћање, има петнаест таквих сарадника. Нек је његов кабинет најмногољуднији у држави ако је, као наш тим у Културном центру Новог Сада, удесетостручио резултате. То није скандал ни срамота.

Скандал и срамота је што се СНС спојио са ДС у политичко чудовиште ДСНС. Народ је гласао за промене, а добио је повратак жутог картела и његове идеологије, радикалније него икад.

То се најбоље види у култури, где је спроведена права етничка чистка. Један по један, из министарства и установа културе уклоњени су сви доносиоци одлука који су имали било какав српски предзнак. На њихова места доведени су другосрбијанци којима се ни у лудилу неће омаћи да врате ћирилицу, помену српске жртве или великане. Често се дешавало да најугледније чланове СНС замене чланови ДС који су од њих изгубили на изборима. Демократски.

Најбољи пример кадровске политике ДСНС је Ласло Блашковић, који је на чело Народне библиотеке доведен да настави уништавање националног блага које је у време ДС започео Сретен Угричић. Блашковић је пре тога био директор Културног центра Новог Сада, где је организовао страначке активности ДС, уништавао књиге и протеривао ћирилицу.

Трећа Србија стоји насупрот политици ДСНС. То је и главни разлог зашто имамо најгори публицитет. Људи који четврт века уништавају Србију знају одакле им долази најозбиљнија претња.

Ако питате вечите владаре из ДСНС, они нису криви ни за шта, за све су криви нови људи. Ми смо хтели да уништавамо државу још док смо били деца. Срећом, они су је спасли тада, спасавају је данас, и спасаваће је наредних деценија, док од ње не остане ништа.

Много је збуњених. Поједини наши чланови су можда и сами поверовали у клевете, па се понашају бахато, јуре фотеље и буџете, куну се у Вучића… Тим члановима поручујем да ће морати да одаберу. Или нови људи, или ДСНС.

(Блог Андреја Фајгеља, 2. 6. 2015)

Мирослав Паровић: Нико нема права да личним интересом угрожава странку!

Miroslav-Parovic-490

Мирослав Паровић

Поводом јавног иступања заменика председника Треће Србије др Андреја Фајгеља и изношења личног става о актуелној политичкој ситуацији у земљи обавештавам јавност да лични ставови заменика председника не одражавају и став странке. Сматрам да је веома лош манир да се без усклађивања и договора лични политички ставом и износе у јавност јер се на тај начин политичка странка ставља под самовољу појединца.

Имајући у виду да је Трећа Србија као странка увек функционисала по принципу договора седница Председништва странке ће бити одржана у суботу 6. јуна и тада ће сви чланови најужег руководства имати прилику да изнесу свој лични став, да се о сваком ставу разговара и да потом странка заузме политички курс који је у заједничком интересу.

Стога молим све функционере странке да се до седнице Председништва суздрже јавних коментара и да као и до сада све што имамо прво међу собом договоримо јер је то одувек био манир пристојних људи.

Мирослав Паровић, председник Треће Србије

(Сајт Треће Србије, 2. 6. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4EJ



Categories: Преносимо

10 replies

  1. Гледајте ово чудо! Председник ика ПРАВО, да нешто саопштава јавности, а ЗАМЕНИК не сме на свом сајту ништа, да објави??!! Паровић је много тога наследио, али се много тога и помешало. Уместо, да је Трећа Србија издала неко саопштење о нападима на ЗАМЕНИКА, Паровић се тек сада сетио и заказао расправу о томе тек ШЕСТОГ ЈУНА: Све ми се чини, да Фајгел није свестан у какво је друштво упао и коме је оснивао покрет и странку.

  2. Мишковић је почео тако што је продавао лутке испред Славије.
    Марко Милошевић је почео тако што је носио гајбице.
    Фајгељ је основао тзв. ТС у својој соби, он је дао име и идеју као што су ова двојица продавали лутке и носили гајбице.

    Нема велике разлике између Паровића и Фајгеља. Обојица су болесно амбициозни. Прво су од мене и људи око мене украли име и идеју Трећа Србија, онда од Двери места у скупштини, затим су наставили тим путем по доласку на власт.

    Цела та тзв. Трећа Србија служи само за прање новца неким искуснијим људима из сенке, од којих су неки ту само да би се огребали за који динар.
    Само да сте имали прилику да видите Паровића пре пар година, није имао пас за шта да га уједе. Та саветница коју Фајгељ брани дугује новац људима за неке посебне услуге…

    На крају, тај исти Вучевић из СНС је изјавио да ко напада тзв. ТС напада Вучића.
    Посвађали су се око поделе плена (новца), око ситних и личних ствари, а не због неких идеала и националних циљева.

  3. Нисте богме више тако нови а много шта сведочи ни тако беспрекорни како се представљате. Свака част за посвећеност и труд саветнице директора Културног центра са (нето?) платом од 1.000 евра месечно. Многи лекари, професори и ини би јој позавидели на таквом труду.

  4. @Varagić Nikola
    Нем смисла, да претерујете. Тиме Ваш коментар губи смисао и уверљивост. Почели сте са Мишковићем. Где нађосте “продају лутки”? За Вас је “болесно амбициозан” човек, који је завршио школе, зна језике, има породицу и приличан број деце, а од Културног центра Новог Сада направио СРПСКУ УСТАНОВУ. Све ми се чини, да из Вас избија прилична доза зависти? О Паровићу немам шта, да кажем. Потпуно је безначајан у овој причи.
    @ Milos
    Примедба на 1000 еврића је мало бесмислена и нема везе са зарадама у здравству и, просвети. За непримерено мале плате, које примају лекари и професори, сигурно није крив Фејгел. А у установи коју је он водио, ваљда има право да утврђује количину лове коју неко прима. То изгледа можда много, али је питање, шта то радно подразумева.

  5. Врло је велико питање шта то ”радно подразумева” место саветника директора Кутурног центра било где. Нарочито ако се морализаторски проповеда о некаквом Бог зна каквом патриотизму а онда се за по свој прилици лађење канцеларије (да не кажем нешто друго) добије једна озбиљна накнада. Ако се Фајгељ као тобожњи патриота саосећа са болом свог напаћеног народа онда би требало да усаглашава трошкове повереног му предузећа у складу са економском ситуацијом у земљи. И генерал може да једе свињско печење док војска гули пасуљ и качамак и ту исто не зависи квалитет исхране стотине хиљада војника од гурманлука неколико високих официра. Али би то било недостојно ситуације, као што је и сада. То је морално питање, не искључиво финансијско јер свакако да ниво зараде масовних служби као што су здравство и просвета не зависи од једног чиновника (али можда зависи од много таквих чиновника, такође зависи и да ли ће бити запсолен лекар тамо где треба, или наставник, или инжењер).

  6. @Milos
    Рецимо, да сте Ви директор неке културне установе, или неке друге, а да установу финансира држава, популарно да сте на буџету и да имате нешто у глави, па намеравате и нешто да неким активностима и зарадите, да ли би сте некоме, ко то може да реализује, дали зараду у оквиру тако планираног финансијског плана? Да ли је могуће, да не наслућујете, да Фајгел није нападнут због плате једног запосленог, већ из сасвим других разлога? Увео је ЋИРИЛИЦУ у рад Културног центра Новог Сада, а ми нисмо способни, да уведемо ћирилицу на овом сајту!! Пример са војском је бесмислен, јер је опште познато, да официрска кухиња и војничка нису исте никад биле. Чуди ме, да сте то заборавили?

  7. @слободан млинаревић

    Одговорио сам раније у вези те ”зависти”, нека вам се чини што год желите да вам се чини.

    Фајгељ је ”увео ћирилицу” у КЦ, Николић и Гашић граде цркве.

  8. @Varagić Nikola
    Завист је била, онако успут. Избегавате питање Мишковића и “продавање лутки”. То је очигледно претеривање, а о томе ћутите?
    Шта Вам сад смета што неко гради цркве? Да ли је то добро или лоше? Изјасните се јасно, да ли сте верник или нисте? Да сам ја верник, поздравио бих грађење цркви. Свашта Вам смета и у томе немате мере.

  9. @слободан млинаревић

    Одговорићу вам пошто сте добар човек.

    Прича коју Фајгељ прича истинита је колико и прича да су Мишковић и Милошевић зарадили свој први милион продајући лутке односно носећи гајбице. Погледајте лого њихове фондације Достојанство.

    Да ли Николић и Гашић, зато што граде цркве, треба и даље да буду на тим државним позицијама? Да ли су они поштени и способни? То јесте велика промена, јер су овде људи из власти деценијама рушили цркве, или одбијали да уђу у цркву макар као туриста, али дугорочно, за Србију, то ништа не значи, нема користи, пошто праве мнооого већу штету.

  10. @Varagić Nikola
    Што се мене тиче, Николић, као “конвертит” је нешто најгоре што могу за некога да кажем. Гашић је нешто друго. Обојица су нешто најгоре што је могло да нас снађе. Наравно, да их има још. Само мислим, да их не треба “прозивати” за питања која нису битна. Мислим, да Мишковића и Марка такође не треба стављати у исти кош и њима пребацивати нешто што они нису рекли, или урадили. И поново, “зарадили свој први милион продајући лутке односно носећи гајбице.”. Да ли су они то рекли? И да ли је то нешто могуће? Или за све треба да се таблоиди цитирају? Хвала за оно “добар човек”! Нисам баш сасвим сигуран, да спадам у “добре људе”. Могуће је, да ја и претерујем у коментарима. Вероватно је то, зато што ми смета, што се мало више него што је потребно, пљујемо. Посебно често пљујемо по некима који су зарадили неке паре. И сеиримо када стигну до затвора. Имам утисак, да човек донекле бира свој пут. Па или се бори за лову, или покушава да остане ван те “борбе”. Ми који смо остали ван те “борбе” нема смисла да се претерано “жалимо”. Првобизна акумулација капитала је поново код нас и то тако изгледа. Али ипак, не смемо све и сваког проглашавати “грешницима”. Могуће је, да Фагељу може свашта, да се натовари. Али чему? Рекао бих, да ће остати упамћен, по периоду када је водио КЦНС, као школован, образован и породичан човек, као човек на одговарајућем месту, што се тешко може рећи за Николића, Гашића и многе друге. У том смислу, није у реду блатити и њега. А сигурно је, да није савршен!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading