Драгослав Пакић: Европа и Америка Украјинцима несебично шаљу ракете и разне гранате. Руси такође!

И корисници невиђених дарова најубојитије армаде на планети, борци за мир, моћи ће, као и Хаџи Лоја да изговоре исту поруку: „У име мира, и ми смо изгинули“

Драгослав Пакић (Фото: Јутјуб/Снимак екрана)

Нико није могао боље од славног Нушића предвидети могући крај сумњиве организације која се представља под, такође тешко разумљивим називом – Уједињена Европа.

У Нушићевој позоришној представи „Хаџи Лоја“, бар како то описује луцидни и неописиво талентовани Станислав Краков:

„На позорници је Хаџи Лоја са устаницима Србима муслиманима, православцима, па чак и католицима, бранио (од Аустроугарске анексије БиХ, прим аутора) последње упориште – Хусрев-бегову џамију у Сарајеву…. Један за другим, устаници су падали. И када се, најзад, кроз пуцњаву појавио на вратима аустроугарски официр, насред џамије је стајао само смртно рањени Хаџи Лоја.

– У име Европе, предајте се!, викнуо је официр.

– У име Европе, ми смо изгинули!, одговорено је.“

У то име, нажалост, и даље гинемо. Не само по џамијама црквама и манастирима по Хрватској, на Косову и Метохији, у Украјини…

Расколнички активиста пререзао грло свештенику у храму Покрова Богородице у Виници, Украјина (Извор: Фејсбук Желидрага Никчевића)

Европа је реинкарнирана Аустроугарска без Угарске. Уместо Мађарске, у првим редовима европског анексионог похода на све словенско и православно налазе се вође Четвртог рајха, перфидног Албиона, онемоћалог и очерупаног Галског петла који кукуриче ОК, ОK и других пратиља у толико прозирним хаљинама да им се провиди огољена душа без памети и трунке људскости.

Предвођени Америком, самопроглашеном „од Бога изабраницом за вођу“ земаљског шара, са челником свецем, Светим Дементијем – Џоом, уместо лекова и топлог дома једном делу Словена, завађеном са другим делом исте врсте, шаљу тешке тенкове, ракете, хаубице и друге добровољне и плаћене убице.

Џо Бајден се „рукује са ваздухом“

Норвешки Нобелов комитет за доделу Нобелове награде за мир, овог пута неће имати никаквог проблема да изабере заслужног кандидата за излизану награду за њихов мир и немир њихове савести, јер, придржавајући се правила за награду додељену извесном Обами, овог пута мирне душе и немирне савести могу, између јединог кандидата, лако изабрати НАТО, односно њиховог генсек-а, Швеђанина Стонтелберга.

И корисници невиђених дарова најубојитије армаде на планети, борци за мир, моћи ће, као и Хаџи Лоја да изговоре исту поруку: „У име мира, и ми смо изгинули“.

Док Европа и Америка Украјинцима несебично шаљу ракете и разне гранате. Руси такође!

Што се тиче Нобелове награде за књижевност, ствари се показују далеко простијим и унапред препознатљивим, скоро као за доделу НИН-ове награде. Кандидат је најављен, а прва порција новчаног износа награде, нешто као аконтација, у износу од 70 000 евра додељена је од верних читалаца са Косова и Метохије који не читају ћирилицу. А и друга писма су им углавном страна.

Име новог лауреата је сложено Во-Кер.

Први део имена је објаснио Ноам Чомски, тврдећи како писац боље манипулише људским лешевима него вештином писане речи и истином.

Тиме је главни услов за награду и испуњен.

Други део имена полази од познате српске изреке, која за неког ко дебело лаже, гласи: „лаже к’о кер“!

Тиме је испуњен и други услов.

Вокер: Пишем књигу о Рачку и волео бих да је завршим пре него што умрем

Уколико би писац Во-Кер доказао да је у „Масакру“ код Рачка учествовао и руски помоћни корпус Вагнер из Лајпцига, изводећи при масакрирању чувену химну масакру, музичку драму „Тристан и Изолда“ и то уз пратњу хора Александров, био би испуњен и последњи услов свих услова за доделу доживотних Нобелових награда и за књижевност и за мир и спокој му душе грешне.

Ако су се Мадлен Ол-рајт, покровитељица „Трепче“ и Весели Кларк, главни инжењер косметских рудника лигнита – остављени без Нобела у доларском износу – могли утешити бар обилним коришћењем његовог изума динамита упућеног Србима, према лажном сведоку „масакра недужних цивила“ у селу Рачак таква неправда не би смела да се понови.

И нека Нобел и награде које носе његово име, почивају у миру!



Categories: Сатиристика

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading