Александар Лукашенко: Западна Европа прво одгајила чудовиште звано нацистичка Немачка, cада гаји ново у Украјини

У Украјини се одгаја чудовиште, казао председник Белорусије и додао да постоје покушаји да се од Белоруса створи имиџ противника

Александар Лукашенко (Фото: Спутњик/Алексей Никольский)

МИНСК – Западна Европа је прво одгајила чудовиште звано нацистичка Немачка, а сада гаји ново у Украјини, изјавио је данас председник Белорусије Александар Лукашенко на свечаном састанку уочи Дана независности Белорусије.

„Као што је било у прошлом веку, иза свих тих процеса стоји иста она цивилизована западна Европа која је прво подигла чудовиште звано нацистичка Немачка, а затим се, да би преживела, бацила у загрљај онима чији је пораз раније прижељкивала”, рекао је Лукашенко, јавила је БелТА.

Према његовим речима, историја се понавља, пренео је ТАСС.

„У Украјини се одгаја чудовиште”, казао је он и додао да постоје покушаји да се од Белоруса створи имиџ противника.

Александар Лукашенко изјавио је и да је пре неколико дана украјинска војска покушала да изврши удар на војне објекте на територији Белорусије, али да су све ракете пресретнуте.

„Провоцирају нас. Морам да кажем: пре три дана, нешто више, покушали су да ударе на војне циљеве на територији Белорусије са територије Украјине”, рекао је Лукашенко на свечаном састанку уочи Дана независности Белорусије, пренела је агенција РИА Новости, јавља Танјуг.

Према његовим речима, комплекси Панцир су, међутим, успели да пресретну све ракете које су испалиле оружане снаге Украјине.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 2. 7. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. А у Србији су одгајили Александра Вучића.
  Човек је велеиздајник.
  Није он човек.
  Коасово је предато.
  Цело.
  Све је предао а преко Газивода и део Србије.
  И сви седе, ћуте и потпуно хипнотисани гледају ТВ кутију.
  Све и сви су омађијани.
  Изгледа да бољег нисмо заслужили.

Оставите коментар